Τηλεθέαση 2/8: Πρωτιές για ΣΚΑΪ και OPEN – Η μάχη στα δελτία ειδήσεων και οι εκπλήξεις της ημέρας

Η τηλεοπτική μάχη της Κυριακής είχε ξεκάθαρους νικητές σε αρκετές ζώνες του προγράμματος, με την ενημέρωση να διατηρεί ισχυρή δυναμική και τις ψυχαγωγικές εκπομπές να καταγράφουν αξιοσημείωτες επιδόσεις τηλεθέασης. Το ενδιαφέρον του κοινού παρέμεινε στραμμένο κυρίως στις ενημερωτικές εκπομπές και στα δελτία ειδήσεων, ενώ οι αθλητικές μεταδόσεις και τα προγράμματα ψυχαγωγίας κινήθηκαν σε πιο χαμηλά επίπεδα.
Early Morning: Πρωτιά για το «Τώρα Μαζί»
Στην πολύ πρωινή ζώνη, το «Τώρα Μαζί» του OPEN κατέκτησε την πρώτη θέση στο δυναμικό κοινό με ποσοστό 14%, αφήνοντας πίσω την «Πρωινή Ενημέρωση» του ΣΚΑΪ, η οποία σημείωσε 11,7%. Ωστόσο, στο γενικό σύνολο των τηλεθεατών η εικόνα ήταν διαφορετική, καθώς η ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ πέρασε στην κορυφή με 20,2%, έναντι 16,5% του OPEN. Η Θεία Λειτουργία της ΕΡΤ2 διατήρησε τη δική της σταθερή παρουσία, προσελκύοντας κυρίως το γενικό κοινό.
Οι επιδόσεις στις υπόλοιπες ζώνες
Στις πρωινές εκπομπές, το «Με Αρετή και Τόλμη» της ΕΡΤ3 κατέγραψε αξιοπρεπή πορεία, ενώ στη μεσημεριανή ζώνη ξεχώρισε το OPEN, καθώς τόσο το «Chef στην Κουζίνα σας» όσο και το «Limit Up» κινήθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα. Η «Περίμετρος» της ΕΡΤ3 και το «Extreme Makeover – Home Edition» του ANT1 ακολούθησαν με χαμηλότερες επιδόσεις, σε μια ζώνη όπου ο ανταγωνισμός παρέμεινε συγκρατημένος. Αντίστοιχα, το απόγευμα, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στην ΕΡΤ2 είχε περιορισμένη απήχηση τόσο στο δυναμικό κοινό όσο και στο σύνολο.
Δελτία ειδήσεων και prime time
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η μάχη των κεντρικών δελτίων ειδήσεων. Στο δυναμικό κοινό, ο ΣΚΑΪ κατέκτησε την πρώτη θέση με ποσοστό 11,5%, ενώ ακολούθησαν το κεντρικό δελτίο του Alpha και το Open News. Στο γενικό σύνολο, ο ΣΚΑΪ διατήρησε επίσης το προβάδισμα, με το Mega και τον Alpha να ακολουθούν σε μικρή απόσταση. Στην prime time ζώνη, η μετάδοση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου από την ΕΡΤ2 δεν κατάφερε να συγκεντρώσει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Αργά το βράδυ, το «Wipeout USA» στον Alpha βρέθηκε στην κορυφή του δυναμικού κοινού, ενώ το «America’s Got Talent» του ANT1 σημείωσε καλύτερη επίδοση στο γενικό σύνολο, ολοκληρώνοντας μια ημέρα με έντονο ανταγωνισμό και διαφοροποιήσεις ανάμεσα στις προτιμήσεις του δυναμικού και του συνολικού τηλεοπτικού κοινού.
Η τηλεοπτική κίνηση της ημέρας αποτυπώνει για ακόμη μία φορά τη διαφορετική συμπεριφορά του κοινού ανάλογα με τη ζώνη μετάδοσης. Η ενημέρωση συνεχίζει να αποτελεί ισχυρό πόλο έλξης, ιδιαίτερα σε περιόδους με αυξημένη επικαιρότητα, ενώ τα ψυχαγωγικά προγράμματα δίνουν τη δική τους μάχη για την κατάκτηση μεγαλύτερου μεριδίου τηλεθεατών. Παράλληλα, οι σταθμοί συνεχίζουν να διαμορφώνουν το πρόγραμμά τους με στόχο να ενισχύσουν τις επιδόσεις τους στις επόμενες ημέρες.






0 ΣΧΟΛΙΑ