Λαμία: Θρήνος και αμείλικτα «γιατί» για τον 17χρονο Παναγιώτη που πέθανε μπροστά στους φίλους του – Το χρονικό της τραγωδίας στο παρκάκι και το τελευταίο αντίο

Βαρύ, αβάσταχτο πένθος έχει σκεπάσει τις τελευταίες ώρες τη Λαμία και ολόκληρη τη Φθιώτιδα, καθώς η τοπική κοινωνία παραμένει συγκλονισμένη από τον αδόκητο και ξαφνικό χαμό του 17χρονου μαθητή, Παναγιώτη Παπαντζίμα. Η είδηση του θανάτου του άτυχου νέου έχει προκαλέσει ισχυρό σοκ, με τους κατοίκους της περιοχής, τους συμμαθητές και τους φίλους του να αδυνατούν να πιστέψουν την τραγική πραγματικότητα που έκοψε τόσο απότομα το νήμα της ζωής ενός αγαπητού και χαμογελαστού παιδιού.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα γνωστή και σεβαστή οικογένεια στην πόλη της Λαμίας, για την οποία όσοι τους γνωρίζουν μιλούν με τα θερμότερα λόγια, τόσο για τους γονείς όσο και για τα δύο τους παιδιά. Ο ξαφνικός χαμός του 17χρονου έχει βυθίσει στη θλίψη όχι μόνο τους οικείους του, αλλά και ολόκληρη την εκπαιδευτική και τοπική κοινότητα.
«Στεκόμαστε στο πλευρό της με όλη μας την αγάπη» – Συγκινεί το κύμα συμπαράστασης
Η απώλεια του 17χρονου Παναγιώτη έχει προκαλέσει ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης προς την οικογένεια, με τους συναδέλφους της μητέρας του, Γιάννας Στεργίου, να εκδίδουν μια βαθιά συγκινητική ανακοίνωση, προσπαθώντας να της προσφέρουν ελάχιστη παρηγοριά και δύναμη σε αυτές τις εφιαλτικές στιγμές.
Στο συγκινητικό τους μήνυμα αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η καρδιά μας είναι κομματιασμένη για τη βαθιά απώλεια που βιώνει η συνάδελφός μας Γιάννα Στεργίου. Ο άδικος χαμός του 17χρονου γιου της μας έχει συγκλονίσει όλους. Στεκόμαστε στο πλευρό της με όλη μας την αγάπη και της ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο. Τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια».
Το χρονικό της τραγωδίας: Πώς γράφτηκε ο πρόλογος του δράματος στο παρκάκι
Σύμφωνα με τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και το ρεπορτάζ του LamiaReport, το τραγικό συμβάν εξελίχθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (27/7/2026). Ο 17χρονος Παναγιώτης βρισκόταν στο παρκάκι της γειτονιάς του, απολαμβάνοντας την καλοκαιρινή βραδιά και διασκεδάζοντας μαζί με την παρέα των φίλων του, όπως συνήθιζε να κάνει.
Ξαφνικά, και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ένδειξη αδιαθεσίας, ο νεαρός μαθητής έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε μπροστά στα έντρομα μάτια των φίλων του. επικράτησε αμέσως πανικός, με τα παιδιά να προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη και να προσφέρουν βοήθεια.
Ένα από τα παιδιά έτρεξε αμέσως προς το σπίτι του 17χρονου για να ειδοποιήσει τους γονείς του. Ωστόσο, οι γονείς δεν βρίσκονταν εκεί, καθώς είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Εύβοια για να επισκεφθούν το άλλο τους παιδί. Χωρίς να χάσει χρόνο, ο φίλος του ειδοποίησε συγγενείς του 17χρονου που διαμένουν στην περιοχή.
Μάχη των διασωστών για να τον κρατήσουν στη ζωή
Οι συγγενείς έσπευσαν αμέσως στο σημείο και άρχισαν να καταβάλλουν απεγνωσμένες προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), ενώ παράλληλα είχε ήδη ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ.
Το ασθενοφόρο έφτασε στο παρκάκι μέσα σε ελάχιστα λεπτά, με το εξειδικευμένο πλήρωμα των διασωστών να αναλαμβάνει αμέσως τη διαχείριση του περιστατικού. Οι διασώστες έκαναν ταπάντα για να επαναφέρουν τον 17χρονο, εφαρμοζοντας όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα αναζωογόνησης, ενώ στη συνέχεια τον διακόμισαν με μέγιστη ταχύτητα στο Νοσοκομείο Λαμίας.
Στο νοσοκομείο, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό συνέχισε τη μάχη για μεγάλη ώρα. Δυστυχώς όμως, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, ο 17χρονος Παναγιώτης δεν αντέδρασε ποτέ, και απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του, βυθίζοντας στο απόλυτο σκοτάδι την οικογένεια και τους φίλους του.
Στο μικροσκόπιο των Αρχών τα αίτια του θανάτου
Η τραγική είδηση της απώλειας του 17χρονου μαθητή διαδόθηκε με αστραπιαία ταχύτητα, προκαλώντας παγκόσμιο μούδιασμα στην πόλη της Λαμίας.
Οι αρμόδιες αστυνομικές και υγειονομικές Αρχές έχουν ήδη αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου να ριχθεί φως στα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την ξαφνική ανακοπή και έκοψαν το νήμα της ζωής του 17χρονου. Έχει παραγγελθεί η διενέργεια της προβλεπόμενης ιατροδικαστικής εξέτασης και νεκροψίας-νεκροτομής, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται να δώσουν απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που βασανίζουν τους συγγενείς του.
Διαβάστε επίσης
Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 17χρονο Παναγιώτη
Σήμερα, Τετάρτη (29/07/2026), στις 11:00 το πρωί, γράφεται ο δραματικός επίλογος αυτής της τραγωδίας. Συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και ολόκληρη η τοπική κοινωνία της Λαμίας θα συγκεντρωθούν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Αγριλιά Λαμίας, για να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τους Παναγιώτη και να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία.
Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τα αγαπημένα πρόσωπα του 17χρονου, με την ευχή να βρουν τη δύναμη και το κουράγιο να αντέξουν αυτή την ανείπωτη απώλεια.






0 ΣΧΟΛΙΑ