Θρήνος στη Μυτιλήνη για τη Μάγδα Πασβούρη: Τι έδειξαν οι πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις για τη ραγδαία επιδείνωση της 36χρονης μητέρας

Μια ανείπωτη οικογενειακή και κοινωνική τραγωδία έχει βυθίσει στο απόλυτο πένθος και το σοκ την κοινωνία της Μυτιλήνης, αλλά και τον ιατρικό κόσμο της χώρας. Η 36χρονη γιατρός Γενικής Ιατρικής, Μάγδα Πασβούρη, άφησε την τελευταία της πνοή, ελάχιστα εικοσιτετράωρα αφότου έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά της, τους συναδέλφους της στο Βοστάνειο Νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ, αλλά και ολόκληρο το νησί της Λέσβου.
Η άτυχη 36χρονη, μια επιστήμονας με πολυετή και πολύτιμη προσφορά στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και προσφάτως διορισμένη στο ΕΚΑΒ του νησιού, διένυσε μια ευτυχισμένη εγκυμοσύνη που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν γέννησε φυσιολογικά ένα υγιέστατο μωράκι. Δυστυχώς όμως, η χαρά της μητρότητας μετατράπηκε μέσα σε ελάχιστες ώρες σε έναν ανείπωτο εφιάλτη.
Το χρονικό της ραγδαίας επιδείνωσης και η μοιραία αεροδιακομιδή
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, λίγες ώρες μετά τον φυσιολογικό τοκετό, η νεαρή γιατρός άρχισε να παραπονιέται για έντονους πόνους, ενώ παράλληλα εμφάνισε υψηλό πυρετό. Μέσα στις επόμενες ημέρες, η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε ραγδαία και ανεξέλεγκτη επιδείνωση, με τους συναδέλφους της γιατρούς στη Μυτιλήνη να δίνουν τιτάνια μάχη για να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της.
Το μεσημέρι της Τρίτης, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της, κρίθηκε επιβεβλημένη η διασωλήνωσή της και στήθηκε άμεσα μια γέφυρα σωτηρίας με αεροδιακομιδή προς την Αθήνα. Όπως μεταδίδει ο τοπικός ιστότοπος stonisi.gr, η 36χρονη έχασε τις αισθήσεις της αμέσως μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στην πρωτεύουσα. Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες ανάνηψης που κατέβαλαν οι διασώστες κατά τη διάρκεια της επείγουσας μεταφοράς της προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», η καρδιά της δεν άντεξε και η Μάγδα κατέληξε.
Τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν τη φονική και ακαριαία επιπλοκή αναμένεται να αποσαφηνιστούν πλήρως από τη διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής, καθώς και από τα αποτελέσματα των εξειδικευμένων εργαστηριακών και ιστοπαθολογικών εξετάσεων.
«Θρηνεί το νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ»: Το συγκινητικό αντίο των συναδέλφων της
Η είδηση του θανάτου της έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους διαδρόμους του νοσοκομείου, όπου η 36χρονη ήταν ιδιαίτερα αγαπητή για το ήθος, την ευγένεια και την επαγγελματική της επάρκεια.
Διαβάστε επίσης
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Στράτος Κλεάνθης, αποχαιρέτησε τη συνάδελφό του με λόγια που ραγίζουν καρδιές:
«Δυστυχώς σήμερα το νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης στο οποίο προσφάτως διορίστηκε θρηνεί. Εμβρόντητοι όλοι μας, μένουμε με την είδηση ότι χάσαμε την ιατρό Μάγδα Πάσβουρη, τη Μαγδούλα μας».
Το κενό που αφήνει πίσω της είναι τεράστιο, όμως η μεγαλύτερη τραγωδία εστιάζεται στην οικογένειά της. Η Μάγδα Πασβούρη αφήνει πίσω της τον συντετριμμένο σύζυγό της και ένα βρέφος μόλις λίγων ημερών, το οποίο θα μεγαλώσει χωρίς να γνωρίσει ποτέ τη μητρική αγκαλιά.






0 ΣΧΟΛΙΑ