ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινάει η 24ωρη παρουσία αστυνομικών σε καταυλισμούς Ρομά: Σε ποιες περιοχές θα δράσουν – Προσλαμβάνονται 50 διαμεσολαβητές

Ξεκινάει η 24ωρη παρουσία αστυνομικών σε καταυλισμούς Ρομά: Σε ποιες περιοχές θα δράσουν – Προσλαμβάνονται 50 διαμεσολαβητές
Την έναρξη από αύριο, Σάββατο, του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου για τους καταυλισμούς Ρομά σε όλη την Ελλάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στους καταυλισμούς Ρομά σε όλη την Ελλάδα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από αύριο Σάββατο 8 Νοεμβρίου. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Κρήτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, το επιχειρησιακό σχέδιο των αστυνομικών περιλαμβάνει τη χαρτογράφηση των περιοχών που ζουν Ρομά και τη συγκρότηση ομάδων πρόληψης και διαμεσολάβησης.

Από αύριο ξεκινάει η 24ωρη παρουσία αστυνομικών σε καταυλισμούς Ρομά

To σχέδιο θα περιλαμβάνει:

  • 24ωρη παρουσία εντός των οικισμών
  • Προληπτικούς έλεγχους σε πρόσωπα και οικίες
  • Ελέγχους για παράνομη οπλοκατοχή
  • Διαρκή ενημέρωση των κατοίκων

Από το Σάββατο 8 Νοεμβρίου ξεκινά το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο στους καταυλισμούς Ρομά στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας:

  • Θεσσαλονίκη
  • Στερεά Ελλάδα (Θήβα – Χαλκίδα – Φθιώτιδα)
  • Θεσσαλία (Λάρισα – Καρδίτσα)
  • Ανατολική Μακεδονία Θράκη (Ξάνθη)
  • Κεντρική Μακεδονία (Σέρρες – Ημαθία)
  • Δυτική Ελλάδα (Μεσολόγγι, Ηλεία, Αχαία)
  • Ιόνια Νησιά (Κέρκυρα)
  • Πελοπόννησος (Κορινθία, Αργολίδα, Μεσσηνία, Λακωνία)

Στην επόμενη φάση του σχεδιασμού, προγραμματίζεται η πρόσληψη 50 διαμεσολαβητών που θα πλαισιώσουν τις Ομάδες Πρόληψης και Διαμεσολάβησης που ήδη θα επιχειρούν εντός των συγκεκριμένων περιοχών. Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη «οι ομάδες αυτές επιχειρησιακά υπάγονται στο ελληνικό FBI. Η Αττική υπάγεται απευθείας στην υπηρεσία αυτή, στην υπόλοιπη χώρα θα συνεργάζονται με τις τοπικές υπηρεσίες για την εμπέδωσε της τάξης.

Συνολικά οι περιοχές που θα αναπτυχθούν οι ομάδες της ΕΛΑΣ είναι 25 με 152 σημεία δράσης και 473 αστυνομικούς που ξεκινούν από το Σάββατο σε όλη την Ελλάδα ενώ ειδικά στην Αττική θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα. Διευκρίνισε, τέλος, ότι «οι 50 διαμεσολαβητές που θα προσλάβουμε θα αποτελέσουν τη γέφυρα διαλόγου με όλες τις ομάδες και τους οικισμούς ώστε η επιχείρηση να μην είναι μόνο αστυνομική αλλά να συμβάλει στην ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη».

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου