ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Γενικά άστατος ο καιρός σήμερα 22/10: Μετά τις βροχές έρχονται τα 30άρια – Η πρόγνωση από Αρνιακό και Ρήγου

Γενικά άστατος ο καιρός σήμερα 22/10: Μετά τις βροχές έρχονται τα 30άρια – Η πρόγνωση από Αρνιακό και Ρήγου
Ο καιρός σήμερα
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΜΥ, ο καιρός σήμερα θα παρουσιάσει μεταβλητότητα με κύρια χαρακτηριστικά την αστάθεια στις δυτικές και ανατολικές θαλάσσιες περιοχές. Συγκεκριμένα, στο Ιόνιο και στα δυτικά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες, φέρνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες υπάρχει πιθανότητα να είναι κατά τόπους ισχυρές. Αντίστοιχα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ειδικά στα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, ο καιρός θα είναι γενικά καλύτερος, με αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν, δίνοντας πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο. Παράλληλα, πρέπει να δοθεί προσοχή τις πρώτες πρωινές και τις βραδινές ώρες, καθώς η ορατότητα θα είναι τοπικά μειωμένη και στα ηπειρωτικά αναμένεται να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα έχουν νότια διεύθυνση και η έντασή τους θα κυμανθεί στα 3 με 5 μποφόρ. Τέλος, όσον αφορά τη θερμοκρασία, δεν θα σημειωθεί αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά και βόρεια, οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 18 με 21 και τοπικά τους 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές, το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 20 με 24 βαθμούς, φτάνοντας τοπικά στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και από τη νύχτα στα ανατολικά παράκτια σποραδικές καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
  • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 και κατά τόπους 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
  • Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών.
  • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 και στην Κρήτη έως 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 και στα Δωδεκάνησα από 16 έως 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως τις πρωινές ώρες.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι έως 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
  • Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού από την Χριστίνα Ρήγου

Όπως επισημαίνει η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου, από το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά, τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σημαντικά. Η θερμοκρασία θα ακολουθήσει μια σταθερά ανοδική πορεία καθημερινά, κορυφώνοντας την άνοδό της τη Δευτέρα, όπου ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει, σε ορισμένες περιοχές της χώρας, ακόμη και τους 30 βαθμούς Κελσίου, θυμίζοντας έντονα καλοκαίρι.

Η πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό

Σήμερα, Τετάρτη, το καιρικό σκηνικό χαρακτηρίζεται από αυξημένη αστάθεια στα δυτικά τμήματα της χώρας. Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, αναμένονται πυκνές νεφώσεις πάνω από το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά. Αυτές οι νεφώσεις θα συνοδεύονται από βροχές, ενώ ειδικά τις μεσημεριανές ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικών καταιγίδων, απαιτώντας προσοχή από τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου