«Έλειπε από την κηδεία του πατέρα της, 11 χρόνια δεν πήρε ένα τηλέφωνο»: Το παράπονο της μητέρας της Ναταλίας Λιονάκη

Η Ναταλία Λιονάκη, η οποία εγκατέλειψε την υποκριτική και ακολούθησε τον μοναστικό δρόμο λαμβάνοντας το όνομα Μοναχή Φεβρωνία, ζει τα τελευταία χρόνια στην Κένυα, διδάσκοντας γραφή και ανάγνωση σε ορφανά παιδιά. Από το 2009, οπότε και αποσύρθηκε από τη δημοσιότητα, έχει διακόψει κάθε επαφή με την οικογένειά της.
Ξέσπασε η μητέρα της πρώην ηθοποιού
Η μητέρα της, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή Power Talk, δεν έκρυψε για ακόμη μία φορά τη βαθιά της θλίψη και το παράπονο για την απόφαση της κόρης της.
«Το παράπονό μου είναι ότι το παιδί μου δεν μου μίλησε για τον μοναχισμό. Είναι πολύ βαρύ αυτό που έχει κάνει», δήλωσε η μητέρα της πρώην ηθοποιού. Το μεγαλύτερο πλήγμα για την οικογένεια, ωστόσο, ήταν η απουσία της Ναταλίας Λιονάκη από την κηδεία του πατέρα της. «Πέθανε ο πατέρας της και δεν ήταν στην κηδεία», τόνισε, συμπληρώνοντας: «Είναι 11 χρόνια και δεν έχει πάρει ένα τηλέφωνο να πει: Ζει η μάνα μου, ο πατέρας μου; Ζουν;».
Η μητέρα της εξέφρασε τη δυσφορία της για την απόλυτη διακοπή της επικοινωνίας: «Όταν το ίδιο σου το παιδί σε απαρνιέται και δεν αναγνωρίζει τι γονείς είχε… Δεν έχει πάρει ένα τηλέφωνο να πει: Είστε καλά; Όταν πέθανε ο πατέρας της η Κρήτη όλη πήρε τηλέφωνα σε όλα τα μοναστήρια και στην Αρχιεπισκοπή για να ενημερωθεί η κόρη».
«Αμαρτία οι κατά σάρκα γεννήτορες να ευτελίζουν τα ιερά μυστήρια της Ορθοδοξίας»: Οι μοναχές στέκονται στο πλευρό της Ναταλίας Λιονάκη
Η πορεία ζωής της Ναταλίας Λιονάκη, που άφησε την καριέρα της στην υποκριτική για να αφοσιωθεί στην πνευματική ζωή και να γίνει μοναχή με το όνομα Φεβρωνία σε μονή της Κένυας, συνεχίζει να προκαλεί συζητήσεις. Οι πρόσφατες δηλώσεις της μητέρας της, η οποία ανέφερε ότι το μοναστήρι «της πήρε το παιδί», άνοιξαν νέο κύκλο αντιπαράθεσης.
Απέναντι σε αυτές τις τοποθετήσεις, η μοναχή Ταβιθά έδωσε τη δική της απάντηση μέσα από τηλεοπτική εκπομπή. «Ένα απόλυτα βασανισμένο πλάσμα, ευαίσθητο και προδομένο, που δεν γελούσε… έως ότου λούσθηκε το Άγιο Φως και έγινε ισόβια νύμφη του Χριστού μας. Αμαρτία κάποιοι, έστω και οι πονεμένοι κατά σάρκα γεννήτορες μίας μοναχής να ευτελίζουν τα ιερά μυστήρια της Ορθοδοξίας. Καλή μετάνοια και καλή απολογία επί του φοβερού βήματος».
Με τη σειρά του, ο Τζώνυ Θεοδωρίδης ανέφερε για την πρώην συνάδελφό του: «Η Ναταλία δεν είχε σχέση με την εκκλησία τότε που συνεργαζόμασταν, δεν ξέρω αν κρυφά είχε κάτι μέσα της όπως όλοι μας. Δεν ξέρω πώς έγινε αυτό με την εκκλησία. Καταλαβαίνω ότι είναι ένα κλειστό κύκλωμα και σε περίπτωση που προσπαθήσουν να εισβάλλουν απ’ έξω, ίσως επηρεάσουν τον άνθρωπο μέσα, γι’ αυτό δεν αφήνουν τη μητέρα της να έχει επαφές μαζί της. Εύχομαι να είναι καλά και να της έρθουν τα πράγματα όπως θέλει να της έρθουν».





0 ΣΧΟΛΙΑ