Συνταγή για πανακότα με γάλα βρώμης και μαρμελάδα κεράσι από τον Χρήστο Μοίρα

Η πανακότα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ιταλικά γλυκά, γνωστή για την απαλή, βελούδινη υφή της και την εύκολη παρασκευή της. Η κλασική συνταγή ανανεώνεται με μια πιο σύγχρονη και υγιεινή προσέγγιση, καθώς χρησιμοποιείται το γάλα βρώμης αντί για το παραδοσιακό γάλα.
Διαβάστε επίσης
Το γάλα βρώμης προσφέρει μια απαλή, ελαφρώς γλυκιά γεύση και είναι ιδανικό για όσους προτιμούν φυτικά ροφήματα ή έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Συνδυάζοντας την κρεμώδη πανακότα με την έντονη γεύση της μαρμελάδας κεράσι, δημιουργείται ένα γλυκό που παντρεύει την παράδοση με τη φρεσκάδα και την υγιεινή διατροφή. Ένα ιδανικό επιδόρπιο για κάθε εποχή, που θα κλέψει τις εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι. Ο Χρήστος Μοίρα παρουσιάζει αναλυτικά τα βήματα της συνταγής για να πετύχετε την πιο νόστιμη πανακότα.
Υλικά και οδηγίες για την πανακότα
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 800 ml γάλα βρώμης
- 4κτλ. σούπας μέλι
- 2κτλ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 10 γρ. ζελατίνη σε φύλα
- 300 γρ. μαρμελάδα κεράσι
- 70 ml νερό
Εκτέλεση συνταγής:
Αρχικά βράζετε το γάλα για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα βάζετε τη σκόνη ζελατίνης σε παγωμένο νερό και την αφαιρείτε μετά από 3 λεπτά. Προσθέτετε το νερό στη μαρμελάδα σταδιακά και το ανακατεύετε.
Έπειτα ρίχνετε το μέλι στη ζελατίνη. Αδειάζετε το μείγμα στην κανάτα και αφήνετε το γάλα και τη μαρμελάδα με το νερό, όλο το βράδυ στο ψυγείο να κρυώσει. Στη συνέχεια τα τοποθετείτε στα μπολάκια και από πάνω ρίχνετε τη μαρμελάδα. Καλή σας επιτυχία!






0 ΣΧΟΛΙΑ