ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Άκουσα τσιρίδες και φωνές από τα παιδιά – Ο πατέρας ήταν εξαντλημένος» – Τι λέει ο άνδρας που τους έσωσε με SUP

«Άκουσα τσιρίδες και φωνές από τα παιδιά – Ο πατέρας ήταν εξαντλημένος» – Τι λέει ο άνδρας που τους έσωσε με SUP
Η δραματική διάσωση με το SUP
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ένα «θρίλερ» διαδραματίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Επανομής στη Θεσσαλονίκη, όπου αθλητής SUP διέσωσε δύο παιδιά και τον πατέρα τους.

Ο αθλητής Βαγγέλης Παπαϊωάννου μίλησε στην ΕΡΤ για τη σωτήρια επέμβασή του, αναφέροντας πως παρά τον ισχυρό άνεμο και τα κύματα που δυσκόλευαν την προσπάθειά του, κατάφερε να τους βγάλει στην ακτή.

«Ο πατέρας ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, εξαντλημένος»

«Εγώ, επειδή κάνω χρόνια SUP, πήγα να κάνω στα κύματα. Εκεί, διαπίστωσα ότι είχα ξεχάσει την κάμερα, οπότε επέστρεψα πίσω στην κάμερα να την πάρω. Ξαναπήγα στα κύματα και γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε και το βίντεο από τη διάσωση. Στην επιστροφή μου, αφού τράβηξα το βίντεο που ήθελα, άκουσα τσιρίδες και φωνές για βοήθεια μέσα στη θάλασσα. Πήγα προς την κατεύθυνση που άκουσα τις φωνές, είδα δύο παιδιά, που ήταν μέσα στο νερό, προσπαθούσαν να βγουν έξω, ήταν Ρουμάνοι τουρίστες.

»Τα παιδιά προσπάθησαν να βγουν έξω, κουράστηκαν, δεν μπορούσαν, γιατί κολυμπούσαν κόντρα στο ρεύμα. Τους έδωσα κατεύθυνση πού να πάνε για να βγουν από το ρεύμα και να βοηθηθούν να βγουν στην ακτή. Μου είπε ξαφνικά το ένα το παιδί να πάω να βοηθήσω τον πατέρα τους, του λέω προς τα πού είναι και μου απάντησαν ότι δεν ξέρουν γιατί χάθηκαν. Τότε, ανέβηκα όρθιος στη σανίδα, τον είδα στο βάθος περίπου 50-60 μέτρα από το σημείο που ήμασταν.

»Άφησα τα παιδιά, εφόσον ήταν καλά και πήγα προς τον πατέρα τους, ο οποίος ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, ήταν εξαντλημένος, έπινε νερό, το κάλυπταν τα κύματα. Τον βοήθησα να πιαστεί από τη σανίδα, γιατί ήταν πολύ εξαντλημένος, ήταν σε κατάσταση πανικού. Καθίσαμε 3-5 λεπτά εκεί, για να ηρεμήσει και να αρχίσει να αναπνέει κανονικά, και του έδειξα πώς να πιαστεί από τη σανίδα και σιγά σιγά βγήκαμε έξω», ανέφερε ο Βαγγέλης Παπαϊωάννου.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου