Φουρνιέ για τη χειρονομία στο ΟΑΚΑ: Δε μετανιώνω, είμαι άντρας και έπρεπε να υπερασπιστώ τον εαυτό μου

Πρωταγωνιστής των τελικών της Stoiximan Basket League ήταν αδιαμφισβήτητα ο Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος πέρα από την εξαιρετική του επίδοση, σχολιάστηκε ιδιαίτερα και για μια του χειρονομία σε οπαδούς του Παναθηναϊκού.
Ο Γάλλος γκαρντ, κατά τη διάρκεια του τρίτου τελικού στο ΟΑΚΑ, έκανε άσεμνη χειρονομία προς τους οπαδούς, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ο ίδιος, τμωρήθηκε μόνο με πρόστιμο και αυτό προκάλεσε νέο γύρο αντιδράσεων.
Οι δηλώσεις του Φουρνιέ για τη χειρονομία και τον Ναν
Μιλώντας στο gazzetta.gr, ο Εβάν Φουρνιέ δήλωσε ότι δε μετανιώνει την κίνησή του. Εξήγησε μεν ότι δεν ήταν το καλύτερο παράδειγμα για τα παιδιά, όμως τόνισε ότι είναι άντρας και έπρεπε να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Συγκεκριμένα, ο Εβάν Φουρνιέ υποστήριξε: «Είμαι ακόμη μπερδεμένος γιατί όλα έγιναν πολύ γρήγορα, ωστόσο, το εχθρικό περιβάλλον του ΟΑΚΑ σίγουρα έπαιξε ρόλο, γιατί όλοι ξέρετε πόσο καυτή έδρα είναι. Μετά το πολύ σκληρό φάουλ του Ναν, ευτυχώς που μπήκε στην μέση ο “Shaq” και ο Πίτερς, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα είχαμε παίξει ξύλο. Σε αυτές τις στιγμές το μόνο που βλέπεις είναι… κόκκινο και μόλις σηκώθηκαν ήμουν έτοιμος να του ορμήξω, αλλά ευτυχώς που οι συμπαίκτες μου με κράτησαν γιατί η κατάσταση θα είχε ξεφύγει πολύ περισσότερο. Και μετά εκεί που ήμουν πολύ φορτισμένος, είδα αυτούς τους πέντε οπαδούς να μην σταματάνε να βρίζουν κι έκανα αυτό που έκανα!
Σίγουρα έστειλα ένα άσχημο μήνυμα στα παιδιά και τις οικογένειες που έβλεπαν το ματς από την τηλεόραση και είχα μία αντίδραση που δεν αντιπροσωπεύει τις αξίες του Ολυμπιακό σαν σύλλογο, αλλά ταυτόχρονα είμαι και άντρας και κάποιες φορές πρέπει να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και ειδικά γι’ αυτή την περίσταση, δεν μετανιώνω για την συμπεριφορά μου. Ειδικά αυτοί οι πέντε το άξιζαν! Και θα σου πω τι εννοώ… Πιστεύεις ότι αν με έβλεπαν στον δρόμο θα μου φέρονταν έτσι, θα με έβριζαν και θα μου έριχναν κατάρες; Όχι φυσικά! Γιατί το πιθανότερο θα ήταν να με χτυπήσουν στο πρόσωπο! Προφανώς εγώ δεν ήμουν σε θέση να κάνω κάτι τέτοιο, επομένως το έκαναν γιατί ήξεραν ότι είχαν την ασφάλεια του γηπέδου και εμείς οι παίκτες δεν μπορούμε να απαντήσουμε ουσιαστικά. Επομένως, δεν είχα άλλη επιλογή από το να αντιδράσω κάπως…»
Για το εάν υπάρχει «θέμα» με τον Ναν, είπε: «Εννοείται πως όχι! Είναι απλά ανταγωνισμός ανάμεσα σε δύο ομάδες και δύο παίκτες που πάνε στα άκρα, έχοντας τον ίδιο στόχο. Ήταν πολύ σκληρό το φάουλ που μου έκανε, αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκα. Οπότε όλα καλά!».






0 ΣΧΟΛΙΑ