ΑΡΧΙΚΗ LIFESTYLE

Η σπάνια εξομολόγηση της Αίθρας Λυκουρέζου για τη Ζωή Λάσκαρη: «Όταν έφυγε η μητέρα μου…»

Η σπάνια εξομολόγηση της Αίθρας Λυκουρέζου για τη Ζωή Λάσκαρη: «Όταν έφυγε η μητέρα μου…»
Η σπάνια εξομολόγηση της Αίθρας Λυκουρέζου για τη Ζωή Λάσκαρη
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Το μεσημέρι του Σαββάτου, η Αίθρα Λυκουρέζου εμφανίστηκε στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» και μίλησε με ειλικρίνεια για τη ζωή της, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές των οικογενειακών της σχέσεων αλλά και των προσωπικών της μαχών.

Η συζήτηση στράφηκε στον τρόπο που βίωσε την παιδική της ηλικία δίπλα σε δύο ισχυρές προσωπικότητες: τη μητέρα της, Ζωή Λάσκαρη, και τον πατέρα της, γνωστό ποινικολόγο Αλέξανδρο Λυκουρέζο. Με ωριμότητα και χωρίς να διστάσει, η Αίθρα μίλησε για τη σύνθετη σχέση που είχε με τους γονείς της, αλλά και για το πώς βλέπει πλέον την οικογενειακή της ιστορία υπό διαφορετικό φως.

Η εξομολόγησή της

«Νιώθω μεγάλη ευεξία με τη χειμερινή κολύμβηση, δεν μπορώ να το περιγράφω είναι απίστευτο. Έστω και μισή ώρα να έχω θα πάω για κολύμπι στα παγωμένα νερά. Η σύνδεση με την φύση με βοήθησε πολύ. Βοήθησε πολύ θεραπευτικά για εμένα η θάλασσα.

Μονίμως αλλάζει η ζωή μας. Μέσα από το Youtube θα μοιράζομαι ωραίες συζητήσεις με ωραίους ανθρώπους, απλά χωρίς να είναι στημένα. Μου αρέσει να έχω τέτοιες συζητήσεις με ωραίους ανθρώπους. Το “Ζωή” τα πιάνει όλα, την ζωή γενικότερα, τη μητέρα μου, όλα…» είπε αρχικά για το νέο της επαγγελματικό βήμα.

«Είμαι περισσότερο παιδί της Ζωής Λάσκαρη γιατί είχε περισσότερο χρόνο να αφιερώσει σε εμένα από ό, τι ο πατέρας μου. Ο πατέρας μου έλειπε πολλές ώρες από το σπίτι. Κάναμε παρέα, είχαμε και τις εκρήξεις μας εννοείται, γενικότερα ναι κάναμε παρέα. Πήρα πολλά από την μάνα μου ναι, πήρα την ντομπροσύνη της, την αλήθεια της, την ειλικρίνειά της, ότι θα πει αυτό που θέλει και δεν θα υπολογίσει τίποτα, δεν πάει με το πλήθος, πάει μόνο μπροστά. Κάνουμε αυτό που θέλουμε χωρίς να ενοχλούμε κανέναν.

Το φοβόμουν τον μπαμπά μου εγώ μικρή πάρα πολύ. Έμπαινε μέσα κοπανούσε τις πόρτες, μου έκανε καψόνια. Και εκείνος έχει αλλάξει, έχει καταλάβει ότι έκανε λάθη με τα παιδιά του και τα έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Και αυτό είναι δύσκολo» πρόσθεσε.

Μιλώντας για τη μάχη της με τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις, είπε: «Δεν ξέρω αν ήταν καλή η ελευθερία από μικρή ηλικία. Για εμένα όλα αυτά που πέρασα, η μαυρίλα, τα ναρκωτικά κτλ με δυναμώσανε μετά που θεραπεύτηκα. Ό, τι μου έχει συμβεί το πήρα σαν πέτρα, σαν σκαλί για να ανεβαίνω, δεν με χτύπησε, δεν με έριξε να ισοπεδώσει τελείως κάτι.

Έχω πονέσει, έχω περάσει πολύ άσχημα αλλά το έκανα σκαλοπάτι για να πάω πιο πέρα. Η εξάρτησή μου με τα ναρκωτικά ξεκίνησε από 15 και κράτησε για 10 χρόνια. Είχα φτάσει πάτο τελείως. Μόνος σου το κάνεις αυτό, όποιος θέλει να απεξαρτηθεί το κάνει μόνος του. Δεν υπάρχει ένα χέρι που σε βοηθάει συνέχεια. Ήμουν με νερό μόνο και νερό, ούτε χάπι για ηρεμιστικό».

Ο θάνατος της μητέρας της

«Όταν έφυγε η μητέρα μου ήμουν 39 χρονών. Δεν ήμουν μικρή, ήμουν μεγάλη. Κανένας δεν κράτησε κανενός το χέρι, με τον πατέρα μου διαλυθήκαμε. Ο κάθε ένας πάτησε στα πόδια του μόνος του. Γκρεμίστηκαν όλα. Είναι υγεία να γκρεμίζονται όλα γιατί χτίζονται όλα σε καινούργια δεδομένα. Η ζωή είναι απρόβλεπτη, είναι ωραίο να γκρεμίζεται κάτι, είναι υγεία για εμένα, η αλλαγή. Να αλλάζουν τα δεδομένα, οι σχέσεις. Μπορείς να είσαι το ίδιο με κάποιον συνέχεια;

Ακόμα και σε μια ερωτική σχέση, δεν αλλάζουν τα πράγματα; Το θέμα είναι να προχωράς παράλληλα. Οποιοσδήποτε χάνει ένα αγαπημένο του άνθρωπο το θέμα είναι να μπορέσει να βγάλει αυτό τον πόνο από πάνω του, όχι τελείως, δεν γίνεται, και να ξαναχτίζεις τη ζωή του. Δεν μπορούμε να αναπληρώσουμε με τον πατέρα μου κανένα χρόνο. Το να αναπληρώσεις ένα κενό που είναι πολύ μεγάλο, πολλά χρόνια, είναι λίγο δύσκολο» δήλωσε για τον θάνατο της μητέρας της.

Τέλος, η Αίθρα Λυκουρέζου μίλησε για την απιστία του πατέρα της προς την μητέρα της λέγοντας: «Εγώ δεν θα δεχόμουν ποτέ την απιστία, αν είχα κάποιον σαν τον πατέρα μου εγώ δεν θα το άντεχα, δεν θα μπορούσα. Ποτέ μην λες ποτέ, θα προτιμούσα να είμαι μόνη μου παρά να είμαι με κάποιον που κάνει αυτό το πράγμα».

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου