ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαμός στη Βουλή: Έγινε σχόλιο για τον πατέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου – «Τι είπατε;»

Χαμός στη Βουλή: Έγινε σχόλιο για τον πατέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου – «Τι είπατε;»
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ανέβηκαν οι τόνοι το απόγευμα της Παρασκευής (11/4) στην Ολομέλεια της Βουλής, όσο τον λόγο είχε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη συζήτηση για το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής, που προτείνει την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Δικαστικό Συμβούλιο για το μπάζωμα στα Τέμπη.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας άνοιξε τη συζήτηση, διαβάζοντας τα 57 ονόματα των θυμάτων των Τεμπών. Μάλιστα, την ώρα που απευθυνόταν προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, και θύμιζε την φράση του «όσοι μιλάτε για μπάζωμα, είστε για τα μπάζα» παρενέβη ο προεδρεύων Γεώργιος Γεωργαντάς και στη συνέχεια ο βουλευτής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης.

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο διάλογος Κωνσταντοπούλου-Λαζαρίδη στη Βουλή:

Z. Κωνσταντοπούλου: Συλήσατε τον τόπο του εγκλήματος…
Γιώργος Γεωργαντάς: Να απευθύνεστε στο Προεδρείο.
Z. Κωνσταντοπούλου: Ανέφερα τα θύματα και πάθατε…
Γιώργος Γεωργαντάς: Δεν μπορείτε να απειλείτε.
Z. Κωνσταντοπούλου: Αισθάνεται απειλούμενος όποιος αισθάνεται ένοχος, κύριοι.
Γιώργος Γεωργαντάς: Βγάλατε και την απόφαση να φέρετε και ένα εκτελεστικό απόσπασμα, δεν μπορεί να λέει «δολοφόνους».
Μ. Λαζαρίδης: το πρωί πάει και κλαίει. Το πρωί μοιρολογίστρα και το βράδυ party animal.
Γ. Γεωργαντάς: Πρέπει να ντρέπεστε. Έτσι τους είπε πριν «είστε δολοφόνοι».
Ζ. Κωνσταντοπούλου:  Δε θα με κάνετε να σιγήσω με τον φασισμό σας κύριες, εσείς που μου λέγατε δεν έχετε παιδιά, δεν μπορείτε να μιλάτε.
Μ. Λαζαρίδης: Ούτε εμένα θα λέτε δολοφόνο.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Έχετε ευθύνη κ. Πρόεδρε. Ξέρουμε καλά τον φασισμό σας.
Γ. Γεωργαντάς: Πέστε την άποψΉ σας χωρίς προσβολές και επιθέσεις, χωρίς το απόλυτο των θέσεών σας…
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Εσείς είπατε κ. Φλωρίδη για μουσολινικές απόψεις; Να ποιοι φασίστες… η λογοκρισία γνωστή διαδικασία.
Γ. Γεωργαντάς: Να διαγραφεί η λέξη «φασίστας», όποιος και αν τη λέει εδώ μέσα.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ο φασισμός είναι ότι πετύχατε να είστε σε μια Βουλή που έχουν αποχωρήσει τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης και ούτε τότε να είστε ευχαριστημένοι. Θέλετε να διώξετε όποιον αρθρώνει διαφορετικό λόγο και υπερασπίζετε τα θύματα. Κατά των βουλευτών μελών της Προανακριτικής έχει κατατεθεί μήνυση από την κ. Καρυστινού και δεν το αναφέρατε.
Μ. Λαζαρίδης: Πείτε μας για το μικρό κόκκινο καρότο (σ.σ. το γράμμα του Μπιμπίλα στον Φιλιππίδη).
Γ. Γεωργαντάς: Κ. Λαζαρίδη, θα σας ανακαλέσω.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Σας εγγυώμαι ότι όλη σας η χυδαιότητα μέχρι τέλους θα προβληθεί.

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Το σχόλιο για τον πατέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Στο σημείο αυτό είπε κάτι εκτός μικροφώνου ο βουλευτής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης για τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, πατέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Γ. Γεωργαντάς: κύριε Λαζαρίδη σας αποβάλλω. Εδώ δεν είναι σκηνή θεάτρου, ομιλούμε.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Τι είπατε;
Γ. Γεωργαντάς: Βλέπω αυτή την αφωνία.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Σας λυπάμαι. Αγκυλωμένοι στην εξουσία. Ποδοπατάτε τη μνήμη των παιδιών που σκοτώσατε.

Έπειτα παρενέβη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, για να πει στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Κακέκτυπο της Μάρθας Βούρτση, το βράδυ νταχντιρντί στα μπουζούκια» και να προσθέσει:

«Τα θύματα και οι συγγενείς τους ζητούν δικαίωση, που μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την απονομή της Δικαιοσύνης που ερευνά και αποδίδει εκεί που πρέπει να αποδώσει. Εδώ μέσα παρακολουθούμε την κα Κωνσταντοπούλου να κάνει τα πάντα για να μην φτάσει η υπόθεση ποτέ στο Δικαστήριο, δηλαδή στη λύτρωση. Κάνει τα πάντα για να μην ολοκληρωθεί η ανάκριση και να προσβάλλεται η δικαιοσύνη, ώστε αυτή να δίνει τις κακόγουστες παραστάσεις της. Κοιτάξτε, η Μάρθα Βούτση του παλιού καλού κινηματογράφου είχε και μια αυθεντικότητα. Το κακέκτυπο είναι μάλλον μια θλιβερή παράσταση. Το πρωί μνημόσυνο και το βράδυ στα μπουζούκια. Τόσος πόνος; Ανάγνωση των ονομάτων των νεκρών εδώ μέσα και το βράδυ στα μπουζούκια νταχτιρντί».

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου