ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα 16/12: Η άνοιξη… είναι εδώ – Προειδοποίηση πριν από τα Χριστούγεννα από Αρναούτογλου, Καλλιάνο, Αρνιακό και Σούζη

Καιρός σήμερα 16/12: Η άνοιξη… είναι εδώ – Προειδοποίηση πριν από τα Χριστούγεννα από Αρναούτογλου, Καλλιάνο, Αρνιακό και Σούζη
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Καιρός σήμερα: Περισσότερο… άνοιξη παρά χειμώνα θυμίζει ο καιρός, με τις σημερινές (16/12) ήπιες συνθήκες και πάλι να το επιβεβαιώνουν, με τα Μερομήνια να μας «παγώνουν» παράλληλα.

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 20 με 22 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πυκνότερες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια τοπικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς και στη βόρεια Κρήτη τοπικά έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 και στα βόρεια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.




Σάκης Αρναούτογλου: «Aλλάζει ο καιρός τα Χριστούγεννα – Συσσώρευση ψυχρών μαζών από…» (video)

Απότομη πτώση της θερμοκρασίας έρχεται από την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ενώ η τάση του καιρού προς τα Χριστούγεννα δείχνει πως κάτι θα αλλάξει.

Θερμοκρασίας από 6 έως 10 βαθμούς θα δούμε τη Δευτέρα και την Τρίτη στα ηπειρωτικά της χώρας, με την ραγδαία πτώση του υδραργύρου να είναι αισθητότατη ακόμη και στην Αθήνα κι΄ αυτό διότι από τα 20άρια και 25άρια της Παρασκευής και του Σαββάτου, ο καιρός θα γίνει χειμωνιάτικος.

Τη Δευτέρα μάλιστα αναμένονται κάποιες βροχές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά, ενώ στα βουνά αναμένεται να πέσουν μερικά χιόνια, ακόμη και στα ορεινά της Κρήτη αλλά σε υψόμετρο πάνω από τα 1.600 μέτρα.

Για τις 23 με 24 Δεκεμβρίου φαίνεται από τα δυτικά να έρχονται κάποια βροχοσύννεφα, τα οποία σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου θα επηρεάσουν κυρίως τη δυτική Ελλάδα.




Η τάση προς τα Χριστούγεννα

Όσο για τα δεδομένα που έχουμε για την τάση του καιρού προς τα Χριστούγεννα, ο παρουσιαστή τους καιρού στην ΕΡΤ σημείωσε πως κάτι φαίνεται να αλλάζει. Παραμένει ωστόσο η διχογνωμία σχετικά με τον καιρό ανήμερα και της επόμενης ημέρας των Χριστουγέννων.

Όπως εξήγησε ο Σάκης Αρναούτογλου φαίνεται ότι στη βόρεια και την βορειοανατολική Ευρώπη να συσσωρεύονται αρκετές ψυχρές μάζες, όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει αν αυτές θα κατέβουν προς την περιοχή μας ή θα παραμείνουν στα βορειότερα τμήματα της Γηραιάς Ηπείρου.

«Καμπάνα» διαρκείας από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Πυκνές νεφώσεις και βροχές σε περιοχές που…»

Παρά το γεγονός πως διανύουμε άκρως ανοιξιάτικες -από πλευράς θερμοκρασιών κυρίως- μέρες το τελευταίο διάστημα, δε θα λείψουν οι πυκνές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αλλά και κάποιες βροχές σε συγκεκριμένα σημεία, όπως τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Αναλυτικά η πρόγνωσή του για αύριο (Παρασκευή 16/12), αλλά και για το Σαββατοκύριακο:




Ξεκαθαρίζει ο Τάσος Αρνιακός: «Ούτε Πασχούγεννα, ούτε Χριστούγεννα! Τρελά σκαμπανεβάσματα θα έχει…» (Video)

Τρελά σκαμπανεβάσματα θα έχει η θερμοκρασία έως και τα Χριστούγεννα με τον Τάσο Αρνιακό να ξεκαθαρίζει ότι θα είναι ήπιες οι καιρικές συνθήκες τις μέρες των εορτών.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 ξεκαθαρίζει πως δεν θα έχουμε Πασχούγεννα, δηλαδή θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών, αλλά ούτε και… Χριστούγεννα με χιόνια και κρύα. Η μέση θερμοκρασία θα κινείται στους 14-15 βαθμούς τις μέρες των Χριστουγέννων.

Δείτε στο βίντεο όλα όσα λέει ο Τάσος Αρνιακός για τον καιρό των Χριστουγέννων:




Κόκκινος συναγερμός από την Χριστίνα Σούζη – “Από το Σάββατο παρουσιάζεται…”

Με τοπικές βροχές σε ολόκληρη την χωρά και αισθητή αύξηση της θερμοκρασίας θα κυλήσει η Πέμπτη (15/12) με τους νοτιάδες να κάνουν την παρουσία τους ξανά σε Ιόνιο, Ήπειρο και άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την Χριστίνα Σούζη ο καιρός θα συνεχίσει να κινείται στο ασυνήθιστο για την εποχή καλοκαιρινό μοτίβο με την θερμοκρασία να αρχίσει να πέφτει από το βράδυ του Σαββάτου.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση στο βίντεο που ακολουθεί:




0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου