Κορωνοϊός: Νέες εξελίξεις για το εμβόλιο της Pfizer – Πότε θα εγκριθεί

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να “χτυπάει” όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα κάποιες χώρες να αναμένουν το πότε θα εγκριθεί το εμβόλιο για να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς ενώ ήδη κάποιες άλλες το κάνουν ήδη. Επίσης δείτε ποιες ομάδες πληθυσμού δεν μπορούν να κάνουν άμεσα το εμβόλιο.
Συγκεκριμένα οι εταιρείες που φτιάχνουν το εμβόλιο περιμένουν το αντίστοιχο “πράσινο” φως ώστε να ξεκινήσουν τη διανομή του σε όλο τον κόσμο όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Ειδικότερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) στοχεύει στην έγκριση του εμβολίου κατά της COVID-19 που ανέπτυξαν οι Pfizer και BioNTech στις 23 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές και πηγές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο EMA ανέφερε στις αρχές Δεκεμβρίου ότι σχεδιάζει να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer έως τις 29 Δεκεμβρίου και το εμβόλιο της Moderna έως τις 12 Ιανουαρίου.
Γράφτηκε ιστορία στις ΗΠΑ: Η πρώτη νοσοκόμα που έκανε το εμβόλιο της Pfizer
Ιστορία γράφτηκε στις ΗΠΑ, καθώς καταγράφηκε σήμερα (14/12) η στιγμή, όπου εμβολιάστηκε η πρώτη εργαζόμενη σε νοσοκομείο με το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό.
Το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech χορηγήθηκε στη νοσοκόμα εντατικής Σάντρα και η διαδικασία του εμβολιασμού μεταδόθηκε ζωντανά παρουσία του κυβερνήτη Άντριου Κουόμο, με μια πληττόμενη χώρα επίσης να ξεκινά άμεσα τους εμβολιασμούς.
Μετά τον εμβολιασμό της η Σάντρα δήλωσε, σύμφωνα με το CNN: «Αισθάνομαι σήμερα ανακουφισμένη. Ελπίζω να σημαίνει το ξεκίνημα του τέλους μιας πολύ οδυνηρής περιόδου για τη χώρα μας.
Θέλω να τονίσω ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές. Είμασε σε μια πανδημία και όλοι πρέπει να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί για να μπει ένα τέλος και να μην εγκαταλείψουμε γρήγορα. Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ αλλά χρειάζεται να συνεχίσουμε να φοράμε τις μάσκες μας, να κρατάμε αποστάσεις.
Πιστεύω στην επιστήμη. Ως νοσοκόμα η δουλειά μου καθοδηγείται από την επιστήμη. Ενθαρρύνω τους πάντες να κάνουν το εμβόλιο».
ICU critical care nurse Sandra Lindsay receiving a COVID vaccine at Long Island Jewish Medical Center in Queens — a major moment in modern human history: pic.twitter.com/eJuUuCTQXH
— j.d. durkin (@jiveDurkey) December 14, 2020
0 ΣΧΟΛΙΑ