ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορωνοϊός – Ιταλία: Πρέπει να αποφευχθεί το τρίτο κύμα – Χρειαζόμαστε νέους περιορισμούς

Κορωνοϊός – Ιταλία: Πρέπει να αποφευχθεί το τρίτο κύμα – Χρειαζόμαστε νέους περιορισμούς
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Με την κατάσταση του κορωνοϊού να βρίσκεται σε δύσκολα επίπεδα οι κυβερνήσεις σε όλες τις χώρες κάνουν ότι μπορούν για να μειώσουν τα κρούσματα με διάφορα μέτρα. Επίσης ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε ότι υπάρχει μία μικρή μείωση στα κρούσματα αλλά η πανδημία συνεχίζει να επιμένει.

Συγκεκριμένα ο Ιταλός πρωθυπουργός σε συνέντευξη του δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των εορτών πρέπει να επιβάλλει η κυβέρνηση της Ιταλίας νέους περιορισμούς για την εξάπλωση του κορωνοϊού και να αποφύγει το τρίτο καταστροφικό κύμα.

«Επιπλέον, χρειάζονται τώρα νέοι περιορισμοί … πρέπει να αποφύγουμε με κάθε κόστος ένα τρίτο κύμα, επειδή αυτό θα είναι καταστροφικό και από την άποψη των ανθρώπινων απωλειών» δήλωσε ο Τζουζέπε Κόντε στην εφημερίδα La Stampa, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός του Κόντε εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει πιο αυστηρά μέτρα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αφού πλήθη συνέρρευσαν στο κέντρο της πόλης το Σαββατοκύριακο καθώς η Ρώμη χαλάρωσε μερικούς από τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί τον περασμένο μήνα.

Η Ιταλία είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τον χειρότερο απολογισμό θανάτων, καθώς περισσότεροι από 65.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει εκεί από τον Φεβρουάριο που ξέσπασε η πανδημία.

Ο Τζουζέπε Κόντε δήλωσε πως η εκστρατεία του εμβολιασμού θα πρέπει να καλύψει περίπου 10 έως 15 εκατομμύρια ανθρώπους για να έχει «αποτελεσματικό αντίκτυπο στην ανοσία» και πως αυτός ο στόχος θα έχει επιτευχθεί μέχρι το τέλος της άνοιξης ή το αργότερο πριν από το καλοκαίρι.

Δήλωση σοκ: “Αν δεν προσέξουμε, την άνοιξη θα φτάσουμε τους 10.000-15.000 νεκρούς”

Μεγάλη προσοχή συνέστησε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της ΘεσσαλονίκηςΝικόλαος Καπραβέλος, ο οποίος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης προειδοποίησε πως εάν δεν προσέξουμε την άνοιξη μπορούμε να φτάσουμε τους 10.000-15.000 νεκρούς.

«Η τάση σταθεροποίησης είναι στον αριθμό διασωληνωμένων και των θανάτων. Αν κάποιος είναι ικανοποιημένος με 50-60 νεκρούς τη μέρα, με 3.000 νεκρούς τον Νοέμβριο, θα φτάσουμε στο τέλος της άνοιξης τους 10.000-15.000 νεκρούς.

Πρέπει να δούμε έκρηξη θανάτων για να κλείσουμε πάλι την αγορά;» είπε ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Παράλληλα ο ίδιος τόνισε πως «βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο και επικίνδυνο σημείο» και εκτίμησε πως αυτή τη στιγμή τα «νούμερα στα νοσοκομεία είναι απαράδεκτα».

«Οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες. Σήμερα ξεκινάμε μια μέρα γενικής εφημερίας με 130 ασθενείς στα τμήματα, πάνω από 40 διασωληνωμένους και τρία κρεβάτια ΜΕΘ ελεύθερα» δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας πως κατά τη διάρκεια των εορτών δεν θα πρέπει να υπάρξουν μετακινήσεις από το ένα σπίτι στο άλλο.

«Ακόμα και ο επιτρεπόμενος αριθμός των εννέα ατόμων για τα ρεβεγιόν είναι πολύ επικίνδυνος» είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Η κινητικότητα θα αυξήσει τα κρούσματα κορωνοϊού, τη νοσηρότητα και τον αριθμό των θανάτων. Από το τι θα κάνουμε τώρα εξαρτάται η σφοδρότητα του τρίτου κύματος».

Εξιστόρησε, μάλιστα, και μια τραγική ιστορία από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. «Χθες στη ΜΕΘ έχασα μια μητέρα 69 ετών μετά από μάχη 2-3 εβδομάδων και ο γιος της, 37 ετών είναι δίπλα, σε άλλη Μονάδα διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση» ανέφερε.

Ωστοσο διαβάστε στο Athensmagazine.gr πώς μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας με το click away, αναλυτικά όλα τα βήματα.

Δεδομένων αυτών, ο κ. Καπραβέλος εξέφρασε την αντίθεσή του στο άνοιγμα των εκκλησιών αλλά και των σχολείων. «Τα παιδιά μπορεί να μη νοσούν αλλά μεταδίδουν» εξήγησε. Και κατέληξε: «Η συζήτηση για την άρση των μέτρων θα πρέπει να ξεκινήσει τον Μάρτιο – Απρίλιο». 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου