Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ζώδια και.... θερινό ηλιοστάσιο: Ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο του Καρκίνου!

Η επίσημη έναρξη του καλοκαιριού

20 Ιουνίου 2018 14:10
Ζώδια και.... θερινό ηλιοστάσιο: Ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο του Καρκίνου!

Κατά την διάρκεια του έτους, ο Ήλιος πραγματοποιεί το ταξίδι του γύρω από τον Ουράνιο Θόλο, ολοκληρώνοντας έναν μεγάλο κύκλο. Κατά την διάρκεια αυτού του ταξιδιού, σηματοδοτούνται οι χρονικές στιγμές που πραγματοποιούνται τα δύο ηλιοστάσια και οι δύο ισημερίες του έτους, που αποτελούν τις περιόδους έναρξης των εποχών.

Ηλιοστάσιο, ονομάζουμε την χρονική στιγμή κατά την οποία ο άξονας της Γης είναι στραμμένος όσο περισσότερο προς, ή μακριά από τον Ήλιο, ενώ ισημερία είναι η αστρική ημέρα, κατά την οποία το κέντρο του ηλιακού δίσκου βρίσκεται ίσο χρονικό διάστημα πάνω και κάτω από τον ορίζοντα, διαγράφοντας ίσα τόξα .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή: Αυτή ομάδα χάνει την ασυλία σήμερα (20/06) και δίνει 2 υποψήφιους!

Στην αστρολογία, οι ισημερίες αλλά και τα Ηλιοστάσια, είναι οι χρονικές στιγμές που ο Ήλιος διέρχεται στην μηδενική μοίρα των ζωδίων του παρορμητικού σταυρού (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως).

Είναι οι κομβικές στιγμές του έτους, κατά τις οποίες πραγματοποιείται η έναρξη των εποχών που φέρνουν έναν νέο κύκλο συναισθηματικών αλλά και πρακτικών λειτουργιών στην καθημερινότητά μας. Είναι τα μεταβατικά στάδια του έτους που αλλάζουν οι επιθυμίες μας, οι ανάγκες μας και οι δραστηριότητές μας.

Το Θερινό Ηλιοστάσιο του 2012, πραγματοποιείται στις 21 Ιουνίου 2012 και ώρα 01:08 τα ξημερώματα, όταν ο Ήλιος εισέρχεται στην μηδενική μοίρα του ζωδίου του Καρκίνου. Είναι η ετήσια στιγμή κατά την οποία ο Ήλιος φτάνει στο υψηλότερο σημείο της βόρειας τροχιάς του και εμφανίζεται στα υψηλότερα επίπεδα του Ουρανού.

Τι σημαίνει όμως το Θερινό Ηλιοστάσιο και η είσοδος του Ήλιου στο ζώδιο του Καρκίνου για την αστρολογία;

Ο Καρκίνος είναι το δεύτερο ζώδιο του παρορμητικού σταυρού, ανήκει στην κατηγορία των υδάτινων ζωδίων και έχει ως κυβερνήτη του την Σελήνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μουντιάλ 2018: Ο ποδοσφαιριστής που έχει ξετρελάνει όλες τις γυναίκες! (photos)

Ως δεύτερο ζώδιο του παρορμητικού σταυρού, ο Καρκίνος σημαίνει την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, που είναι η χρονική στιγμή που το συναίσθημα και η συγκίνηση βρίσκονται στην έξαρσή τους.

Το τρίμηνο που ακολουθεί (μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου που πραγματοποιείται η φθινοπωρινή ισημερία), αποτελεί έναν νέο κύκλο κατά τον οποίο είναι διάχυτη η ανάγκη της δημιουργίας. Κατά την διάρκεια λοιπόν της τρίμηνης καλοκαιρινής περιόδου, ο Ήλιος διελαύνει από τον Καρκίνο, το Λέοντα και την Παρθένο που συμβολικά στην αστρολογία έχουν χαρακτηριστεί η τριάδα ζωδίων της γέννας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή βόμβα στην εξαφάνιση του κτηνοτρόφου: Τελικά δολοφονήθηκε!

Αυτό σημαίνει ότι είναι η χρονική στιγμή του έτους, που έχουμε την ανάγκη για δημιουργία, συναισθηματική ασφάλεια, απόλαυση αλλά και προγραμματισμό των ενεργειών που θα θελήσουμε να πραγματοποιήσουμε.

Η είσοδος του Ήλιου στον Καρκίνο, μας δημιουργεί την ανάγκη να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στους ανθρώπους που αγαπάμε, θέλουμε να βρεθούμε πιο κοντά στο σπίτι και στην οικογένεια αλλά και στην πατρίδα μας.

Επιθυμούμε να προστατεύσουμε και να διαφυλάξουμε τα σταθερά αποκτήματα της ζωής μας, λειτουργούμε με περισσότερη ευαισθησία αλλά και διαίσθηση και έχουμε την ανάγκη να βιώσουμε την συναισθηματική ασφάλεια. Με τον Ήλιο στο ζώδιο του Λέοντα, θέλουμε να χαρούμε, να απολαύσουμε, να προσφέρουμε, να ερωτευτούμε, να εκφραστούμε και να δημιουργήσουμε.

Στην συνέχεια η είσοδος του Ήλιου στην Παρθένο, σηματοδοτεί την περίοδο της ανάλυσης, του προγραμματισμού και της οργάνωσης που μας βοηθά να πραγματώσουμε τους στόχους μας.Κάθε έτος, οι συνθήκες του Θερινού Ηλιοστασίου, δεν είναι οι ίδιες και αυτό συμβαίνει γιατί η θέση των πλανητών στον ουράνιο θόλο διαφέρουν.

Πηγή: oroskopos.gr

 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share