Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Euroleague: Η κορυφή ανήκει στον Ολυμπιακό!

30 Νοεμβρίου 2017 23:22
Euroleague: Η κορυφή ανήκει στον Ολυμπιακό!

Ο Σπανούλης δεν έπαιξε ούτε στη Βαλένθια, αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε ξανά πως δεν επηρεάζεται από απουσίες παίρνοντας το τέταρτο φετινό διπλό του (72-64) και παραμένοντας στην κορυφή της Euroleague!

λοι περίμεναν πως στη Βαλένθια, ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί στην Euroleague για πρώτη φορά με τον Βασίλη Σπανούλη. Τα σχέδια άλλαξαν την τελευταία στιγμή, η απουσία του «Kill Bill» προστέθηκε σε αυτές των Μάντζαρη-Αγραβάνη, αλλά η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνέχισε με νίκη στη διοργάνωση. Συγκεκριμένα, έφτασε τις τέσσερις σερί νίκες και τα τέσσερα διπλά σε πέντε εκτός έδρας ματς για φέτος, παραμένοντας στην κορυφή με ρεκόρ 8-2. Από την άλλη, η Βαλένθια δεν τα κατάφερε παίζοντας χωρίς Ντούμπλιεβιτς κι Αμπάλντε και γνώρισε την έκτη σερί ήττα (συνολικά, ρεκόρ 3-7).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη προσοχή: Νέα στάση εργασίας σε ΜΜΜ της Αθήνας!

Η εξαιρετική άμυνα έδωσε το στίγμα στο ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό που είχε ως σημείο αναφοράς τον Πρίντεζη στην επίθεση και προηγήθηκε γρήγορα με +9 (4-13, στο 4'). Τα «ερυθρόλευκα» λάθη όμως που ακολούθησαν έδωσαν την ευκαιρία στη Βαλένθια να πλησιάσει (11-13) πριν μπει στην εξίσωση ο Τολιόπουλος που διαμόρφωσε με πολύ δύσκολα σουτ το 13-20.

Με δύο γρήγορα τρίποντα, οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 19-20, αλλά η εξαιρετική άμυνα των «ερυθρολεύκων» τούς κράτησε χωρίς πόντο για τα επόμενα έξι λεπτά με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί διψήφια διαφορά με τον Παπανικολάου πρωταγωνιστή (19-32). Ωστόσο, ένα κρεσέντο του Γκριν (11π., σε 3') ήταν αρκετό ώστε η διαφορά να πέσει στους πέντε (30-35) με τη λήξη του ημιχρόνου.

Από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, ο Πλάις έκανε μεγάλη «ζημιά» στους φιλοξενούμενους που διατηρούσαν όμως τον έλεγχο του αγώνα με λύσεις από διαφορετικούς παίκτες (40-47, στο 27'). Ο Παπανικολάου ήταν η σταθερά για τον Ολυμπιακό και ο Στρέλνιεκς διαμόρφωσε διψήφια διαφορά (43-54). Τελικά, το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 45-54.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μπαρ του θανάτου στο Κολωνάκι! Στο σκαμνί παρουσιαστές, ηθοποιοί, μοντέλα, και επιχειρηματίες για διακίνηση κοκαΐνης!

Τα καλάθια του Γκριν κρατούσαν τη Βαλένθια στη... ζωή και ο Πλάις σκόραρε για το 58-63, 4:30 πριν από το φινάλε. Η απάντηση ήρθε δια χειρός Στρέλνιεκς που πέτυχε τρίποντο και από εκείνο το σημείο και μετά, ο Ολυμπιακός έλεγξε απόλυτα το ρυθμό φτάνοντας στη νίκη με 64-72.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 30-35, 45-54, 64-72

Η Στιγμή: Στο 34', η Βαλένθια μείωσε σε 58-63 θέλοντας να κάνει την ανατροπή, αλλά ο Γιάνις Στρέλνιεκς βγήκε μπροστά και με πέντε δικούς του πόντους «καθάρισε» για την ομάδα του.

Η Γκέλα: Οι γηπεδούχοι πήραν πολύ κακό βαθμό στον τομέα των ριμπάουντ. Είναι χαρακτηριστικό πως επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να πάρει 16 επιθετικά ριμπάουντ, την ώρα που οι ίδιοι «μάζεψαν» μόλις 15 αμυντικά.

Η Διαιτησία: Γιόβτσιτς, Ρότσα και Τραβίτσκι κλήθηκαν να διαχειριστούν ένα σκληρό ματς με πολλές επαφές. Ωστόσο, αν και έκαναν κάποια λάθη και κυρίως στο πρώτο μέρος, κατάφεραν να ελέγξουν το παιχνίδι και να μην επηρεάσουν την έκβαση του αγώνα.

Η Εξέδρα: Αρκετός κόσμος στην «Fonteta» και όμορφη ατμόσφαιρα από τους οπαδούς της Βαλένθια!

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share