Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις στο ερωτικό έγκλημα της Νέας Μάκρης!

Αποκαλύψεις "φωτιά"!

15 Μαΐου 2018 14:40
Ραγδαίες εξελίξεις στο ερωτικό έγκλημα της Νέας Μάκρης!

Με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπος ο Βαγγέλης Στεφανάκης, ο άνδρας που έχει καταδικαστεί για την άγρια δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπλάχα το 2013 στη Νέα Μάκρη.

Η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευσταθία Σπυροπούλου άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, το οποίο «έσπαγε» τη βαριά ποινή του Στεφανάκη, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Η απόφαση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 20 ετών και να έχει πολλές πιθανότητες να αποφυλακιστεί σε μερικά χρόνια.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ασκεί αναίρεση στην απόφαση του Εφετείου, επικαλούμενη έλλειψη της επιβαλλόμενης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας για την αναγνώριση ελαφρυντικών στον Στεφανάκη.

Στην αναίρεση μάλιστα η κυρία Σπυροπούλου περιγράφει όλα τα χτυπήματα που είχε δεχθεί από τον Στεφανάκη η άτυχη Φαίη, αλλά και τη συμπεριφορά του απέναντί της, υποστηρίζοντας ότι βάσει αυτών δε θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είχε δύο προφίλ στο Facebook η 19χρονη! Τι φρικτά έγραφε για το μωρό της; (video)

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν το βράδυ της 6ης Απριλίου 2013 όταν η Φαίη συναντήθηκε με τον Βαγγέλη Στεφανάκη με τον οποίο διατηρούσε ερωτικό δεσμό.

Οι δυο τους είχαν μια έντονη λογομαχία, καθώς η 23χρονη κοπέλα είχε μάθει ότι ο Στεφανάκης διατηρούσε παράλληλο ερωτικό δεσμό με την αδελφή της Μαριαλένα.

Ο νεαρός την ξυλοκόπησε με τέτοια βιαιότητα με αποτέλεσμα να τη μεταφέρει αναίσθητη στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Ο Φαίη έδωσε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, όμως δεν τα κατάφερε.

«Το στέλεχος του εγκεφάλου της ήταν εντελώς κατεστραμμένο», είχε καταθέσει η ιατροδικαστής Χριστίνα Σπηλιοπούλου, η οποία είχε εξετάσει την άτυχη κοπέλα ενώ νοσηλεύονταν σε καταστολή και στη συνέχεια διενήργησε τη νεκροψία - νεκροτομή στη σορό του 23χρονου κοριτσιού.

Στην έκθεσή της μάλιστα ανέφερε ότι «η κοπέλα δεν είχε πέσει προς τον προφυλακτήρα ώστε να χτυπήσει».

«Η κοπέλα ήταν χτυπημένη στο πάνω μέρος του κεφαλιού της, την βρεγματική χώρα και όχι στο πίσω μέρος, όπως θα συνέβαινε αν είχε χτυπήσει στον προφυλακτήρα», τόνιζε, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς Στεφανάκη ότι εκείνος της έριξε μόνο ένα χαστούκι και στη συνέχεια η Φαίη γλίστρησε και χτύπησε πάνω στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Αυτή η ομάδα κερδίζει το αποψινό (15/05) έπαθλο!

Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, ο Στεφανάκης διατηρούσε ερωτικό δεσμό και με την αδελφή της Φαίης, Μαριαλένα, η οποία τον διεκδικούσε και είχε φτάσει στο σημείο μέχρι και εξυβρίζει και να συκοφαντεί την ίδια της την αδελφή.

Μαζί με τον Στεφανάκη μάλιστα μετέφεραν αιμόφυρτη τη Φαίη στο νοσοκομείο, ενώ η ίδια κατέθεσε ότι βρήκαν την αδελφή της αναίσθητη στην άκρη του δρόμου.

Η αδελφή της Φαίης, επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση της δολοφονίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών και 6 μηνών με αναστολή για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share