Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Οι πιο συνηθισμένες αντρικές ανασφάλειες σε μια σχέση και πώς να τις αντιμετωπίσεις!

Ποιες είναι αυτές;

23 Σεπτεμβρίου 2018 12:51
Οι πιο συνηθισμένες αντρικές ανασφάλειες σε μια σχέση και πώς να τις αντιμετωπίσεις!

«Η σχέση είναι κατανόηση. Είναι μια διαδικασία αυτο-αποκάλυψης. Είναι ο καθρέφτης με τον οποίο ανακαλύπτεις τον εαυτό σου. Είναι τo να ζεις.»

Μπρους Λι

Όλοι, μα όλοι έχουμε ανασφάλειες και μπορεί να είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για τον οποιονδήποτε. Μπορεί να είναι κάτι σωματικό που έχεις (όπως παραπάνω κιλά, χαμηλό ύψος, μεγάλη μύτη, κ.ο.κ) ή να έχεις θέματα με την οικονομική σου στιβαρότητα (ή την έλλειψη αυτής). Σε κάτι τέτοια, η απάντηση είναι «σιγά τα λάχανα»! Κανείς δεν πρόκειται να κρίνει τι σόι άνθρωπος είσαι από το αν χάνεις τα μαλλιά σου ή δεν είσαι ντυμένος με Gucci!

Το μεγάλο ζήτημα, είναι το πώς χειρίζεσαι τα ψυχοβγαλτικά σου!

Και πουθενά αλλού δεν είναι πιο προφανές αυτό το πρόβλημα, από τις σχέσεις σου. Διότι εκεί είσαι εκτεθειμένος. Ακόμα κι αν είσαι ένας σκληροτράχηλος, μάτσο παιδαράς που κυριαρχεί σε μια σχέση, με το καιρό θα φανούν τα πάντα στα μάτια της. Και τότε θα νιώσεις πολύ φοβισμένος, γιατί θα βγαίνουν οι αδυναμίες σου και θα πανικοβάλλεσαι να τις κρύψεις!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις (24-30/09) από την Άντα Λεούση!

Γι’ αυτό, τσεκάρουμε κάποιες από τις πιο προφανείς, αλλά επίπονες αντρικές ανασφάλειες σε μια σχέση και μερικά tips για να τις εξαλείψεις

Εμπιστέψου το ένστικτό σου

Μια σχέση λειτουργεί ανάλογα με αυτό που αισθάνεσαι βαθιά μέσα σου. Αν νιώθεις στ’ αλήθεια καλά και πιστεύεις ότι γίνεσαι και καλύτερος άνθρωπος με το άτομο που είστε μαζί, αυτό θα πει συνέχισε! Αν κάτι σου κάθεται στο λαιμό και υπάρχει ένα κενό μέσα σου που δε λέει να γεμίσει, μάλλον σημαίνει ότι ήρθε ώρα να προχωρήσεις και να της πεις adios.

Πιθανότατα θα είναι δύσκολο, επίπονο, μέχρι και οδυνηρό να τη δεις χτυπημένη από την απόρριψη σου. Με τον καιρό όμως, θα καταλάβεις ότι έπραξες σωστά, διότι θα στο πει η καρδιά σου. Γιατί όταν αγνοείς τη λογική και πας σύμφωνα με την καρδιά σου, αξίζει κάθε κόστος, όσο σκληρό κι αν είναι. Μακροπρόθεσμα, αντιλαμβάνεσαι ότι έτσι έπρεπε.

Μην μπερδεύεις τη φαντασία με την πραγματικότητα

Όταν έρχεσαι σε μια θέση που δε σε βολεύει, οι φωνούλες του «Εγώ» μες το κεφάλι σου αρχίζουν να σε τρελαίνουν! Όταν δεν απαντά στα μηνύματά σου κι αναρωτιέσαι τι κάνει. Όταν φαντάζεσαι τι σκέφτεται ή θέλει από εσένα και τελικά έχεις πέσει εντελώς έξω. Ή όταν παίρνεις μια ατάκα της στραβά και νομίζεις ότι την είπε κακοπροαίρετα!

Χρειάζεται ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία, αλλά να έχετε προνοήσει γι’ αυτό από την αρχή της σχέσης, όταν όλα είναι καλά κι όχι όταν τσακωθείτε, γιατί δε θα γίνει σωστά και τότε θα είναι αργά. Διότι όταν ηρεμήσετε από τον καυγά σας, θα καταλάβετε ότι δεν υπήρχε κανένα θέμα εξαρχής κι όλο αυτό δεν άξιζε. Αν το άλλο σου μισό έχει κάτι που θέλει να σου πει, μάθε να το εμπιστεύεσαι ότι θα το πει. Κι επιτέλους, μη φαντάζεσαι, ρώτα

Ξεκόλλα!

…αλλά αφού ρωτήσεις, μη συνεχίσεις να κολλάς στα ίδια και τα ίδια! «Είσαι βέβαιη ότι είναι όλα καλά;» «Ναι, όλα εντάξει». *5 λεπτά μετά: «Σίγουρα δεν είσαι ενοχλημένη με κάτι; Μπορείς να μου μιλήσεις, μωρό μου». «Όχι, αλήθεια, μια χαρά»! *Επόμενη μέρα: «Δε μου μιλούσες χτες, μήπως τρέχει κάτι;»… Αυτό ήταν αδερφέ, game over, μείνε να γκρινιάζεις στην παλάμη σου!

Αν το μόνο που κάνεις είναι να της πρήζεις τα συκώτια, μην περιμένεις καμία προκοπή για τη σχέση σας! Σταμάτα αυτήν τη χαζή επιμονή και πίστεψε το κορίτσι σου όταν σου λέει ότι όλα είναι οκ! Αν το ταίρι σου είναι κομπλέ και δεν κάνει μπρος-πίσω, εμπιστέψου την!

Καμία σχέση δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα

Ο δεσμός σας θα έχει τα πάνω του, αλλά θα έχει και τα κάτω του. Για όσες στιγμές ευτυχίας ζήσετε μαζί, θα υπάρξουν άλλες τόσες που θα εύχεσαι η γη να σε καταπιεί, επειδή την στεναχώρησες, την πλήγωσες ή έστω έγινες ρόμπα στα μάτια της πριγκιπέσσας σου!

Το τρικ εδώ πέρα, είναι να μην τα παρατάς με την πρώτη αναποδιά. Δώσε έμφαση στα θετικά, σ’ αυτά που σου προσφέρει η νέα σου σχέση και αν στ’ αλήθεια σας κάνει καλό να είστε μαζί, στην πορεία όλα θα πάνε καλά! Συνέχισε να το δουλεύεις, να το φροντίζεις και να το καλλιεργείς και με το καιρό θα βρει το δρόμο του, αν είναι υγιές και για τους δυο σας

Μη χώνεις αδιάκριτα τη μύτη σου παντού!

Ζηλεύεις σα μανιακός; Αρπάζεις το κινητό της, διαβάζεις τα μηνύματα της, βλέπεις κλήσεις της, ψαχουλεύεις τα social media της; Αν έφτασες σ’ αυτόν τον πάτο, τότε πολύ απλά έχετε… χέση, όχι σχέση! Και πες ότι βρίσκεις κάτι να της προσάψεις, τι κάνεις; Θα φέρεσαι αλλοπρόσαλλα ή της το λες ευθέως και δίκαια την εξοργίζεις; Αφήνω τη συνέχεια στη φαντασία σου…

Και να μη βρεις κάτι να της ρίξεις, θα δημιουργήσεις πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει! Μη το ψάχνεις, δεν υπάρχει καμία επιστροφή από κάτι τέτοιο! Δεν είναι απλά ανήθικο, είναι ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Υπάρχουν νόμοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η προσωπική ζωή είναι αναπόσπαστο κομμάτι τους! Μπορεί να σε στείλει δικαστήριο κάτι τέτοιο, σύνελθε!

Μη συγκρίνεις την τωρινή σου σχέση με την προηγούμενη

Μια καινούρια σχέση, είναι σα μια πανέμορφη νέα περιπέτεια! Αλλά για να εξελιχθεί σε κάτι τέτοιο, πρέπει να την κοιτάς σαν κάτι που ξεκινάς από την αρχή, όχι να συνεχίζεις κάτι που έχει τελειώσεικαι συνεχίζεις (λανθασμένα) να το έχεις σαν στάνταρ στο μυαλό σου.

Δεν έχει σημασία το πώς ήταν η πρώην σου. Το άτομο με το οποίο είσαι τώρα, είναι διαφορετικό. Τέλος! Δεν υπάρχει κανένα νόημα να σκέφτεσαι τι είχε, τι έκανε, τι σου έδινε η πρώην, σε σχέση με τη νυν. Όπως επίσης, η νυν δεν φταίει να πληρώνει κανέναν πόνο που σου προκάλεσε η πρώην! Αν η παλιά σε πρόδωσε, δε σημαίνει ότι θα το κάνει και η νέα!

Άσε τη σχέση σας να αναπνεύσει

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Βόμβα» μεγατόνων: Κατεβαίνει ο Ντάνος στην πολιτική;

Αν θες λίγο χρόνο χωρίς το αμόρε σου, μη νιώθεις ενοχές. Δεν είναι απλά φυσιολογικό: είναι απαραίτητο! Σίγουρα θέλετε χουχούλιασμα, να τη βλέπεις κάθε μέρα, να τη γεύεσαι, να τη μυρίζεις, να λαμβάνεις την αγάπη της και να την αγκαλιάζεις, αλλά πρόσεχε μην τη σκάσεις! Έχεις και δικά σου ενδιαφέροντα, φίλους ή στόχους να κυνηγήσεις.

Οι δυνατότεροι δεσμοί είναι μεταξύ δύο ανθρώπων που έχουν ο καθένας τη δική του ζωή. Αν είναι μαζί για να βρουν ζωή, τους περιμένει εξασφαλισμένη μιζέρια και πόνος! Η υγιής σχέση, είναι σαν ένα φυτό που θέλει πότισμα, ήλιο και αέρα σε σωστές δόσεις, αλλιώς το πνίγεις! Έτσι κι εμείς, έχουμε ανάγκη για χρόνο με τον εαυτό μας, είτε για χαλάρωση είτε για συγκέντρωση. Δε θα περάσεις μάθημα στην εξεταστική, αν κάθε μέρα «διαβάζετε» σπίτι της!

neopolis.gr

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share