Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Μήπως πάσχεις από κατάθλιψη; - Τα σημάδια που θα σε βοηθήσουν να το καταλάβεις!

17 Ιανουαρίου 2018 08:34
Μήπως πάσχεις από κατάθλιψη; - Τα σημάδια που θα σε βοηθήσουν να το καταλάβεις!

Αναρωτιέστε αν η απουσία όρεξης ενός κοντινού σας προσώπου είναι σημάδι ενός βαθύτερου προβλήματος, όπως είναι η κατάθλιψη;

Φοβάστε μήπως οι ίδιοι έχετε κατάθλιψη επειδή πάσχετε από αϋπνίες;

Μπορεί τα δύο παραπάνω σημάδια να είναι ενδεικτικά ενός προβλήματος, ωστόσο υπάρχουν πολύ περισσότερα σημάδια, σύμφωνα με το Iatronet, που «δείχνουν» ότι κάποιος πιθανόν να έχει κατάθλιψη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου;

Αλλαγές στην κοινωνική συμπεριφορά. Ο εγκλεισμός και η έλλειψη όρεξης για παρέα, ειδικά αν συμβούν απότομα, είναι από τα πρώτα σημάδια της κατάθλιψης.

Έλλειψη ενδιαφέροντος για τα χόμπι που είχε παλιότερα. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια της κατάθλιψης είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος για χόμπι και δραστηριότητες που παλιότερα το άτομο αγαπούσε και θεωρούσε σημαντικά.

Προβλήματα στον ύπνο, όπως αϋπνίες ή υπερβολικά πολύς ύπνος.

Διαρκές αίσθημα θλίψης. Αν το αίσθημα θλίψης διαρκεί πάνω από δύο εβδομάδες τότε είναι καλύτερα να μιλήσει κάποιος με έναν ειδικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στο Μεσολόγγι: Αυτός είναι ο εραστής της 44χρονης! "Η κατάσταση είναι για όλους μας πολύ δύσκολη!"

Αποξένωση η οποία εκφράζεται με τη μορφή απάθειας.

Η κατάθλιψη προκαλεί αισθήματα απελπισίας και μηδενισμού. Αν παρατηρήσετε τέτοια αισθήματα που διαρκούν για περισσότερες από δύο εβδομάδες, ζητήστε αμέσως βοήθεια

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share