Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ξεκινήστε Pole Dancing για να χτυπήσει «κόκκινο» η σεξουαλικότητά σας!

19 Αυγούστου 2017 15:07
Ξεκινήστε Pole Dancing για να χτυπήσει «κόκκινο» η σεξουαλικότητά σας!

Το pole dance είναι ο χορός που έχει τρελάνει γυναίκες και άντρες…Οι μεν αρέσκονται να χορεύουν και οι δε λατρεύουν να τις κοιτάνε.

Aπό την Έλενα Φάκου

To παντοτινό και ανεπανάληπτο σύμβολο του σεξ, η Marilyn Monroe, χόρεψε τραγουδώντας το «My heart belongs to daddy» γύρω από τον «άτακτο» στύλο που έκανε μια δυναμική είσοδο σε ταινία του Hollywood συνοδευόμενη από τουλάχιστον 7 άντρες χορευτές και αποθεώθηκε από όλη την υφήλιο, καθώς ήταν η πρώτη που τόλμησε να στιφογυρίσει αγκαλιασμένη με την «αμαρτωλή» σωλήνα η οποία ήταν μέχρι τότε στοιχείο των καμπαρέ. Ολοκληρώνοντας τη χορογραφία της φίλησε στο στόμα έναν από τους πολλούς τυχερούς παρτενέρ της και έβγαλε το πουλόβερ της αποκαλύπτοντας ένα σετ μαύρα εσώρουχα για το μεγάλο φινάλε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζωή Λάσκαρη: Το δημόσιο «κράξιμο» σε Τζένη Μπαλατσινού και Πέτρο Κωστόπουλο! «Είστε ανώμαλοι…»!

Πολλά χρόνια αργότερα, το Hollywood ανέβασε στο στύλο ενός strip club την Demi Moore, η οποία φημίζεται ακόμη για τον πιο ερωτικό χορό του σύγχρονου κινηματογράφου, στην ταινία Striptease. Ξεκίνησε να λικνίζεται φορώντας ένα αντρικό κοστούμι και κατέληξε να στροβιλίζεται με ένα αστραφτερό μπικίνι μέσα σε πλήθος αντρών που παραληρούσαν.

Σιγά σιγά, ο χορός στο στύλο, απενοχοποιήθηκε και από παράσταση των κοριτσιών των strip clubs έφτασε σήμερα, να αποτελεί πλέον αντικείμενο διδασκαλίας σε σχολές χορού, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα. Τόσο οι celebrities όσο και κορίτσια της διπλανής πόρτας μαθαίνουν αυτό τον αισθησιακό χορό, που τα συγκεντρώνει όλα: γυμναστική, ερωτισμό, ένταση, χορό, πάθος και πρόκληση. Εκεί που οι άλλοι βλέπουν απλά ένα στύλο, εμείς, τα κορίτσια του pole dance, χορεύουμε στον αέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φινλανδία: Τρομοκρατική η επίθεση με μαχαίρι σύμφωνα με την αστυνομία - Ποιος είναι ο βασικός ύποπτος που αναζητά;

Ο γυμναστής και ιδιοκτήτης της Σχολής Just Pole Dancing, Νίκος Κουτσολάμπρος, μας λέει για το Pole Dance:

«Κατά καιρούς κάποια είδη άσκησης «πιάνουν το σφυγμό» του κόσμου με αποτέλεσμα να έχουν τεράστια απήχηση, επιτυγχάνοντας μεγάλη αποδοχή από τις μάζες που πάντα ψάχνουν για κάτι καινούργιο και ενδιαφέρον.

Πρόσφατες έρευνες αναφέρουν πως οι ρίζες του pole dancing φτάνουν στις αρχές του αιώνα μας και συγκεκριμένα γύρω στο 1920 όπου περιφερόμενοι θίασοι προσέφεραν θέαμα με καλλίγραμμες χορεύτριες οι οποίες χρησιμοποιούσαν τον στύλο στήριξης της τέντας μέσα στην οποία έδιναν την παράσταση.

Τη δεκαετία του 1950 άρχισαν να καταργούνται οι τέντες και να γίνεται θέαμα σε μπαρ της εποχής μιας και άρχισε να τυγχάνει μεγαλύτερης κοινωνικής αποδοχής.

Τη δεκαετία του 1980 άρχισε να γίνεται πολύ δημοφιλές πρώτα στον Καναδά και μετά στην Αμερική σε ειδικούς χώρους ως γυμνό θέαμα (strip tease).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρομοκρατία στην Βαρκελώνη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη και για την επίθεση στο Καμπρίλς

Ομολογώ πως στα 30 χρόνια που διδάσκω πάρα πολλά είδη γυμναστικής δεν έχω ξαναδεί μεγαλύτερα χαμόγελα από τους συμμετέχοντες κατά την έξοδό τους …!!!».

Η ιστορία του Pole Dance στην Ελλάδα;

«Eίναι μικρή και «εν τη γεννέση» της. Αρχές της σεζόν του 2008 – 2009 (Σεπτέμβριος 2008) πληροφορήθηκα από συναδέλφους εργοφυσιολόγους, γυμναστές και ιδιοκτήτες γυμναστηρίων του εξωτερικού με τους οποίους έχουμε διαδικτυακή επαφή την ύπαρξη αυτού του νέου είδους γυμναστικής που έχει γίνει ήδη μόδα.

Μετά από πολλές συζητήσεις και θεάσεις αντιστοίχων βίντεο αποποιήθηκε από τις «αμαρτωλές» του ρίζες στο μυαλό μου. Έτσι αποφάσισα να το εντάξω ως ξεχωριστή υπηρεσία στο γυμναστήριό μου το οποίο υπήρχε από το 1984. Δυστυχώς όμως, μετά από εξαντλητικό ψάξιμο μέσω αγγελιών και διαδικτύου, στάθηκε αδύνατον να βρω την ειδικευμένη δασκάλα που απαιτείται, ενώ παράλληλα παρέλασε μεγάλος αριθμός αλλοδαπών και μη, που ασχολούνται με τις «αμαρτωλές», όπως προανέφερα, ρίζες του, ο οποίες και φυσικά απορρίφτηκαν.

Μόνο μετά την παρέλευση εξαμήνου ανακάλυψα μία αυτοδίδακτη δασκάλα με «ιντερνετικές» περγαμηνές η οποία δίδασκε στο σπίτι της ιδιαίτερα μαθήματα με την οποία και συνεργάστηκα. Έτσι ξεκίνησαν συστηματικά τμήματα, ομαδικά και ιδιαίτερα στον χώρο μου από το Μάρτιο του 2009.

Μετά από την εκπληκτική πορεία των μαθημάτων και την απρόβλεπτα μεγάλη ζήτηση, αποφάσισα το καλοκαίρι του 2010 αντί για διακοπές να κάνω μία ανακαίνιση «εκ του μηδενός» και να φτιάξω έναν χώρο άριστα διακοσμημένο μεν αλλά απόλυτα ειδικευμένο για pole dancing δε, κλείνοντας φυσικά το γυμναστήριο μετά από 26 χρόνια λειτουργίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγική ειρωνεία! Που ήταν ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος όταν η Ζωή Λάσκαρη «έσβηνε»;

Το όλο εγχείρημα πέτυχε χάριν στην πολύτιμη βοήθεια της συνεταίρου μου και διευθύντριάς μας Μαρίας Συνοδινού ή οποία θεωρείται από τις καλύτερες και πιο επώνυμες pole instructors στην χώρα μας.

Έτσι γύρισε η πρώτη λευκή σελίδα στο «χρυσόδετο» βιβλίο της ιστορίας του pole dancing στην χώρα μας».

Πώς θα περιέγραφες με δυο λέξεις το pole dancing;

«Οταν χρειαστεί με δύο λέξεις να περιγράψω τι είναι το pole dancing… «The ARTISTIC FITNESS»….»

Ολυμπιακό άθλημα!

Το pole dancing σήμερα έχει εξελιχθεί πάρα πολύ και πλέον θα αποτελεί και Ολυμπιακό άθλημα! Γι΄ αυτό στους νέους διεθνείς κανονισμούς που αφορούν αθλητές και παράγοντες συμπεριλαμβάνεται και η απαγόρευση γυμνού ή γδυσίματος. Ταυτόχρονα προτείνεται η στόχευση στην αυστηρά αθλητική και τεχνική μορφή του είδους αυτού.

Παγκοσμίως γίνονται πολλοί διαγωνισμοί και το θέαμα που προσφέρεται είναι πραγματικά εκπληκτικό. Πάρτε μια γεύση από τα καυτά shows των τελευταίων ετών…

Και φυσικά πώς να παραλείψει κανείς την Κate Moss να χορεύει στο στύλο στο video clip του συγκροτήματος The white stripes που απλά ροκ και αναρχικά ερωτικά δίνει μια παράσταση που προσωπικα σαν Έλενα αποθεώνω γιατί είναι και του στύλ αλλά και του γούστου μου.

Aπο τον αστερισμό του pole dancing δε θα μπορούσε να λείπει η Shakira που εκτελεί χορεύοντας το Rabiosa όσους παρακολουθήσουν το χορό της.

Και πιστέψτε με… Το pole dance είναι το νέο σεξ! Aν σας ενδιαφέρει να γυμναστείτε, να χορέψετε και να τονώσετε τη σεξουαλικότητά σας, από Σεπτέμβριο απλά γραφτείτε σε μαθήματα Pole Dancing.

Πηγή youweekly

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share