Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τρεις τέλειες βελουτέ, με γλυκοπατάτα, μπρόκολο και σελινόριζα!

31 Ιανουαρίου 2018 13:00
Τρεις τέλειες βελουτέ, με γλυκοπατάτα, μπρόκολο και σελινόριζα!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό τρεις τέλειες βελουτέ, με γλυκοπατάτα, μπρόκολο και σελινόριζα! Δείτε πως θα τις φτιάξετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Το Twitter γλεντάει μέχρι τελικής πτώσης τις υποψηφιότητες: "Να είσαι ταξιτζής και να σου σκάσει η Αγγελική, δεν θες!"

Βελουτέ γλυκοπατάτας

Υλικά:

500 γρ γλυκοπατάτες

2 πατάτες σε κυβάκια

1 πράσο

1 κρεμμύδι

2 λίτρα ζωμός από κοτόπουλο

ή 2 λίτρα νερό και 2 κύβοι κοτόπουλου

1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.γ. αλάτι

λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε όλα τα τα λαχανικά, χοντροκομμένα, με το βούτυρο για 7-8 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό (ή το νερό και τους κύβους) και το αλατοπίπερο.

Βράζουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Μεταφέρουμε τη σούπα στην κατσαρόλα και της δίνουμε μια βράση. Εάν θέλουμε τη σερβίρουμε στο πιάτο με τραγανά κρουτόν και λίγη πάπρικα.

Βελουτέ μπρόκολο

Υλικά:

1 κεφάλι μπρόκολο

1 πράσο

1 μεγάλη πατάτα

1 κρεμμύδι

2 λίτρα ζωμός από κοτόπουλο

ή 2 λίτρα νερό και 2 κύβοι κοτόπουλου

1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.γ. αλάτι

λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε όλα τα τα λαχανικά, χοντροκομμένα, με το βούτυρο για 7-8 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό (ή το νερό και τους κύβους) και το αλάτοπίπερο.

Βράζουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Μεταφέρουμε τη σούπα στην κατσαρόλα και της δίνουμε μια βράση. Εάν θέλουμε τη σερβίρουμε στο πιάτο με ωμό ελαιόλαδο και μπόλικο πιπέρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρισμός για την Έλενα Παπαρίζου; Η αλήθεια για το διαζύγιο με τον Καψάλη και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ!

Βελουτέ σελινόριζας

Υλικά:

500 γρ σελινόριζα

1 πράσσο

1 μεγάλη πατάτα

1 κρεμμύδι

2 λίτρα ζωμός από κοτόπουλο

ή 2 λίτρα νερό και 2 κύβοι κοτόπουλου

1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.γ. αλάτι

λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε όλα τα τα λαχανικά, χοντροκομμένα, με το βούτυρο για 7-8 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό (ή το νερό και τους κύβους) και το αλάτοπίπερο.

Βράζουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Μεταφέρουμε τη σούπα στην κατσαρόλα και της δίνουμε μια βράση. Εάν θέλουμε τη σερβίρουμε στο πιάτο με παξιμάδι και λίγο μαϊντανό.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share