Σάββατο, 18 Μαΐου 2024

Δοκιμάστε να φτιάξετε την πιο νόστιμη και γρήγορη κοτόπιτα!

18 Ιουνίου 2017 16:15
Δοκιμάστε να φτιάξετε την πιο νόστιμη και γρήγορη κοτόπιτα!

Η κοτόπιτα στην καλύτερή της εκδοχή: τυρένια, κρεμώδης, αρωματική! Μια πεντανόστιμη συνταγή που το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξετρελάνει τους πάντες!

Tips:

Για λιγότερα λιπαρά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποίο άλλο φύλλο θέλετε, αντί της σφολιάτας.
Χρησιμοποιήστε την γέμιση σε τάρτες ή ακόμη μπορείτε να κάνετε την πίτα χωρίς φύλλο προσθέτοντας 2-3 αυγά.
Για περισσότερη γεύση προσθέστε μια κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα ή κάποιο αλλαντικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Τα μπλεξίματα με το ΕΣΡ που αναγκάζουν τον ΣΚΑΙ να αλλάξει ώρα προβολής! - Δείτε όλο το παρασκήνιο!

Υλικά

1 στήθος κοτόπουλο, βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια

3 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες

1 Πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη

250 ml γάλα

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1 κούπα τυριά

5 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο

1 κουτάλια της σούπας κόλιανδρο

1 φύλλο σφολιάτας

Αυγό για την επάλειψη

Σουσάμι

Εκτέλεση

Σοτάρετε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και την πιπεριά εωσότου μαλακώσουν. Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε καλά μέχρι να ψηθεί και αυτό και στην συνέχεια ρίξτε το γάλα.

Αναμίξτε καλά και βάλτε τα τυριά και τον κόλιανδρο.

Τέλος προσθέστε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώστε.

Η γέμιση σας είναι έτοιμη!

Κόψτε κάθε φύλλο σφολιάτας σε τέσσερα κομμάτια και τοποθετήστε λίγη από την γέμιση σε αυτά.

Διπλώστε στην Μέση και ενώστε τις άκρες.

Αλείψτε με αυγό(το οποίο θα το έχετε αραιώσει με λίγο νερό & λίγες σταγόνες λεμονιού) και πασπαλίστε με σουσάμι.

Ψήστε στους 180οC για 20-25 λεπτά.

Καλή σας απόλαυση!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share