Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δώστε βάση: 7 σημάδια πως πρέπει να κάνεις ξεκαθάρισμα στο σπίτι σου!

29 Μαρτίου 2017 12:22
Δώστε βάση: 7 σημάδια πως πρέπει να κάνεις ξεκαθάρισμα στο σπίτι σου!

Το οργανωμένο και τακτοποιημένο σπίτι είναι το όνειρο κάθε νοικοκυράς, γιατί απαιτεί ελάχιστο χρόνο κατά την καθαριότητα και βελτιώνει την ψυχολογική διάθεση.

Παρόλα αυτά, θα έχετε παρατηρήσει, ότι εκεί που προσπαθείτε να βάλετε τα πάντα σε μια τάξη, πλουτίζετε ακόμα περισσότερο το χώρο σας είτε γιατί σας πιάνει η καταναλωτική σας μανία είτε γιατί έχετε «δεθεί» συναισθηματικά με τα υπάρχοντα σας.

Το ξέρατε όμως ότι μπορείτε να υιοθετήσετε μια αποτελεσματική πρακτική, που θα αλλάξει τη δική σας ζωή, αλλά και τη ζωή άλλων ανθρώπων, αφού τα αντικείμενα που εσείς θα απορρίψετε, θα γίνουν πολύτιμα για εκείνους που το έχουν ανάγκη;

Το τρίπτυχο έχει ως εξής: απορρίψτε, μειώστε και δώστε την ευκαιρία να επαναχρησιμοποιηθεί ότι δεν σας είναι πια απαραίτητο, αφού πρώτα διαβάσετε επτά λόγους που θα σας πείσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ στο Περού: Αεροπλάνο τυλίχθηκε στις φλόγες κατά την προσγείωση! Από θαύμα ζωντανοί και οι 141 επιβάτες (videos)

Η ντουλάπα σας είναι γεμάτη από ρούχα που δεν φοράτε

Σύμφωνα με την Τζόνσον, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μόνο το 20% των ρούχων που βρίσκονται στην ντουλάπα τους. Σκεφτείτε τώρα τη δική σας γκαρνταρόμπα και το outfit που επιλέγετε καθημερινά. Μήπως επαναλαμβάνεστε; Πόσα κομμάτια υπάρχουν ακόμα κρεμασμένα με το καρτελάκι τους στην ντουλάπα σας; Ιδιαίτερα ως προς αυτά που παραμένουν για ολόκληρα χρόνια εκεί και καταλαμβάνουν χώρο χωρίς λόγο, η Τζόνσον προτείνει να τα βγάλετε από τη ζωή σας, να τα δωρίσετε και θα νιώσετε πολύ καλύτερα.

Κάνετε ψώνια για να ικανοποιηθείτε συναισθηματικά

Η διάθεση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις σας, ακόμα κι αν αυτές σχετίζονται με τα ψώνια και την γκαρνταρόμπα σας. Οταν δεν έχετε τα κέφια σας είναι πολύ πιθανό να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα και να «επενδύσετε» σε ρούχα και αξεσουάρ που στην πραγματικότητα δεν τα έχετε ανάγκη. Αν έχετε πιάσει τον εαυτό σας να πέφτει σε αυτήν την παγίδα, κάντε μια παύση και ελέγξτε τις αποφάσεις σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Facebook: Η τρομερή αλλαγή στο chat του messenger που έχει ξετρελάνει όλους τους χρήστες!

Μετακομίζετε και παίρνετε μαζί σας αντικείμενα που δεν χρειάζεστε

Η μετακόμιση είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα μέσα στο σπίτι σας και να δωρίσετε οτιδήποτε πια δεν σας ευχαριστεί ή δεν το χρειάζεστε. Η πράξη αυτή θα βοηθήσει ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη, διαφορετικά κινδυνεύετε να στερηθείτε αποθηκευτικό χώρο.

Νοικιάζετε χώρο για τα πράγματα σας

Μερικοί αναγκάζονται να νοικιάζουν χώρο για να παρκάρουν το αυτοκίνητο τους, ενώ εσείς δίνετε κάθε μήνα ένα ποσό από την τσέπη σας, για να μπορέσετε να αποθηκεύσετε τα πράγματα σας σε ασφαλές μέρος, αφού στο σπίτι σας ο χώρος δεν επαρκεί. Καλύτερα να το σκεφτείτε ξανά και να απαλλαγείτε από όλα εκείνα τα αραχνιασμένα αντικείμενα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Δεν άντεξε ο Γιώργος Αγγελόπουλος και ξέσπασε σε λυγμούς! (video)

Φυλάτε πράγματα με τη λογική ότι κάποια στιγμή θα σας χρησιμεύσουν

Οσο γενικό είναι το ποτέ και το πάντα, άλλο τόσο γενικό μοιάζει και το «κάποια στιγμή», που μοιάζει πολύ μακρινό και ίσως να μην έρθει και ποτέ. Αν έχετε την τάση να κρατάτε αντικείμενα στο σπίτι χωρίς λόγο ύπαρξης στην καθημερινότητα σας, όπως κάποια παλιά συσκευή, ήρθε η ώρα να τα δώσετε για ανακύκλωση ή να τα χαρίσετε.

Δεν μπορείτε να βρείτε τίποτα μέσα στο σπίτι

Παρατηρείτε, ότι στο σπίτι σας επικρατεί το χάος και αδυνατείτε να βρείτε τα κλειδιά, το κινητό, το πορτοφόλι ή το αγαπημένο σας βιβλίο; Τότε ο χώρος σας έχει ανάγκη από αποσυμφόρηση, καθαριότητα και οργάνωση.

Ανακαλύπτετε συνέχεια ληγμένα προϊόντα

Η άνοιξη σας δίνει αφορμή για ανανέωση της διακόσμησης μέσα στο σπίτι σας. Γιατί να μην το εκμεταλλευτείτε και παράλληλα να πετάξετε τα ληγμένα προϊόντα από τα ράφια της κουζίνας σας, τα ληγμένα καλλυντικά που επιβαρύνουν την υγεία του δέρματος σας και τα άδεια μπουκάλια από απορρυπαντικά, αρώματα, σαμπουάν κλπ; Αυτά βέβαια θα πάνε στον κάδο των αχρήστων!

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share