Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Ο Μορμόλης» για 2η χρονιά από την Συντεχνία του Γέλιου

6 Οκτωβρίου 2019 - 29 Δεκεμβρίου 2019
«Ο Μορμόλης» για 2η χρονιά από την Συντεχνία του Γέλιου

Η Συντεχνία του Γέλιου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με την επετειακή παράσταση του θρυλικού «Μορμόλη». Η παράσταση που ήταν sold out τις Κυριακές της περασμένης θεατρικής χρονιάς και μετά την μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Ιούνιο στο Βερολίνο, στην Ακαδημία των Τεχνών, συνεχίζει και φέτος στο Σύγχρονο Θέατρο.
Μια επετειακή παράσταση, 45 χρόνια μετά την πρώτη του ορμητική εμφάνιση!

Ο Μορμόλης δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, είναι ο φανταστικός φίλος των παιδιών, που ξεφωνίζει ελεύθερα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους.

Οι μεγάλοι δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι αυτό το μυστηριώδες και ανατρεπτικό “ξύλινο κουτί”.

Τον Μορμόλη δεν μπορείς να τον συλλάβεις, να τον τιμωρήσεις, να τον καταστρέψεις, είναι άτρωτος ... γιατί είναι η φαντασία των παιδιών και μπορεί να γίνεται ό,τι θέλουν τα παιδιά: παπούτσι, καπέλο, ποτήρι ή μπουρί της σόμπας. Αν κόψεις έναν Μορμόλη στα δυο έχεις δυο Μορμόληδες κι αν τον έκοβες στα τρία, τρεις!

undefined

Η ιστορία που επέδρασε καθοριστικά στις γενιές παιδιών της μεταπολίτευσης και έθεσε το σημείο εκκίνησης νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων παγκοσμίως. Ο Μορμόλης γράφτηκε από τον Rainer Hachfeld, αδελφό του Volker Ludwig, ο οποίος είχε γράψει τα τραγούδια. Το έργο ανέβηκε το 1969 στο θέατρο Grips, λεγόταν “Mugnog Kinder” και είναι η αφετηρία του είδους θεάτρου του Grips του Βερολίνου και του υλικού της Συντεχνίας του Γέλιου. Χωρίς τον Μορμόλη δε θα υπήρχε ο Νουριάν, η Τζέλα και ο Κόρνας, η Φρέτα κι ο Γυαλάκιας, ο Βάσος κ η Βιβή.

Το Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45 στο Γκάζι, είναι ένα φιλικό και προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία θέατρο.

Έναρξη παραστάσεων Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 και κάθε Κυριακή στις 11:30

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 10 €

ΑμεΑ και συνοδών, ανέργων, φοιτητικά, άνω των 65: 6 €

Ομαδικά άνω των 25 ατόμων: 6 €

Αγορά και παραλαβή μειωμένων εισιτήριων μπορεί να γίνει μόνο από το ταμείο του θεάτρου με την επίδειξη αντίστοιχου δικαιολογητικού/κάρτας

Οργάνωση παραστάσεων για σχολεία: Θάλεια Αντώνογλου, Μαρία Φραγκούλη
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106644250, 6978068699, 6943236032

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share