Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Εικαστική έκθεση της Kati Mahrt - Extract of floating images

15 Σεπτεμβρίου 2010 -
Εικαστική έκθεση της Kati Mahrt - Extract of floating images

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Στα έργα της Kati Mahrt η αναφορά στην πραγματικότητα δεν είναι μία άμεση «απεικόνιση», αλλά αποτελείται από ένα πολυεπίπεδο συνδυαστικό πλέγμα.

Φόρμες της πραγματικότητας από τη ροή του χρόνου μας αφομοιώνονται, μορφοποιούνται και μετασχηματίζονται σε μια αυτόνομη εικαστική πραγματικότητα. Αναφορές, σύμβολα και ελεύθερη φόρμα παράγουν μια πολυεπίπεδη πραγματικότητα. Δημιουργούν συνεργίες και αντιπαραθέσεις από ονειροπώληση, φαντασία και πραγματικότητα.

Η σύμπτυξη διάφορων γραφικών τεχνικών, όπως η υψιτυπία, η βαθυτυπία, η λιθογραφία ή η μεταξοτυπία, αποδίδει μεταμορφωτικούς συνδυασμούς, εμπλοκές, διαπλοκές, όπου οι διατάξεις τους σε επίπεδα παραμένουν ορατές και αφήνουν τα χαρακτηριστικά τους αποτυπώματα. Οι δυνατότητες της τεχνικής αναπαραγωγής δείχνουν τη μεταμορφώσιμη παροδικότητα από εικόνες και πραγματικότητες. Οι μέσα από την καλλιτεχνική διαδικασία φιλτραρισμένες εικόνες είναι μεμονωμένες απόψεις, οι οποίες θέλουν να παρακινήσουν τον θεατή να σταματήσει και να σκεφτεί.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΔΑ

Η Kati Mahrt γεννήθηκε το 1956 στο Κίελο της Γερμανίας. Σπούδασε εικαστικές τέχνες και επιστήμη της τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Braunschweig. Από το 1978 έχει συμμετάσχει σε διεθνείς εκθέσεις, διεθνείς Biennale χαρακτικής, και έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί και μουσεία. Μεγάλος αριθμός έργων της εκτίθεται σε μουσεία, δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Biennale Χαρακτικής (Στουτγάρδη, 1987). Από το 1983 διδάσκει εικαστικές τέχνες και επιστήμη της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Braunschweigκαι στο Πανεπιστήμιο Hildesheim(Γερμανία).

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, Ιπποκράτους 118, Αθήνα

έως τις 2 Οκτωβρίου 2010.

Έκπτωση 15% σε όλα τα έργα.

Καθημερινά 9:00-21:00,

Σάββατο 9:00-15:00

 

Ζωγραφική

Ροή ειδήσεων

Share