Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
TAGS

Έκθεση ζωγραφικής & παρουσίαση βιβλίου κόμικς στο Black Duck

28 Μαρτίου 2017 - 11 Απριλίου 2017
Έκθεση ζωγραφικής & παρουσίαση βιβλίου κόμικς στο Black Duck

Συμπληρώνοντας ακριβώς 30 χρόνια καλλιτεχνικής έκφρασης, ο Γιώργος Μπότσος, εικαστικός και ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς κόμικς της Ελληνικής σκηνής, επιστρέφει στο Black Duck, παρουσιάζοντας ένα πανόραμα της δημιουργικής του διαδρομής.

Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017, στις 8:00 μμ, τα χαρακτηριστικά φωτεινά του χρώματα θα γεμίσουν τη gallery του Black Duck, σε έργα ζωγραφισμένα με λάδι σε μουσαμά και ακρυλικά σε χειροποίητο χαρτί, που αποτυπώνουν τόσο την εξέλιξη της εικαστικής του δουλειάς, όσο και τον πιο πρόσφατο τρόπο γραφής του.
Παράλληλα, το ίδιο βράδυ στο πλαίσιο της έκθεσης θα κυκλοφορήσει και θα υπογράφεται από τον καλλιτέχνη, το άλμπουμ κόμικς «ο Κλέφτης του Κίτρινου», με τις 9 καλύτερες ιστορίες που δημιούργησε o Γιώργος Μπότσος μέσα σε τρεις δεκαετίες. Πρόκειται για μια συλλεκτική έκδοση που συλλαμβάνει το πνεύμα και το ύφος του πραγματικού κλέφτη των χρωμάτων της Ελληνικής σκηνής των κόμικς.

Ο Γιώργος Μπότσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα ξεκίνησε το 1987 όταν δημοσιεύτηκε το πρώτο του κόμικς “Βαβέλ”, στο οποίο δημοσιεύτηκαν επίσης -σε μια εικοσαετία- 60 αυτοτελή κόμικς του. Όλα αυτά τα χρόνια, παρουσίασε την εικαστική δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, συνεργάστηκε -ως εικονογράφος- με περιοδικά ποικίλης ύλης και ασχολήθηκε με τη συγγραφή και εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Από το 1991, εργάστηκε σε διαφημιστικές εταιρίες ως κειμενογράφος και δημιουργικός διευθυντής.
Από το φθινόπωρο του 2000, άρχισε τη συνεργασία του με το κολλέγιο τέχνης & design ΑΚΤΟ, όπου διδάσκει κόμικς και διαφήμιση και είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα “Sketch- Comics-Cartoon”

 

Ροή ειδήσεων

Share