Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ο θρύλος της hip hop σκηνής Afrika Bambaataa στο six d.o.g.s!

15 Σεπτεμβρίου 2018 -
Ο θρύλος της hip hop σκηνής Afrika Bambaataa στο six d.o.g.s!

Ο Afrika Bambaataa, ένας από τους επιδραστικότερους hip-hop καλλιτέχνες όλων των εποχών για πρώτη φορά στο six d.o.g.s.

O γεννημένος στο Bronx, θρυλικός DJ και ιδρυτής του περίφημου 'Universal Zulu Nation' έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της βιομηχανίας δισεκατομυρίων που ακούει στο όνομα hip hop. Ξεκίνησε το deejaying στις αρχές των '70s. Το μουσικό του γούστο υπήρξε ανέκαθεν εξαιρετικά διευρυμένο, περιλαμβάνοντας απο Αφρικάνικα ως R&B και απο κλασική μουσική ως latin jazz και Caribbean Calypso.

Η επιρροή και η στήριξη του στην διάδοση και εξέλιξη του hip hop του έδωσαν τον τίτλο ‘Master of Records’. Υπήρξε ο πρώτος DJ που έπαιξε break-beats, ενώ ουσιαστικά εμπνεύστηκε και δημιούργησε τον Electro – Funk ηχο. Το διάσημο κομμάτι του “Planet Rock” αναμφισβήτητα αποτελεί ένα από τα μεγάλα κλασσικά της μοντέρνας popular μουσικής και ο ίδιος από τις πιο εμβληματικές μορφές της.

Μαζί του στο six d.o.g.s σε intro set oι Stiko & Wag, τα δυο μελη των Αθηναίων Antilopes, που συνεργαζονται στα πεδια του djing και της μουσικης παραγωγης. Χρέη closing θα αναλάβει ο Θεσσαλονικιός DJ Booker, πρώην μέλος των Active Member, διακεκριμένος στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό DMC και ένας από τους καλύτερους εγχώριους Djs σε funk, soul, hip hop, bass, dubstep, dnb μοτίβα.

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share