Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021

4ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ: Φλώρος Φλωρίδης

12 Δεκεμβρίου 2014 - 12 Δεκεμβρίου 2014
4ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ: Φλώρος Φλωρίδης

Ο βετεράνος της ελληνικής -και όχι μόνο- αβάν-γκαρντ σκηνής Φλώρος Φλωρίδης έχει διανύσει μια τεράστια διαδρομή στη σύγχρονη μουσική και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Από τον ιστορικό διπλό δίσκο Αυτοσχεδιάζοντας στου Μπαράκου, με τον Σάκη Παπαδημητρίου, το 1979, μέχρι τις συνεργασίες της τελευταίας δεκαετίας στο Βερολίνο και αλλού, με μουσικούς όπως οι Αkira Ando, Günter "Baby" Sommer, Michael Griener, Jan Roder, Olaf Rupp και Chris Dahlgren, ο Φλωρίδης δεν έχει σταματήσει να πειραματίζεται και να ανοίγει νέους δρόμους στη σύγχρονη ευρωπαϊκή μουσική.

Ξεχωριστή στιγμή στη διαδρομή του υπήρξε η συνεργασία του με τους κορυφαίους Nicky Skopelitis και Okay Temiz, ενώ δεν δίστασε να προσδώσει στον free αυτοσχεδιασμό και μια ελληνική και βαλκανική μουσική αίσθηση και διάθεση.

Στο 4ο Πανόραμα της Στέγης έρχεται με τους επίσης πολύπειρους Πωλ Λύττον και Φιλ Ουάξμαν. O ντράμερ Πωλ Λύττον είναι ένας χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της αγγλικής free jazz σκηνής με πλούσια δισκογραφία στην ΕCM, από κοινού με τον σαξοφωνίστα Evan Parker, είτε σε ντουέτα είτε σε τρίο, μαζί με τον μπασίστα Barry Guy. O βιολονίστας Φιλ Ουάξμαν, που κατάγεται από την Καμπάλα της Ουγκάντας, υπήρξε κι αυτός συνοδoιπόρος του Πάρκερ, αλλά και του Roscoe Mitchell· είναι ένας βιρτουόζος και εκφραστής της free jazz, αλλά με ευρύτατη κλασική μουσική παιδεία.

INFO:

Τιμές εισιτηρίων:
18 €
Μειωμ. 10 € | Άνεργοι 5 €

 

Ροή ειδήσεων

Share