Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Η Καμεράτα συναντά τους... Μπητλς στο Ηρώδειο

17 Ιουλίου 2014 - 17 Ιουλίου 2014
Η Καμεράτα συναντά τους... Μπητλς στο Ηρώδειο
Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Το περίφημο Ωδείο του Ηρώδη του Αττικού ήταν το τελευταίο μνημειακό οικοδόμημα που χτίστηκε κατά την αρχαιότητα στην περιοχή της Ακρόπολης. Ανεγέρθηκε από τον Τιβέριο Κλαύδιο Αττικό Ηρώδη στη μνήμη τη γυναίκας του Ρήγιλλας, η οποία πέθανε το 160 μ.Χ.

Πλούσιος γόνος γνωστής αθηναϊκής οικογένειας και μεγάλος ευεργέτης της πόλης, ο Ηρώδης πρόσφερε στην Αθήνα ένα μνημείο που προκαλούσε το θαυμασμό ήδη στην αρχαιότητα. Από αρχιτεκτονική άποψη, το Ηρώδειο ήταν ένα τυπικό ρωμαϊκό αμφιθέατρο των αυτοκρατορικών χρόνων.

Όπως τα περισσότερα μνημεία της Αθήνας, το Ηρώδειο καταστράφηκε τον 3ο αι. από την επιδρομή των Ερούλων, ενώ στους κατοπινούς αιώνες αποτέλεσε τμήμα του μεσαιωνικού τείχους της Ακρόπολης. Το μνημείο αναστηλώθηκε τη δεκαετία του '50 και έκτοτε φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις, κυρίως στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ιδιοφυείς μουσικοί που υπέγραψαν μερικά από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών. Είδωλα που πειραματίστηκαν και εξελίχθηκαν ταυτόχρονα με τα ρεύματα της εποχής τους. Τα τρομερά παιδιά από το Λίβερπουλ έμειναν μαζί δέκα χρόνια αλλάζοντας το ρου της μουσικής ιστορίας. Η Καμεράτα και ο Μίλτος Λογιάδης μας προσκαλούν σ' ένα μουσικό ταξίδι με μεγάλες επιτυχίες τον θρυλικών Σκαθαριών, σε ενορχήστρωση του Νίκου Πλατύρραχου η οποία εμπλουτίζει τα τραγούδια με το μεγαλείο του συμφωνικού ήχου, διατηρώντας ανεξίτηλο το μοναδικό ύφος και τη δυναμική τους.

Τραγουδούν
Κώστας Βασιλιάγκος
Δώρος Δημοσθένους
Βασίλης Γισδάκης
Στηβ Κόκκας

Special guest
MEΛΙSSES

Ιnfo

17 Ιουλίου, 21:00 Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Τιμές εισιτηρίων
Ζώνη Α: 30€
Άνω διάζωμα: 15€
Φοιτητικό: 10€
Κάρτα ανεργίας, ΑμεΑ: 5€


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share