Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

VΑNESSA MΑE: Η Βασίλισσα του βιολιού σε ένα μοναδικό shοw κάτω από την Ακρόπολη

12 Σεπτεμβρίου 2014 - 12 Σεπτεμβρίου 2014
VΑNESSA MΑE: Η Βασίλισσα του βιολιού σε ένα μοναδικό shοw κάτω από την Ακρόπολη
Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Το περίφημο Ωδείο του Ηρώδη του Αττικού ήταν το τελευταίο μνημειακό οικοδόμημα που χτίστηκε κατά την αρχαιότητα στην περιοχή της Ακρόπολης. Ανεγέρθηκε από τον Τιβέριο Κλαύδιο Αττικό Ηρώδη στη μνήμη τη γυναίκας του Ρήγιλλας, η οποία πέθανε το 160 μ.Χ.

Πλούσιος γόνος γνωστής αθηναϊκής οικογένειας και μεγάλος ευεργέτης της πόλης, ο Ηρώδης πρόσφερε στην Αθήνα ένα μνημείο που προκαλούσε το θαυμασμό ήδη στην αρχαιότητα. Από αρχιτεκτονική άποψη, το Ηρώδειο ήταν ένα τυπικό ρωμαϊκό αμφιθέατρο των αυτοκρατορικών χρόνων.

Όπως τα περισσότερα μνημεία της Αθήνας, το Ηρώδειο καταστράφηκε τον 3ο αι. από την επιδρομή των Ερούλων, ενώ στους κατοπινούς αιώνες αποτέλεσε τμήμα του μεσαιωνικού τείχους της Ακρόπολης. Το μνημείο αναστηλώθηκε τη δεκαετία του '50 και έκτοτε φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις, κυρίως στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Η Βασίλισσα του βιολιού σε ένα μοναδικό shοw εφ'όλης της ύλης κάτω από την Ακρόπολη...

Υπάρχουν μερικοί καλλιτέχνες που αγαπούν πολύ τη χώρα μας και δεν χάνουν την ευκαιρία να την επισκέπτονται. Η πανέμορφη Vаnessa Mаe είναι μια απ' αυτούς και για μια ακόμα φορά επιστρέφει, με ένα εξαιρετικό shοw εφ' όλης της ύλης, την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο...

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share