Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Dimitris Kalantzis Quintet: «Τρόποι και διαθέσεις» με τζαζ τρόπο και χαλαρή διάθεση στον Κήπο του Μεγάρου!

25 Ιουνίου 2014 - 25 Ιουνίου 2014
Dimitris Kalantzis Quintet: «Τρόποι και διαθέσεις»  με τζαζ τρόπο και χαλαρή διάθεση στον Κήπο του Μεγάρου!

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία του «Mano's - A jazz tribute to Manos Hadjidakis», μια νέα τζαζ πρόταση-άποψη μουσικής κατατίθεται, αυτή τη φορά πάνω στα αγαπημένα τραγούδια και τις μουσικές του Μίκη Θεοδωράκη, από το Κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή, με τη συμμετοχή της αφρόκρεμας της ελληνικής τζαζ σκηνής.


«Τρόποι και διαθέσεις» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη λοιπόν από το Κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή στον κήπο του Μεγάρου στις 25 Ιουνίου, με τζαζ τρόπο και χαλαρή διάθεση κάτω από τα αστέρια μαζί με αγαπημένους φίλους.


Το δημοφιλές Κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή εκπέμπει το δικό του εντελώς ιδιαίτερο σήμα στο χώρο της ελληνικής τζαζ σκηνής εδώ και καιρό, παρουσιάζοντας εμπνευσμένες μεταγραφές ελληνικών και ξένων τραγουδιών από πρόσφατες ή παλαιότερες δεκαετίες.

Πιανίστας, που κινείται με άνεση τόσο στο χώρο της κλασικής μουσικής όσο και της τζαζ, ο Δημήτρης Καλαντζής (γενν. 1967), o οποίος μετέχει στη συναυλία και με την ιδιότητα του ενορχηστρωτή, έχει παίξει με σημαντικά ονόματα της διεθνούς τζαζ σκηνής, όπως ο Άλεξ Φόστερ και ο Άντυ Φόστερ, αλλά και με την αφρόκρεμα της ελληνικής σκηνής. Έχει έντονη εκπαιδευτική δραστηριότητα, και από το 2004 διδάσκει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου.
Στο Κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή συμμετέχει και ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς που έχει αφήσει το στίγμα του στην εγχώρια τζαζ σκηνή, ο Τάκης Πατερέλης στο σαξόφωνο, η ψυχή των Cubana Bop εδώ και 20 χρόνια, και του Jazz Workshop.

Ιnfo

Τετάρτη 25 Ιουνίου, ώρα 9:00 μ.μ.

Προπώληση εισιτηρίων: €7,00
Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: €9,00

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333
και στην ιστοσελίδα του Μεγάρου: www.megaron.gr

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share