Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Κι αν το δέντρο καίγεται…»: Δυο μοναδικές φωνές της διασποράς στο Μέγαρο Μουσικής!

16 Ιουνίου 2014 - 16 Ιουνίου 2014
«Κι αν το δέντρο καίγεται…»: Δυο μοναδικές φωνές της διασποράς στο Μέγαρο Μουσικής!

Στην καρδιά του Ιουνίου, στο κέντρο της πόλης, ο Κήπος του Μεγάρου ανοίγει ολόφωτος, για να υποδεχτεί δυο Ελληνίδες της διασποράς, δυο μοναδικές φωνές, δυο μελωδικές κιθάρες: την Αγγελική Ιωαννάτου και την Κατερίνα Φωτεινάκη,
σε μια εμφάνιση γεμάτη λυρισμό αλλά και δύναμη. «Πρέσβειρες» της Ελλάδας των ποιητών, της ομορφιάς και του λόγου, αναδεικνύουν το μεγαλείο της ποίησης και της μουσικής, απάντηση στον εκφυλισμό και τη χυδαιότητα των καιρών μας.


Την Αγγελική Ιωαννάτου και την Κατερίνα Φωτεινάκη τις συνδέει η αγάπη για τη μητρική τους γλώσσα, τους ποιητές της Ελλάδας και το πάθος για την κιθάρα. Οι φωνές τους αναμιγνύονται δεξιοτεχνικά, μέσα στην αντίθεσή τους: βαθιά και ζεστή της Αγγελικής Ιωαννάτου, κρυστάλλινη και λεπτή της Κατερίνας Φωτεινάκη. Η «γλώσσα» τους είναι κώδικας πανανθρώπινος, που απελευθερώνει την ποίηση κοινωνώντας την σε ένα κοινό με άλλη κουλτούρα, διαφορετικά βιώματα... Οι συνθέσεις τους για κιθάρα, δικές τους ή αγαπημένων ελλήνων συνθετών, γίνονται ένας ιδιότυπος καμβάς που προβάλλει σαν θέμα τον ήχο της ποίησης και το συναίσθημα της μουσικής. «Κι αν το δέντρο καίγεται...», ο Κήπος πλημμυρίζει λυρισμό, πάθος, και ρυθμό, σε μια μοναδική σύζευξη ποίησης και μουσικής.


Ιnfo

Δευτέρα 16 Ιουνίου, ώρα 9:00 μ.μ.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - : 210 72.82.333

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ EVENTS ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share