Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο Γιάννης Πλούταρχος τραγουδάει Μίμη Πλέσσα στο Παλλάς!

22 Ιανουαρίου 2014 - 26 Ιανουαρίου 2014
Ο Γιάννης Πλούταρχος τραγουδάει Μίμη Πλέσσα στο Παλλάς!
Παλλάς

Παλλάς

Το εμβληματικό θέατρο ΠΑΛΛΑΣ χτίστηκε το διάστημα 1931-1932 και αποτέλεσε το πλέον αξιόλογο κινηματοθέατρο του Μεσοπολέμου στα Βαλκάνια.

Σχεδιάστηκε σε κλασικίζοντα μοντέρνο ρυθμό, πάνω σε γαλλικά πρότυπα. Στη μνημειώδη είσοδο κυριαρχούν τα πολύχρωμα μάρμαρα και η εντυπωσιακή σκάλα, ενώ στο φουαγέ επενδύσεις από ξύλο καρυδιάς, art deco υαλογραφίες και περίτεχνα ψηφιδωτά. Η αίθουσα ήταν αρχικά 2500 θέσεων με χαρακτηριστική κυματοειδής οροφή.
Η πλήρης ανακαίνιση του θεάτρου έγινε στις αρχές του 2000 με σεβασμό στην αρχιτεκτονική του και διατήρηση όλων των ιστορικών στοιχείων, καθιστώντας το ένα σύγχρονο θέατρο-μνημείο, 1478 θέσεων.

Οι δύο μεγαλοπρεπείς μαρμάρινες σκάλες με τις περίτεχνες μπρούτζινες κουπαστές οδηγούν σε ένα ψηλοτάβανο επιβλητικό χώρο, που μεταμορφώθηκε υπό την επιμέλεια της σκηνογράφου Εύας Νάθενα με μοναδικά art deco vintage έπιπλα, ειδικές κατασκευές, υπέροχοι βελούδινοι καναπέδες και σεπαρέ, σκηνογραφικοί φωτισμοί και ένα πελώριο μπαρ – έργο τέχνης.

Το bar λειτουργεί για τους επισκέπτες του θεάτρου από το Panas Group, το οποίο αναλαμβάνει και τις υπηρεσίες εστίασης στις παράλληλες με τη θεατρική λειτουργία εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται. Το φουαγέ του Παλλάς μπορεί να φιλοξενήσει private events, εταιρικά meetings και παρουσιάσεις καθώς παρέχει άπλετο φυσικό φως ημέρας, με δυνατότητα για εκδηλώσεις 180 καθιστών και 400 όρθιων ατόμων.

Από τις 15 Ιανουαρίου ο Γιάννης Πλούταρχος εμφανίζεται στο Παλλάς ερμηνεύοντας τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, που τα ερωτεύτηκαν ολόκληρες γενιές. Ο Γιάννης Πλούταρχος, καλλιτέχνης με πολλές ξεχωριστές μουσικές συνεργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον σπουδαίο συνθέτη σ' ένα μοναδικό πρόγραμμα.

Μία ατέλειωτη σειρά επιτυχίες, που έγιναν κλασσικές και παραμένουν αξιοθαύμαστα σημερινές. Τραγούδια διαχρονικά, από τις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες που μπήκαν κάποτε στη ζωή μας για να παραμείνουν.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share