Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Carmina Burana και Πνευματικό Εμβατήριο στο Ηρώδειο.

25 Σεπτεμβρίου 2010 -
Carmina Burana και Πνευματικό Εμβατήριο στο Ηρώδειο.
Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Το περίφημο Ωδείο του Ηρώδη του Αττικού ήταν το τελευταίο μνημειακό οικοδόμημα που χτίστηκε κατά την αρχαιότητα στην περιοχή της Ακρόπολης. Ανεγέρθηκε από τον Τιβέριο Κλαύδιο Αττικό Ηρώδη στη μνήμη τη γυναίκας του Ρήγιλλας, η οποία πέθανε το 160 μ.Χ.

Πλούσιος γόνος γνωστής αθηναϊκής οικογένειας και μεγάλος ευεργέτης της πόλης, ο Ηρώδης πρόσφερε στην Αθήνα ένα μνημείο που προκαλούσε το θαυμασμό ήδη στην αρχαιότητα. Από αρχιτεκτονική άποψη, το Ηρώδειο ήταν ένα τυπικό ρωμαϊκό αμφιθέατρο των αυτοκρατορικών χρόνων.

Όπως τα περισσότερα μνημεία της Αθήνας, το Ηρώδειο καταστράφηκε τον 3ο αι. από την επιδρομή των Ερούλων, ενώ στους κατοπινούς αιώνες αποτέλεσε τμήμα του μεσαιωνικού τείχους της Ακρόπολης. Το μνημείο αναστηλώθηκε τη δεκαετία του '50 και έκτοτε φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις, κυρίως στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

H Μαρία Φαραντούρη και ο Δημήτρης Καβράκος ερμηνέυουν την Carmina Burana του Carl Orff και το Πνευματικό Εμβατήριο του Μίκη Θεοδωράκη, με συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010.

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Ώρα έναρξης: 21:00

Εισιτήρια: Πανεπιστημίου 39 - Στοά Πεσμαζόγλου, Αθήνα, τηλ. 210 7234567

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share