Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μπάμπης Παπαδόπουλος «Ακούστικ Σετ» στον Σταυρό του Νότου

22 Απριλίου 2015 - 22 Απριλίου 2015
Μπάμπης Παπαδόπουλος «Ακούστικ Σετ» στον Σταυρό του Νότου
Σταυρός του Νότου (Club)

Σταυρός του Νότου (Club)

  • ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ, "O Γόης του Θησείου" & ο Πέτρος Μάλαμας - από Παρασκευή 28/11 & κάθε Παρασκευή
  • 20 χρόνια ΣτΝ ~ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΝΤΖΕΡΑΚΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΧΟΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΟΥΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΛΕΝΑ ΑΝΑΓΙΩΤΟΥ - από Σάββατο 20/9 και κάθε Σάββατο
  • ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - από Δευτέρα 3/11 & κάθε Δευτέρα
  • Αφιέρωμα στον ΝΙΚΟΛΑ ΑΣΙΜΟ - για 4 ΜΟΝΟ παραστάσεις κάθε δεύτερη Τρίτη
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ - Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από Κυριακή 5/10

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος παρουσιάζει στον Σταυρό του Νότου Club το νέο του άλμπουμ "Μέσα στον Πόνο Είν' η Χαρά Μες στη Χαρά Είν' ο Πόνος"σε μία μοναδική συναυλία την Τετάρτη 22 Απριλίου.

Το άλμπουμ, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2014, μπήκε στις περισσότερες λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς. Στη λίστα, μάλιστα, των συντακτών του ηλεκτρονικού περιοδικού Avopolis κατέκτησε την πρώτη θέση ως το καλύτερο άλμπουμ ελληνικής παραγωγής του 2014.

Τα σχόλια στα έντυπα από τη μέρα της κυκλοφορία του είναι χαρακτηριστικά:

♪ "Είναι, εν ολίγοις, τούτο το πόνημα ένα «instantclassic» όπως λένε στην αλλοδαπή: ένας δίσκος μαεστρικά ισορροπημένος, βαθύς και μεστός, ο καλύτερος εγχώριος αλλά και ένας από τους καλύτερους γενικότερα για τη φετινή χρονιά. Αν δεν με πιστεύετε, είμαι σίγουρος ότι μια δοκιμή θα σας πείσει..."
Μιχάλης Τσαντίλας
http://www.avopolis.gr/greek-albums

♪ "Ο μουσικός που έχει δώσει τη δική του ταυτότητα μέσα από τον ήχο της κιθάρας του στις πιο εμβληματικές στιγμές της ιστορίας της ροκ των τελευταίων 30 χρόνων, εδώ προχωράει ένα βήμα παρακάτω[...] Ο δίσκος αυτός ανήκει στην τριάδα (άντε την τετράδα) των φετινών άλμπουμ που χαρήκαμε ιδιαίτερα για τη γνωριμία"
Χάρις Ποντίδα
http://tospirto.net/music/reviews/20723

♪ "Πρόκειται για ένα σύγχρονο έργο, που αναδιατάσσει το «χθες» με όρους σημερινούς δίχως να απογυμνώνεται από τις πυρηνικές αξίες της δημιουργίας. Ενοποιεί διαφορετικής αφετηρίας παλαιούς ήχους, χρησιμοποιώντας μεθόδους προσέγγισης δοκιμασμένες στο χρόνο. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό"
Φώντας Τρούσας
http://www.lifo.gr/team/music/53725

♪ "Ο κιθαρίστας Μπάμπης Παπαδόπουλος δικαιώνει απολύτως τον τίτλο του καινούργιου του δίσκου. Ένα πολυδιάστατο μουσικό ταξίδι που πατάει στην Ελλάδα και κοιτάζει τον κόσμο με ένα πολύχρωμο καλειδοσκόπιο συναρπαστικής πλοκής"
Μάκης Μηλάτος
http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/506

Η προσωπική δημιουργική πορεία του Μπάμπη Παπαδόπουλου ξεκίνησε από το 2008 με τα αυτοσχεδιαστικά ElectricSolo, το πνεύμα των οποίων αποτυπώθηκε στο άλμπουμ "Σκηνές Από Ένα Ταξίδι", εξελίχθηκε στο εμβληματικό "Απ' Τη Σπηλιά Του Δράκου" με οργανικές διασκευές σε ρεμπέτικα τραγούδια της δεκαετίας του 1930 και, ενώ έκανε μία ενδιάμεση στάση στο θέατρο και τον κινηματογράφο- στο Κ.Θ.Β.Ε και στο Εθνικό Θέατρο για τη μουσική θεατρικών παραστάσεων και στον κινηματογράφο για τη μουσική ταινιών μεταξύ των οποίων ηπρόσφατη ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Το Μικρό Ψάρι» - κορυφώνεται τώρα με το άλμπουμ το νέο του άλμπουμ "Μέσα στον Πόνο Είν' η Χαρά Μες στη Χαρά Είν' ο Πόνος"που περιέχει 11 οργανικές συνθέσεις του ίδιου.

Η συγκεκριμένη συναυλία στον Σταυρό του Νότου περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα με αποσπάσματα από όλη την προσωπική πορεία του Μπάμπη Παπαδόπουλου.

Μαζί του στη σκηνή οι μουσικοί του «Ακούστικ Σετ», οι οποίοι συμμετείχαν και στην ηχογράφηση του τελευταίου του δίσκου:
Μπάμπης Παπαδόπουλος (κιθάρα)
Φώτης Σιώτας (βιολί και βιόλα)
Μιχάλης Βρέττας (βιολί)
Δημήτρης Βλαχομήτρος (μπουζούκι)
Διονύσης Μακρής (κοντραμπάσο)
και ο Τάσος Μισυρλής (τσέλο)

Ιnfo

Σταυρός του Νότου Club
Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος, τηλ: 2109226975
Ώρα προσέλευσης: 21:00
Είσοδος: 10€ με μπύρα-κρασί

 

Ροή ειδήσεων

Share