Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μαίρη Χατζάκη έκθεση φωτογραφίας "Οι άνθρωποι του Δεσποτικού"

Μια έκθεση που δεν πρέπει να χάσετε!

11 Φεβρουαρίου 2019 - 2 Μαρτίου 2019
Μαίρη Χατζάκη έκθεση φωτογραφίας

Η Μαίρη Χατζάκη παρουσιάζει φωτογραφικές καταγραφές των μαρμαρογλυπτών κατά την ώρα εργασίας για την αποκατάσταση των αρχαίων μνημείων στη νησίδα Δεσποτικό, δίπλα στην Αντίπαρο όπου, όπως αποκαλύπτουν οι ανασκαφές, βρίσκονται τα ερείπια ιερού με πανελλήνια ακτινοβολία στον αρχαίο κόσμο. Η επιμελήτρια της έκθεσης, Λουΐζα Καραπιδάκη, σημειώνει χαρακτηριστικά: "Οι φωτογραφικές αποτυπώσεις της Χατζάκη εξυμνούν την υλική και την άυλη πλευρά του έργου των ανθρώπων. Ως δείγματα καταγραφικής φωτογραφίας επιδιώκουν να φωτίσουν για τον θεατή αθέατες και άγνωστες πλευρές ενός επίμοχθου και σχεδόν ασύλληπτου έργου, αυτού της αποκατάστασης ενός αρχαίου μνημείου".

Τα εγκαίνια πλαισιώνει διάλεξη του Γιάννου Κουράγιου, Αρχαιολόγου Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Υπουργείου Πολιτισμού και Διευθυντή Ανασκαφής Δεσποτικού Αντιπάρου.

Μετά τα εγκαίνια στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, η έκθεση θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να παρουσιαστεί στο Ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης στις 10/10/2019. Ο κατάλογος που συνοδεύει τις δύο εκθέσεις εκδίδεται από τον Εκδοτικό Οίκο Μέλισσα με την ευγενική αρωγή του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.).

Επιμέλεια: Λουΐζα Καραπιδάκη ιστορικός τέχνης
Εγκαίνια: Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, 19:00.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share