Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ΣΙΝΕΜΑ

Αφανείς Ηρωίδες

  • Βαθμολογία Κοινού
  • Βαθμολογία Athens
  • Είδος Βιογραφική
  • Διάρκεια 127'
  • Πρεμιέρα 23 Φεβρουαρίου 2017
Αφανείς Ηρωίδες

Υπόθεση

Η ταινία «Αφανείς Ηρωίδες» αποκαλύπτει την απίστευτη, άγνωστη και αληθινή ιστορία μίας μοναδικής ομάδας γυναικών, που άλλαξε τα θεμέλια της Αμερικής προς το καλύτερο. Πως; Με το να στοχεύουν στα αστέρια.

Όλοι ξέρουμε για την αποστολή Apollo. Όλοι μπορούμε αμέσως να πούμε τα ονόματα των ατρόμητων αστροναυτών που πήγαν πρώτοι στο διάστημα: Τζον Γκλεν, Άλαν Σέπαρντ και Νιλ Άρμστρονγκ. Παρ’ όλα αυτά, η Κάθριν Τζόνσον, η Ντόροθι Βον και η Μαίρη Τζάκσον δεν είναι ονόματα που θα συναντήσει κανείς στα σχολικά βιβλία. Ακόμη χειρότερα, πολλοί λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν την ύπαρξη και την επιστημονική παρακαταθήκη τους στην παγκόσμια ιστορία.

Η ταινία αφηγείται την ζωτικής σημασίας ιστορία μιας ελίτ ομάδας Αφρο-Αμερικανών γυναικών μαθηματικών της NASA, η οποία βοήθησε την Αμερική να κερδίσει τους αντιπάλους της στη Σοβιετική Ένωση στον αγώνα των διαστημικών αποστολών, δίνοντας παράλληλα μάχη για τα ίσα δικαιώματα των γυναικών. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τις Ταράτζι Π. Χένσον, Οκτάβια Σπένσερ και Τζανέλ Μόνα.

Θέλετε να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις νέες ταινίες, τα καινούρια trailer και τα πιο πρόσφατα κινηματογραφικά νέα; Τότε κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook, αποκλειστικά για την κατηγορία ΣΙΝΕΜΑ!

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Θίοντορ Μέλφι

Ηθοποιοί: Ταράτζι Π. Χένσον, Οκτάβια Σπένσερ, Τζανέλ Μόνα, Κέβιν Κόστνερ, Κίρστεν Ντανστ, Τζιμ Πάρσονς, Μαχερσάλα Άλι, Όλντις Χοντζ

Έτος παραγωγής: 2017

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Trailer

Share