Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

7 Seven Food Sins

7 Seven Food Sins
Διεύθυνση Πλατεία Φιλοµούσου Εταιρείας 1, Πλάκα
Ώρες Καθηµερινά 9:00-18:00 (lunch) & 18:00-00:30 (dinner).
Τηλέφωνο 210 7011108
Email [email protected]
Site www.7foodsins.com
Μέση τιμή πιάτου €25-€30
Facebook https://www.facebook.com/7FoodSinsGastroPub/

Ήρθε για να µας κάνει να υποκύψουµε στα επτά γευστικά αµαρτήµατα! Και αυτό καθόλου τυχαία, καθώς η «αµαρτωλή» gasto pub έδειξε από την πρώτη στιγµή τις τολµηρές προθέσεις της... Επέλεξε ένα ιστορικό, διατηρητέο νεοκλασικό του 1890 στην καρδιά της γραφικής Πλάκας, της πιο τουριστικής γειτονιάς της Αθήνας, και την έβαλε ξανά στον γαστρονοµικό χάρτη!

Τα επτά δωµάτιά του, που επικοινωνούν µε µια ξύλινη στριφογυριστή σκάλα, αποπνέουν, δίχως ιδιαίτερη προσπάθεια, µεγαλοπρέπεια µε τις γύψινες οροφές άλλων εποχών, τα vintage πλακάκια και τα χειροποίητα έπιπλα… ένα στυλ που «χαλαρώνει» µε τα παιχνιδιάρικα quotes στους τοίχους. Το 7 Food Sins όµως έγινε από τον Αύγουστο talk of the town γιατί τόλµησε να δει την υψηλή γαστρονοµία µέσα από µια casual και πιο προσιτή... οπτική, «παίζοντας» και στις δύο… επαναστατικές κάρτες του µε οικείες γεύσεις ιδωµένες µέσα από τη δηµιουργική φαντασία του chef Τάσου Στεφάτου και άξια εκτελεσµένες από τον Kώστα Χρόνη.

Στο πρωινό µενού υπερτερούν light προτάσεις και συνταγές για brunch όπως eggs benedicts και open sandwitches, ενώ το βραδινό «σοβαρεύει» µε πιο πειραγµένες street food γκουρµεδιές που ιντριγκάρουν το µάτι και ικανοποιούν τους γευστικούς κάλυκες. Ποτέ ένας µουσακάς δεν ήταν τόσο crunchy, µια Greek salad τόσο… grilled, και το δικό µας σουβλάκι τόσο… inside out! Την ίδια ώρα που ένα ζουµερό burger black Angus µπορεί να σταθεί επάξια δίπλα σε µια ιβιρική πορκέτα µε σελινόριζα ή σε ένα λαβράκι à la Plancha!

Την εµπειρία συµπληρώνουν η αναµενόµενη εξειδίκευση στην µπύρα µε sommelier που επιλέγει για εµάς ανάµεσα σε 60 εµφιαλωµένες και 9 drafts, χωρίς να υστερεί στην οινική του λίστα. Τip: Μας άρεσαν τα δωµάτια Stout και Lampic για πιο privé παρεΐστικες κατανύξεις, καθώς και τα τραπεζάκια έξω στην πλακόστρωτη πλατεία, που γίνονται ανάρπαστα τις ηλιόλουστες µέρες! Χώρος µη καπνιζόντων.

Χάρτης

Share