Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Tony Bοnanno Τrattoria Italiana & Tοny’s Bar

Tony Bοnanno Τrattoria Italiana & Tοny’s Bar
Διεύθυνση Βασιλέως Παύλου 61, Πειραιάς, Καστέλλα
Ώρες Καθηµερινά 19:00-01:00 (η κουζίνα), 19:00 έως το πρωί (bar). Κυριακή 12:00-01:00.
Τηλέφωνο 210 4111901
Email [email protected]
Μέση τιμή πιάτου Από €25. Από €8 (cocktail).
Facebook https://www.facebook.com/pg/TonyBonannoBar

Ένας από τους λόγους που τα βήµατά µας µας οδηγούν εδώ και 13 χρόνια στην Καστέλλα δεν είναι άλλος από την ιταλική trattoria Tοny Bonanno. Και µπορεί η εξαιρετική πανοραµική θέα του στο Μικρολίµανο και τη φωταγωγηµένη αθηναϊκή «Ριβιέρα» να είναι βασικό θέλγητρο, όµως τόσο το φαγητό όσο και η διακόσµησή του, εµπνευσµένη από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και βγαλµένη λες και από κινηµατογραφικό σκηνικό της νότιας Ιταλίας και της Σικελίας του '50-'60, έχει κερδίσει πιστούς θαµώνες.

Λευκά τραπεζοµάντιλα, καθρέφτες-αντίκες, vintage έπιπλα από προσωπική συλλογή του ιδιοκτήτη, κεριά αναµµένα και ασπρόµαυρα κάδρα που απεικονίζουν γνωστούς µαφιόζους καταφέρνουν να µας ταξιδέψουν σε άλλη εποχή... Όσο για το φαγητό, φέρει αρώµατα και γεύσεις από την Κάτω Ιταλία, από γνήσιες, µαφιόζικες συνταγές. Διαχρονικά πιάτα όπως το ριζότο tartuffo, Paccheri Bolognese, το πεντανόστιµο µπούτι κοτόπουλο, αλλά και το γλυκό banofee για το τέλος δεν απουσιάζουν ποτέ από την κάρτα του, ενώ ποζάρουν περήφανα δίπλα σε ένα λαχταριστό carpaccio και µια ζουµερή tagliata, αλλά και στην τραγανή pizza (δοκιµάστε οπωσδήποτε αυτή µε gorgonzola, speck και λάδι τρούφας) που προστέθηκε τελευταία.

To δείπνο µας συνοδεύει µια «ψαγµένη» οινική λίστα και ιδιαίτερες µουσικές retro, jazz και oldies από έµπειρο DJ. Και επειδή η διάθεση είναι ήδη ανεβασµένη, συνεχίζουµε ακριβώς δίπλα στο ολοκαίνουριο «αδερφάκι» του, το cocktail bar Tony’s, που άνοιξε τον περασµένο Ιούνιο σε έναν εξαιρετικό, ψηλοτάβανο χώρο. Προσεγµένο στην κάθε λεπτοµέρεια, ξεχωρίζει µε τη vintage αισθητική του, τους δερµάτινους καναπέδες, τις ροτόντες, την επιβλητική ξύλινη µπάρα του, καθώς και τη φωταγωγηµένη backbar, όπου «ξεκουράζεται» µια από τις πιο ενηµερωµένες κάβες µε premium spirits και σπάνιες ετικέτες! Σε αυτή την εκρηκτική ατµόσφαιρα η διασκέδαση καλά κρατεί µέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, µε καλή µουσική που ανεβάζει τη διάθεση των θαµώνων του στα ύψη.

Χάρτης

Share