Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Lotte

Lotte
Ώρες Δευτέρα εώς Σαββάτο 10:00 - 02:00 Κυριακή 10:00-00:00
Τηλέφωνο 21 1407 8639

Φωτογραφίες: Μαρία Χατζηιωαννίδου, Τίτη Βελοπούλου

Είναι από εκείνες τις αναπάντεχες εκπλήξεις που συναντάς εξερευνώντας την Αθήνα. Έτσι κάπως «έπεσα» κι εγώ πάνω στο Lotte, ένα υπέροχο γαλλικού στυλ bistro, κρυμμένο σε μια τυπική Αθηναϊκή γειτονιά, στο Κουκάκι.



Το όνομα του είναι εμπνευσμένο από την ηρωίδα στο θεατρικό έργο του Γκαίτε “Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου” σε μια νοσταλγική έκφραση του ρομαντισμού της εποχής. Όσο για το ίδιο θυμίζει πα ριζιάνικο bistro του Μarais. Πίσω από την παχιά φυλλωσιά ενός μικρού πάρκου μιας αστικής συνοικίας με αίσθηση παλιάς αθηναϊκής γειτονιάς, η ηθοποιός Θεοδώρα Αθανασοπούλου δημιούργησε ένα κουκλίστικο cafe-bistro, που προσελκύει το βλέμμα με το φιστικί του χρώμα και τα λουλουδάτα κουρτινάκια.

Αν και μικροσκοπικό, τα φωτεινά του παράθυρα σε αφήνουν να... “συνομιλείς” με τους θαμώνες που επιλέγουν τα τραπεζάκια έξω. Vintage αντικείμενα και έπιπλα-αντίκες σε ταξιδεύουν νοερά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, με έναν όμως ανεπιτήδευτο τρόπο που δεν “προσπαθεί” να πείσει.



Μια δροσερή όαση από το πρωί για καλό καφέ (Mr Rose), τσάι και βότανα (σε μεγάλη ποικιλία), φρέσκα αναψυκτικά, ενώ το μεσημέρι ανάρπαστες γίνονται οι πίτες και τα γλυκά της κ. Μαίρης. Το βράδυ ιδιαίτερα ποτά, εκλεκτά κρασιά και cocktails μάς κρατούν συντροφιά. Κι όλα αυτά υπό τους ήχους jazz και blues ακουσμάτων από το ’20 μέχρι το ’50. Καθημερινά 10:00-02:00.



Ηighlights
• Πάνω από 30 είδη από σπιτικές πίτες, με τη μανιταρόπιτα, τη φλωρίνης και την κολοκυθοτυρόπιτα να μη λείπουν από τον μαυροπίνακα με τα… specials of the day!
• Τα επίσης χειροποίητα γλυκά με best seller το carrot cake και την πορτοκαλόπιτα!

Info: Τσάμη Καρατάσου 2, Ακρόπολη, Τ. 211 4078639

Share