Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Vintage

Vintage
Διεύθυνση Μητροπόλεως 66-68, Αθήνα, Ελλάδα, Σύνταγμα
Ώρες Καθηµερινά 12:00-02:00 (και κάποιες Κυριακές)
Τηλέφωνο 2130296570
Email [email protected]
Site https://winebarathens.com/
Facebook https://www.facebook.com/vintagewbb
Instagram https://www.instagram.com/vintagewinebistro/

Τον Ιούλιο του 2014 ένα φινετσάτο wine bar bistro άνοιξε στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και κέρδισε αµέσως την αναγνώριση από τους λάτρεις του κρασιού... Εκτός από το χώρο, που εντυπωσιάζει µε το κομψό, κλασικό ασπρόµαυρο πλακάκι, αυτό που προκαλεί τον θαυμασμό είναι το υπέροχο walking in κελάρι του!

To Vintage Wine Bistro διαθέτει, άλλωστε, τη µεγαλύτερη λίστα σε κρασιά ελληνικού αµπελώνα (πάνω από 150 ετικέτες) και μια από τις μεγαλύτερες per glass της Ευρώπης! Έτσι, χάρη στη χρήση της τεχνολογίας Coravin (µέθοδος µε την οποία το κρασί σερβίρεται χωρίς την αφαίρεση του φελλού), µπορούµε να απολαύσουµε περισσότερες από 230 εξαιρετικές ετικέτες και σε ποτήρι! Το wine & food pairing βρίσκει εδώ την απόλυτη εφαρµογή του, καθώς τους εκλεκτούς οίνους έρχεται να συνοδεύσει ένα ξεχωριστό µενού, µε προτάσεις κυρίως από ψαγµένα ελληνικά προϊόντα.

Tα όστρακα και τα ψάρια καταφθάνουν φρέσκα καθηµερινά, ενώ υψηλής ποιότητας είναι τα κρέατά του και ξεχωρίζουν οι “μεζέδες” τοπικής προέλευσης και οι σαλάτες, όπως με σύγκλινο από τη Μάνη και με μαύρους γίγαντες από την Καστοριά! Όσο για τις ποικιλίες των τυριών και αλλαντικών, ξεπερνούν κάθε γευστική φαντασίωση, ενώ σερβίρονται και σε μικρότερες μερίδες “δοκιμής”. Όλα τα παραπάνω, μέσα σε μια εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα, στην οποία συμβάλλει η jazz και swing μουσική, συνθέτουν μια αξέχαστη εμπειρία. Tip: Υπάρχει και πάνω όροφος, με χώρο οινογευσίας και μεγάλο κοινό τραπέζι!

Extra: Διοργανώνει και εκδρομές στους... ελληνικούς δρόμους του κρασιού!Εκτός από το χώρο, που εντυπωσιάζει µε το κομψό, κλασικό ασπρόµαυρο πλακάκι, αυτό που προκαλεί τον θαυμασμό είναι το υπέροχο walking in κελάρι του! To Vintage Wine Bistro διαθέτει, άλλωστε, τη µεγαλύτερη λίστα σε κρασιά ελληνικού αµπελώνα (πάνω από 150 ετικέτες) και μια από τις μεγαλύτερες per glass της Ευρώπης! Έτσι, χάρη στη χρήση της τεχνολογίας Coravin (µέθοδος µε την οποία το κρασί σερβίρεται χωρίς την αφαίρεση του φελλού), µπορούµε να απολαύσουµε περισσότερες από 230 εξαιρετικές ετικέτες και σε ποτήρι! Το wine & food pairing βρίσκει εδώ την απόλυτη εφαρµογή του, καθώς τους εκλεκτούς οίνους έρχεται να συνοδεύσει ένα ξεχωριστό µενού, µε προτάσεις κυρίως από ψαγµένα ελληνικά προϊόντα.

Tα όστρακα και τα ψάρια καταφθάνουν φρέσκα καθηµερινά, ενώ υψηλής ποιότητας είναι τα κρέατά του και ξεχωρίζουν οι “μεζέδες” τοπικής προέλευσης και οι σαλάτες, όπως με σύγκλινο από τη Μάνη και με μαύρους γίγαντες από την Καστοριά! Όσο για τις ποικιλίες των τυριών και αλλαντικών, ξεπερνούν κάθε γευστική φαντασίωση, ενώ σερβίρονται και σε μικρότερες μερίδες “δοκιμής”. Όλα τα παραπάνω, μέσα σε μια εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα, στην οποία συμβάλλει η jazz και swing μουσική, συνθέτουν μια αξέχαστη εμπειρία. Tip: Υπάρχει και πάνω όροφος, με χώρο οινογευσίας και μεγάλο κοινό τραπέζι! Extra: Διοργανώνει και εκδρομές στους... ελληνικούς δρόμους του κρασιού!

Χάρτης

Share