Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Madama

Madama
Διεύθυνση Φίλωνος 101, Πειραιάς, Ελλάδα, Πειραιάς
Τηλέφωνο 210 417 4591
Facebook https://www.facebook.com/madamabar/about/?ref=page_internal
Instagram https://www.instagram.com/madamabar/?hl=el

Μοιάζει να περίμενε για δεκαετίες, στην πιο θρυλική συνοικία του Πειραιά, καθώς οι εποχές άλλαζαν, οι άνθρωποι προσπερνούσαν και όλα γύρω μεταμορφώνονταν, για να εμφανιστεί τώρα, γοητευτική όσο ποτέ. Η Madama φοράει τα ακριβότερά της υφάσματα και τα πιο αστραφτερά κοσμήματα κι ανοίγει τις πόρτες της σε ένα κόσμο βγαλμένο από την Τρούμπα της δεκαετίας του εξήντα. Μυστηριώδης, ατμοσφαιρική και έτοιμη για νέες εμπειρίες, υπόσχεται να μας διδάξει όλα τα μυστικά της αποπλάνησης!

Λίγα βήματα από το λιμάνι, εκεί που η θαλασσινή αύρα οδηγούσε γενιές ναυτικών στα σοκάκια που τραγουδήθηκαν με πάθος, που έκαψαν το κινηματογραφικό σελιλόιντ και βυθίστηκαν για νύχτες και νύχτες στις μελωδίες του γραμμόφωνου, η Madama συστήνεται όχι μόνο ως το πιο σαγηνευτικό new entry στο νυχτερινό τοπίο του Πειραιά, αλλά και ως ένα πολύτιμο μυστικό: για επισκέπτες που βρίσκουν καταφύγιο στη φιλόξενη μπάρα, για ζευγάρια που αποζητούν τη συνομωσία περασμένων εποχών, για συντροφιές που ξέρουν να απολαμβάνουν όσα η νύχτα υπόσχεται.

undefined

Η Madama γνωρίζει καλά πως η αρχή μίας επιτυχημένης αποπλάνησης βρίσκεται στη λεπτομέρεια. Έτσι, από τις 18:00 το απόγευμα και μέχρι το ξημέρωμα, μας υποδέχεται στο κατακόκκινο σκηνικό της, έναν τολμηρό, θερμόαιμο χώρο που εμπνέει την περιπέτεια, χωρίς να ξεχνά στιγμή το στιλ της. Mε μίνιμαλ, σκούρες πινελιές, γεωμετρικά φωτιστικά οροφής και πάγκους που καταλήγουν στη μπάρα, εξάπτει την περιέργεια μας. Mε σκηνογραφία που προβλέπει τα διακριτικά σεπαρέ, στρέφει όμως το βλέμμα και προς το εξωτερικό του μαγαζιού, μας μαθαίνει πώς να είμαστε του σαλονιού αλλά και του δρόμου. Κι ώσπου οι τακτικοί επισκέπτες να τελειώσουν μία ακόμη παρτίδα αυθεντικού μπαρ μπουτ, η Madama σερβίρει απολαυστικές ποικιλίες από ισπανικό χαμόν, πενταλογία κροστίνι ή φρούτα και τυριά.

undefined

Και βέβαια, όπως κάθε έμπειρη ιέρεια της νύχτας, η Madama τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στα κατάλληλα πνεύματα που εμπνέουν και τα αντίστοιχα πάθη. Προτείνει την αγαπημένη της Lolita, με βότκα, βανίλια Μαδαγασκάρης, φράουλες, πιπέρια και τη σερβίρει με lolipop και αγάπη. Συστήνεται ως Miss Mulata, με γλυκιές νότες από κακάο και καφέ σε λευκό ρούμι και φρεσκοστυμμένο χυμό lime. Φρεσκάρει τα γαλλικά της με ένα French 77, το δροσιστικό aperitivo με απόσταγμα μαστίχας, prosecco και βρώσιμο ανθό ιβίσκου. Εμφανίζεται Naked, με βότκα αρωματισμένη με βανίλια, φρέσκο ανανά και τζίντζερ, θυμίζοντάς μας πως οι δυνατότερες απολαύσεις φορούν τα απολύτως απαραίτητα. Κι όταν η νύχτα βαθαίνει, ανάβει φωτιές ως Miss Lucifer, με tequila blanco 100%, μπλε αγαύη, κόκκινη καυτερή πιπεριά και mezcal.

undefined

Καθώς οι εξομολογήσεις, τα βλέμματα και οι μελωδίες φέρνουν στη ζωή μία ολόκληρη εποχή που όλοι περιμέναμε να ζήσουμε, η Madama χαμογελά ικανοποιημένη. Κι εμείς μαθαίνουμε από πρώτο χέρι, πως πάντα μας περίμενε να τη συναντήσουμε σε μία γωνιά του Πειραιά που δεν έσβησε ποτέ το φως.

Χάρτης

Share