Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ζώδια και μαγειρική: Τί λένε τα άστρα όταν βλέπουν έναν άνδρα στην κουζίνα;;;

30 Απριλίου 2014
Ζώδια και μαγειρική: Τί λένε τα άστρα όταν βλέπουν έναν άνδρα στην κουζίνα;;;

Ζώδια - μαγειρική: Πώς τα πάνε οι άντρες με την κουζίνα; Σε ποιους αρέσει να παριστάνουν τους σεφ και ποιοι προτιμούν να περιμένουν στον καναπέ να ετοιμαστεί το φαγητό; Από ποιους έχεις ελπίδα να φας ένα πιάτο της προκοπής; Ποιοι περιορίζονται σε βοηθητικές εργασίες; Ποιοι βλέπουν την κουζίνα σαν προθάλαμο για σεξ; Αυτές τις απαντήσεις τις δίνει η Σελήνη, ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται στο γενέθλιο ωροσκόπιο ενός άντρα.

Ας δούμε λοιπόν πώς συμπεριφέρονται οι άντρες στην κουζίνα, ανάλογα με τη θέση της Σελήνης στο προσωπικό ωροσκόπιό τους.

Σελήνη στον ΚΡΙΟ: Ο άντρας με Σελήνη στον Κριό έχει το ένστικτο του πολέμαρχου και του κυνηγού, και δεν το εγκαταλείπει ούτε μέσα στην κουζίνα. Αντιμετωπίζει ακόμα και το λάχανο που θα κόψει για σαλάτα, σαν το θήραμα που θα σκοτώσει, για να το πάει στη σπηλιά. Και εννοείται ότι εκείνος ψιλοκόβει καλύτερα και γρηγορότερα από κάθε... άχρηστο «μούλτι» - μη διανοηθείς να τους συγκρίνεις. Επιπλέον, είναι αγύριστο κεφάλι και θεωρεί ότι τα ξέρει όλα. Όλα αυτά δίνουν μια ιδέα για την εικόνα που επικρατεί στην κουζίνα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αλλά και μετά. Κάνε την προσευχή σου να βγει κάτι που θα τρώγεται. Και πρόσεξε πώς ΔΕΝ θα τον προσβάλεις με την κριτική σου, στην αντίθετη περίπτωση.

Σελήνη στον ΤΑΥΡΟ:
Οι άντρες με Σελήνη στον Ταύρο μπορεί να ανήκουν σε δύο εντελώς διαφορετικές κατηγορίες. Είτε να είναι οι τύποι που περιμένουν αραχτοί στον καναπέ να μαγειρέψεις και να τους το φέρεις έτοιμο μπροστά τους, είτε να είναι αυτοί που θα μπουν στην κουζίνα και θα ετοιμάσουν ολομόναχοι την πιο εντυπωσιακή «γκουρμετιά». Πέρα από αυτό, όμως, όλοι ανεξαιρέτως λατρεύουν το φαγητό. Δεν τρώνε για να ζουν αλλά ζουν για να τρώνε. Και ξεχνούν να αφήσουν το πιρούνι... Πάντως, ένας άντρας που η Σελήνη τού χάρισε ταυρίσιες μαγειρικές ικανότητες, είναι μια γαστριμαργική ευτυχία για τους φίλους του και για τη γυναίκα που ζει μαζί του, ιδίως όταν εκείνη... ψιλοβαριέται την κουζίνα.

Σελήνη στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ:
Ένας άντρας με Σελήνη στους Διδύμους μπορεί να εκδηλώσει στην κουζίνα όλη του την εξυπνάδα, τη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία (συνήθως ξεφεύγει από την πιστή εκτέλεση μιας συνταγής, είτε από πρόθεση είτε από λάθος). Θα μιλά ακατάπαυστα γι' αυτό που φτιάχνει, και για αμέτρητα άλλα θέματα, πηδώντας από το ένα στο άλλο, ενώ στις τέσσερις γωνιές της κουζίνας θα παρασκευάζει τέσσερα διαφορετικά φαγητά. Φυσικά θα αναρωτηθείς πώς είναι δυνατόν να γίνονται όλα αυτά ταυτόχρονα. Ε, δεν είναι... Γι' αυτό, αν δεν θες να μείνεις με το «ο λόγος σου με χόρτασε» (και μόνον αυτός), ή ασ' τον χωρίς ακροατήριο ή παρακολούθα, για να διασώζεις το φαγητό από καρβούνιασμα, ξεχείλισμα και άλλες φυσικές καταστροφές.

Σελήνη στον ΚΑΡΚΙΝΟ: Ο άντρας με τη Σελήνη στον Καρκίνο βλέπει την προετοιμασία του φαγητού σαν ένα αναπόσπαστο και σημαντικό κομμάτι της έννοιας του «σπιτικού», που για εκείνον είναι το άλφα και το ωμέγα στη ζωή. Το μαγείρεμα αποτελεί μια προσφορά καρδιάς, μια εκδήλωση αγάπης! Ευτυχώς ο άντρας με Σελήνη στον Καρκίνο έχει ένα φυσικό ταλέντο στους σωστούς συνδυασμούς των υλικών και στη χρήση των μπαχαρικών, οπότε αποδεικνύεται αρκετά καλός στη μαγειρική. Κι αν δεχτούμε ότι η αγάπη και το μεράκι, που βάζει κάποιος στην προετοιμασία, συντείνουν στην τελική επιτυχία ενός φαγητού, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πραγματικά σπουδαίο! Τόσο, που μια γυναίκα με έναν τέτοιο άντρα πλάι της να θεωρείται τυχερή!

Σελήνη στον ΛΕΟΝΤΑ:
Όταν ο άντρας έχει τη Σελήνη στον Λέοντα, δεν μπορεί παρά να θεωρεί το φαγητό ένα σημαντικό γεγονός, ακόμα κι αν πρόκειται για ένα καθημερινό γεύμα στο σπίτι. Το οποίο πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον τρία πιάτα και να είναι σερβιρισμένο με μια στοιχειώδη πολυτέλεια. Και το οποίο, να είμαστε εξηγημένοι, δεν πρόκειται να κάτσει να μαγειρέψει. Ή, αν πατήσει στην κουζίνα με σκοπό να επιδείξει πώς μεγαλουργεί ΚΑΙ σε αυτό τον χώρο, θα έχει απλώς την υψηλή επιστασία και θα δίνει διαταγές. Σε σένα και σε οποιονδήποτε άλλο νόμιζε ότι θα βρει έτοιμο φαΐ. Α, και πού' σαι, οι υποδείξεις και οι αρνητικές κριτικές δεν είναι καθόλου ευπρόσδεκτες.

Σελήνη στην ΠΑΡΘΕΝΟ: Ο άντρας με τη Σελήνη στην Παρθένο είναι οργανωμένος και αποτελεσματικός σε ό,τι αφορά στη μαγειρική, φτάνει να μην έχει άλλους μέσα στα πόδια του. Έχει καταστρώσει στο μυαλό του μια σειρά εκτέλεσης των εργασιών που, αν προσπαθήσεις να του την αλλάξεις, προτείνοντας μια πιο σύντομη διαδικασία, αποσυντονίζεται και ενοχλείται. Ασ' τον λοιπόν να κάνει ό,τι καταλαβαίνει. Αν πάλι θες να τον έχεις για βοηθό, είναι ιδανικός. Μπορείς να του αναθέσεις άνετα οποιαδήποτε σπαστική διαδικασία του μαγειρέματος, του τύπου να κόψει σε κυβάκια πλευράς ακριβώς 2,5 εκατοστών τρία κιλά πατάτες. Θα το κάνει με υπομονή και ακρίβεια. Και κατά πάσα πιθανότητα, θα πλύνει μετά και όλα τα λερωμένα κατσαρολικά.

Σελήνη στον ΖΥΓΟ: Για τον άντρα που έχει τη Σελήνη του στον Ζυγό, το μαγείρεμα είναι μια συντροφική διαδικασία. Η κουζίνα του αρέσει στον βαθμό που είσαι κι εσύ μέσα και μαγειρεύεις/μαγειρεύετε. Όπου ο πληθυντικός δεν σημαίνει τόσο ότι θα αναλάβει το ρύζι, ενώ εσύ θα ψήνεις το κρέας, αλλά ότι θα κάνετε μαζί και το ρύζι και το κρέας. Ανακατεύοντας την ίδια κατσαρόλα, όχι μόνο εναλλάξ αλλά και ταυτόχρονα, κρατώντας την κουτάλα μαζί σαν νιόπαντροι που κόβουν τη γαμήλια τούρτα... Φυσικά αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μαγειρέψει μόνος του, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Φτάνει να έχει κίνητρο - να το κάνει για σένα ή για την παρέα.

Σελήνη στον ΣΚΟΡΠΙΟ: Ο άντρας με Σελήνη στον Σκορπιό αντιμετωπίζει ερωτικά καταστάσεις που σε άλλους δεν θα ξυπνούσαν τον παραμικρό αισθησιασμό. Οπότε, φαντάσου τι γίνεται με το φαγητό, που έχει από μόνο του μια ποιότητα αισθησιακής απόλαυσης, και στην προετοιμασία και στην κατανάλωσή του. Ένας τέτοιος άντρας λοιπόν, κατά πάσα πιθανότητα, θα μπει στην κουζίνα είτε για να... αποπλανήσει τη μαγείρισσα, είτε για να ετοιμάσει ένα φαγητό, που θα χρησιμέψει ως πρελούδιο μιας αποπλάνησης. Αν δεν συντρέχει κάποιο από τα δύο, το πολύ πολύ να τον πείσεις να συμμετέχει στο κόψιμο της σαλάτας και μετά να απολαύσει όσα θα έχεις ετοιμάσει εσύ. Αλλά μην περιμένεις ψεύτικα κομπλιμέντα, αν το φαγητό δεν ήταν πραγματικά καλό!

Σελήνη στον ΤΟΞΟΤΗ:
Ένας άντρας με Σελήνη στον Τοξότη αγαπά τις περίεργες, εξωτικές γεύσεις, αλλά ακόμα κι αν δεν τις βρει, δεν έχει κανένα πρόβλημα να αρκεστεί σε ό,τι υπάρχει. Του φτάνει να είναι φαγώσιμο. Η μόνη περίπτωση να μπει στην κουζίνα για να μαγειρέψει, είναι για να κάνει κάποιους ενδιαφέροντες πειραματισμούς, αλλά αυτό θα είναι μια κι έξω. Οπότε, αναπόφευκτα έρχεται η σειρά του «απ' έξω», το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει φαγητό delivery από έθνικ κουζίνες, κάτι δηλαδή σε κινέζικο, μεξικάνικο και ό,τι άλλο αλλοδαπό παραδίδεται κατ' οίκον. Οι διατροφικές του προτιμήσεις είναι τόσο απρόβλεπτες, που δεν το έχει σε τίποτα να φάει για πρωινό τα περισσεύματα του χθεσινοβραδινού σούσι.

Σελήνη στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ:
Ο άντρας με Σελήνη στον Αιγόκερω θέλει να είναι αυτάρκης και να αποδεικνύει ότι τα καταφέρνει μια χαρά ΚΑΙ στο μαγείρεμα, άμα λάχει. Θα οργανώσει τη διαδικασία στο μυαλό του σαν ένα επαγγελματικό πρότζεκτ με πλήρες χρονοδιάγραμμα και θα τηρήσει αποτελεσματικά τη σειρά των εργασιών, όπως ακριβώς αναγράφονται στη συνταγή του φαγητού, χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση. Ω ναι, μην περιμένεις και πολλούς πειραματισμούς. Αλλά τουλάχιστον, θα προκύψει κάποιο φαγητό που θα τρώγεται. Αν μάλιστα μαγειρεύει μονίμως ο ίδιος, μπορεί να αναπτύξει ένα εξαιρετικό ταλέντο στη μαγειρική. Πάντως, όσο και να παριστάνει τον αυτάρκη, έχει κι εκείνος την ανάγκη να του φτιάχνουν κάποια γυναικεία «χεράκια» ένα νόστιμο, σπιτικό, παραδοσιακό φαϊ...

Σελήνη στον ΥΔΡΟΧΟΟ: Ο άντρας με Σελήνη στον Υδροχόο μπορεί να είναι από συντηρητικός μέχρι... πειραματικός στα θέματα του φαγητού. Στην πρώτη περίπτωση, θέλει στο πιάτο του ό,τι έφτιαχνε η μαμά του, κι ας είναι τίγκα στη χοληστερίνη. Στη δεύτερη, μπορεί να περνά κατά διαστήματα από διάφορες διατροφικές μανίες. Πότε να γίνεται χορτοφάγος, πότε να τρώει μόνο ψάρι και λαχανικά, την άλλη να επιστρέφει στη χορτοφαγία, αλλά να τρώει και αυγά... Έτσι, υπάρχει μια ποικιλία στη μαγειρική του. Επίσης του αρέσει να εμπλουτίζει την εμπειρία του ως προς τα πιθανά εργαλεία για να ξεφλουδίσεις γρηγορότερα μια πατάτα ή να κόψεις σε κατσαρές ροδέλες ένα καρότο, αγοράζοντας και δοκιμάζοντας όλους τους απίθανους «κόφτες» των τηλε-αγορών.

Σελήνη στους ΙΧΘΕΙΣ: Ένας άντρας με Σελήνη στους Ιχθείς βλέπει το μαγείρεμα και την κατανάλωση του φαγητού σαν μια ακόμα εμπειρία, που φέρνει κοντά εκείνους που αγαπιούνται. Έτσι, η ειδυλλιακή ατμόσφαιρα θα ξεκινά από την κουζίνα, όπου το μαγείρεμα θα γίνεται από κοινού, ενώ εκείνος κι εσύ θα αργοπίνετε ένα ποτήρι κρασί με μια μουσική υπόκρουση που να σας ανεβάζει το κέφι. (Οι ρομαντικές μελωδίες και τα κεριά θα είναι για το γεύμα). Αυτό αυξάνει την πιθανότητα να «πιάσει» το φαγητό, που είχε πει ότι θα το προσέχει εκείνος, «κι εσύ να ασχοληθείς με τη σαλάτα και να μην ανησυχείς». Όμως τι πειράζει μια ελάχιστη γεύση καμένου και μια κουζίνα σαν βομβαρδισμένη, μπροστά στην τόση αγάπη;

πηγή: myastro.gr

 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share