Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουνίου;

Τι μας περιμένει;

4 Ιουνίου 2020 00:44
Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουνίου;
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ζώδια σήμερα: Διαβάστε αναλυτικά στο Athensmagazine.gr τις αστρολογικές προβλέψεις για σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουνίου. Τι μας περιμένει; Εκτός, όμως, από τις ημερήσιες προβλέψεις, δείτε εδώ τις προβλέψεις για τον Ιούνιο.

ΚΡΙΟΣ

Θα πρέπει να είστε περισσότερο συγκεντρωμένοι στη δουλειά σας.

ΤΑΥΡΟΣ

Ενδέχεται να προκύψουν διάφορες απρόβλεπτες καταστάσεις, που θα σας δημιουργήσουν ανασφάλεια.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Μην κανονίσετε ραντεβού ή συναντήσεις, εκτός αν δεν έχετε τη δυνατότητα να τα αναβάλετε.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Μπορεί να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στις οικονομικές σχέσεις με ανθρώπους ή θεσμούς από άλλες πόλεις.

ΛΕΩΝ

Οι αλλαγές στην οικιακή και οικογενειακή ζωή είναι αναπόφευκτες τώρα, αν θέλετε να επιτύχετε τη συναισθηματική ευτυχία και ικανοποίηση που σας αξίζει.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ίσως χρειαστεί να διακόψετε τελικά τον έλεγχο που ασκούν οι γονείς σας σε εσάς…

ΖΥΓΟΣ

Σταματήσετε να ζείτε στο παρελθόν! Λογικά θα έχετε μάθει από τα λάθη σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Όσα συμβαίνουν στην οικογένειά σας θα αναγκαστείτε να τα αντιμετωπίσετε στο σπίτι σας ακόμη κι αν τα αποφεύγετε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Τα οικονομικά ζητήματα έχουν μεγάλη σημασία αυτή τη στιγμή, γι’ αυτό επικεντρωθείτε στην αύξηση των κερδών σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Να είστε έτοιμοι να αναλάβετε πρωτοβουλίες, ώστε να οδηγηθείτε στην προσωπική ευτυχία, επιτυχία και ολοκλήρωση.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Θα κάνετε τα χρήματά σας να λειτουργήσουν για εσάς μέσω πιθανών επενδύσεων

ΙΧΘΕΙΣ

Επικοινωνήστε με άτομα που σχετίζονται με τον χρηματοοικονομικό τομέα και μπορούν να σας δώσουν χρήσιμες συμβουλές.

Αυτά είναι τα μεγαλύτερα ελαττώματα των ζωδίων

Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα δικά τους ελαττώματα και προτερήματα, όμως κάποια από αυτά είναι γενικά και έχουν να κάνουμε το ζώδιο τους γιατί ως γνωστόν το ζώδιο στο οποίο ανήκει ο καθένας έχει κάποια γενικά χαρακτηριστικά και τα υπόλοιπα "χτίζονται" βάση οίκων και πλανητών. Ωστόσο, πέραν των ελαττωμάτων είναι και μερικά ζώδια που δεν αργούν να ξεπεράσουν την... κόκκινη γραμμή, δείτε εδώ ποια ζώδια είναι αυτά που μπορεί να φτάσουν ακόμη και στο φόνο. Ποια είναι όμως τα μεγαλύτερα ελαττώματα του κάθε ζωδίου;

ΚΡΙΟΣ

Η ευθιξία του Κριού κάνει συχνά δύσκολες τις σχέσεις σου. Τα παίρνεις όλα πολύ προσωπικά. Θεωρείς ότι τα πάντα περιστρέφονται γύρω από σένα. Όμως εκείνο που πρέπει να καταλάβεις είναι πως ό,τι σου λένε ή σου κάνουν οι άλλοι, έχει σχέση κυρίως με τους ίδιους.

Οι αντιδράσεις των ανθρώπων απέναντί σου συνδέονται με τις δικές τους απόψεις, προοπτικές, εμπειρίες, απωθημένα. Είτε οι άλλοι σε βρίσκουν καταπληκτικό είτε σε απορρίπτουν, και πάλι έχει να κάνει κυρίως με τους ίδιους.

Δεν πρέπει βέβαια να φτάσεις και στο άλλο άκρο να τους αγνοείς εντελώς, όμως είναι πολύ πιο υγιές και παραγωγικό να μην «τσιμπάς» και να μην παρεξηγείσαι με το παραμικρό.

ΤΑΥΡΟΣ

Είσαι ένας από τις μεγαλύτερους ζηλιάρηδες του ζωδιακού και όχι μόνο στα ερωτικά σου. Μονίμως συγκρίνεις τι καλό έχει ο άλλος με τα αντίστοιχα δικά σου. Δεν πρέπει όμως να αφήνεις τη ζήλια να σαμποτάρει τον καλύτερο εαυτό σου. Ακόμα κι αν την κρύβεις, προδίδεται και γίνεται πολύ ενοχλητική.

Σταμάτα να σταθμίζεις το δικό σου ταξίδι στη ζωή με εκείνα που κατέχουν ή καταφέρνουν οι άλλοι. Ο καθένας έχει το δρόμο του και δεν γίνεται εδώ κανένας διαγωνισμός. Το μόνο πρόσωπο που έχεις να ανταγωνιστείς είναι ο εαυτός σου με στόχο να γίνεσαι όλο και καλύτερη. Να μετράς το πόσο έχεις προχωρήσει και αυτό αρκεί.

ΔΙΔΥΜΟΣ

Είσαι ο «ζαβολιάρης» του ζωδιακού και σου αρέσει να «εξαπατάς» τον άλλο, απλώς και μόνο επειδή… μπορείς. Για πλάκα. Η «απάτη» όμως είναι μια επιλογή, όχι ένα λάθος και γι’ αυτό δεν χωρούν δικαιολογίες. Το ότι καταφέρνεις να κοροϊδέψεις κάποιον δεν σημαίνει ότι είναι κουτός.

Σημαίνει απλά ότι σε εμπιστεύθηκε. Κι αυτό είναι κάτι που δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις σου. Καλό είναι λοιπόν να μην κάνεις «ζαβολιές» απλά και μόνο επειδή έχεις τη δυνατότητα.

Μπες στα πατουσάκια του άλλου και μην κάνεις αυτά που δεν θέλεις να σου κάνουν. Να είσαι ειλικρινής και με τον εαυτό σου αλλά και με τους άλλους. Η ακεραιότητα είναι η βάση της πραγματικής επιτυχίας και στη ζωή σου και ειδικότερα στις σχέσεις σου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τρελαίνεσαι να παίζεις το θύμα. Ακόμα κι αν οι άλλοι δεν σε βάζουν σε αυτή τη θέση, επιμένεις να παραπονιέσαι για τα πάντα αποδεικνύοντας πόσο «ριγμένος» είσαι. Αλλά αν πιστεύεις ότι είσαι θύμα, αν νομίζεις ότι δεν έχεις καμιά δύναμη πάνω στις εξελίξεις και τις κατευθύνσεις της ζωής σου, μπαίνεις σε μια τοξική κατάσταση που σε κρατά καθηλωμένο.

Ανεξάρτητα από τα εξωτερικά γεγονότα, την εσωτερική μας πραγματικότητα τη διαμορφώνουμε εμείς. Και όλοι έχουμε τη δύναμη να επηρεάσουμε τις συνθήκες πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζουμε. Δεν είσαι λοιπόν η εξαίρεση. Είναι δική σου η επιλογή αν θα θεωρήσεις τον εαυτό σου ένα αδύναμο θύμα ή ένα μαχητή της ζωής.

ΛΕΩΝ

Παρά τον λιονταρίσιο δυναμισμό σου, η ανάγκη σου να έχεις διαρκώς την επιβράβευση και την «έγκριση» των άλλων γίνεται συχνά πολύ φανερή και κουράζει όσους σε περιβάλλουν. Θέλεις να αποδεικνύεις διαρκώς την αξία σου, να βγαίνεις πρώτος και η καλύτερος. Χωρίς να το θέλεις με το να εμμένεις στο πώς πρέπει να φαίνεσαι στους άλλους, αποστραγγίζεις όχι μόνο τις σχέσεις σου, αλλά και τον εαυτό σου.

Πρέπει να δεις την ευρύτερη εικόνα της ζωής σου που δεν έχει να κάνει μόνο με εκείνα που καταφέρνεις στα μάτια του κόσμου. Έχει να κάνει με τη διαδρομή σου, τη διαδικασία, την εξέλιξή σου, τα όσα μαθαίνεις και όσα βοηθάς και τους άλλους να μάθουν.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Θέλεις το καλύτερο. Και δεν είσαι ο μόνος. Αλλά η δική σου απαιτητικότητα ξεπερνά τα όρια. Αναζητάς το τέλειο ταίρι, την τέλεια δουλειά, το τέλειο σπίτι. Απαιτείς επίσης οι φίλοι σου να είναι τέλειοι, όπως και τα παιδιά σου -αν έχεις.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι η τελειότητα δεν υπάρχει σαν κάτι στατικό. Όλα στη ζωή αλλάζουν και εξελίσσονται, άλλοτε προς το καλύτερο, άλλοτε προς το χειρότερο. Κάτι που στην αρχή σου είχε φανεί τέλειο, μπορεί να χαλάσει και αντίστροφα, κάτι που απέρριψες να είχε δυνατότητες να βελτιωθεί.

Μην κολλάς λοιπόν, δέξου με ανοιχτό μυαλό την ατέλεια, δούλεψε για να τη βελτιώσεις και κυρίως… χαλάρωσε.

ΖΥΓΟΣ

Η επιθυμία σου να κερδίζεις τους άλλους σε κάνει συχνά να καμουφλάρεις την προσωπική σου αλήθεια. Αν όμως διαρκώς προσπαθείς να κρύβεσαι από τον εαυτό σου δεν γίνεται να συνδέεσαι πραγματικά με τους ανθρώπους. Ούτε κι εκείνοι μαζί σου, καθώς το πρόσωπο που τους αφήνεις να γνωρίσουν είναι μια ωραιοποιημένη εκδοχή σου.

Συνειδητοποίησε πως όποια και να είναι η ταυτότητά σου, η εμφάνιση, η μόρφωση ή η κοινωνική σου θέση, από κάτω βρίσκεται ένα υπέροχο πλάσμα, άξιο να αγαπηθεί γι’ αυτό που πραγματικά είναι. Αν κάπου νιώθεις έξω από τα νερά σου, απλώς βρες άλλα νερά να κολυμπήσεις. Βελτίωσε τον εαυτό σου αλλά μην τον αρνείσαι.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Σχεδόν όλοι όταν πληγωνόμαστε έχουμε την παρόρμηση να ανταποδώσουμε το χτύπημα, αλλά ο Σκορπιός το παρακάνει. Η αντίδρασή σου είναι συχνά υπερβολική σε σχέση με την «επίθεση» που δέχτηκες. Δεν μπαίνεις καθόλου στη θέση του άλλου και ξεχνάς κάθε έννοια συμπόνιας, προκειμένου να πάρεις το αίμα σου πίσω.

Ή και χωρίς να συντρέχει τέτοιος λόγος, μπορεί να το κάνεις από ανταγωνισμό. Και όταν μπορείς να καλυφθείς πίσω από το πέπλο της ανωνυμίας, όπως π.χ. στα social media, ποιος είδε τον Σκορπιό και δεν τον φοβήθηκε. Συγκρατήσου όμως, όταν πιάνεις τον εαυτό σου να χτυπά ανελέητα. Και δείξε κατανόηση, επιείκεια και, στην τελική, λίγη ανωτερότητα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Μπορεί να είσαι το πιο ελεύθερο ζώδιο, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το να αφήνεσαι και να χάνεις τον αυτοέλεγχό σου. Η αδυναμία να κουμαντάρεις τα συναισθήματά σου επιβαρύνει πολύ τους γύρω σου. Δεν χρειάζεται, στο όνομα του αυθορμητισμού, να ξεσπάς σε φωνές ή σε δάκρυα, ανάλογα με την περίσταση. Να κάνεις όποια απερισκεψία σου έρχεται, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Ή να μην μπορείς να συγκρατηθείς όταν δεν συμφωνείς με κάποιον και να τσακώνεσαι σε ακατάλληλα περιβάλλοντα και περιστάσεις. Αναλογίσου τι αντίκτυπο έχουν οι πράξεις σου και άρχισε να επιβάλλεσαι σε αυτή τη «ζωώδη» πλευρά του Κενταύρου, που σε αναπαριστά, φέρνοντας στο προσκήνιο την υπέροχη ανθρωπιά σου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Σύμφωνοι, ο Αιγόκερως δεν είναι χαζοχαρούμενος. Αντίθετα, αναγνωρίζει τη σοβαρότητα των καταστάσεων. Αλλά συχνά το παρακάνεις. Εμμένεις σε μια αρνητικότητα, που μερικές φορές σε κάνει ανυπόφορη στους γύρω. Αναμασάς όλα τα τρομερά πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν και έχουν ήδη συμβεί, τις αδικίες της ζωής, την αναξιοκρατία, την αδικία και τη φαυλότητα.

Και μέσα σε όλα αυτά, δεν βλέπεις άσπρη μέρα. Το θέμα είναι να μπορείς να διακρίνεις τη θετική πλευρά της ζωής και κυρίως να παίρνεις θετικά μαθήματα από αυτά που σου συμβαίνουν. Άλλο η απαισιοδοξία, που μπορεί να είναι δικαιολογημένη κατά περίπτωση, και άλλο το μόνιμο «κόλλημα» στην αρνητική αντιμετώπιση των πάντων. Απλά ξεκόλλα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος έχει εμπιστοσύνη στην κρίση του και στην ευρύτητα των ιδεών του. Αλλά μερικές φορές αυτή η εμπιστοσύνη είναι υπερβολική, καθώς πέφτεις στην παγίδα του να κρίνεις τους άλλους επιφανειακά. Μην καταλήγεις σε εύκολα συμπεράσματα μόνο με βάση εκείνο που σου δείχνουν.

Πολλές φορές εκείνο που βλέπουμε είναι ό,τι ο άλλος επέλεξε να μας αποκαλύψει για τους δικούς του λόγους, στους οποίους μπορεί να συμπεριλαμβάνονται η ανασφάλεια, ο φόβος ή ο πόνος.

Και σε αυτήν την περίπτωση δεν χρειάζεται επίκριση και απόρριψη, αλλά επιείκεια ή ακόμα και βοήθεια. Έχεις αρκετό μυαλό για να το καταλάβεις. Αρκεί να σταθείς και να κοιτάξεις λίγο πιο βαθιά.

ΙΧΘΕΙΣ

Αν όλοι μας δυσκολευόμαστε να αφήσουμε πίσω μας όσα μας πλήγωσαν, για τον Ιχθύ είναι άθλος. Συναισθήματα όπως η ενοχή, ο θυμός, ο ανέλπιδος έρωτας ή η απώλεια σε ακολουθούν, ακόμα κι όταν έχει περάσει πολύς καιρός από τα γεγονότα που τα προκάλεσαν.

Και μένεις να τα ανασύρεις κάθε τόσο, φορτώνοντάς τα και σε όλους τους γύρω σου. Αλλά το πιο υγιές που έχεις να κάνεις είναι να τα αφήσεις πίσω σου και να προχωρήσεις. Καθάρισε τις τοξικές σκέψεις από το παρελθόν και ελευθερώσου συναισθηματικά. Μην αφήνεις παλιές, νεκρές ιστορίες να σε εμποδίζουν να χαρείς αυτά που μετράνε τώρα στη ζωή σου.

 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share