Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τα 5 ζώδια που δεν δέχονται με τίποτα την κριτική!

Μήπως ανήκεις σε αυτά;

19 Αυγούστου 2019 19:07
Τα 5 ζώδια που δεν δέχονται με τίποτα την κριτική!

Δέχεστε την κριτική ή όχι; Την αποδέχεστε ή είναι κάτι που προσπαθείτε να αποφεύγετε; Στην αστρολογία, το ζώδιό σας μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο αντιδράτε στην κριτική.

Κι αν είστε από αυτούς που πραγματικά μισούν να δέχονται κριτική από τους άλλους, ανήκετε σε ένα από τα 5 ζώδια που δεν την αντέχει με τίποτα.

Το να μάθετε να αποδέχεστε την κριτική και να την χρησιμοποιείτε για να βελτιώσετε τα λάθη σας, είναι μια πολύτιμη ικανότητα. Μερικές φορές οι άνθρωποι μας επικρίνουν γιατί θέλουν να μας βοηθήσουν να βελτιωθούμε.
Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που επικρίνουν γιατί θέλουν να δείξουν την ανωτερότητά τους και να χρησιμοποιήσουν την κριτική για να προκαλέσουν πόνο.

Ας δούμε όμως ποια ζώδια δεν δέχονται καθόλου μα καθόλου την κριτική (είτε αρνητική είτε θετική)


1. Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου)

Οι Ζυγοί μπορούν να γίνουν αμυντικοί όταν δεχθούν κριτική. Νιώθουν πως αν κάποιος τους επικρίνει τότε θα το κάνει για να πλήξει τον Ζυγό για κάτι που έκανε ή δεν έχει κάνει.

Είναι δύσκολο να δεχθεί την εποικοδομητική κριτική γιατί, για τον Ζυγό αυτό φαίνεται αντιφατικό και αρνητικό. Εάν νιώσετε την ανάγκη να επικρίνετε αυτό το ζώδιο, κάντε το με τον πιο ευγενικό τρόπο και με το μικρότερο ποσό μνησικακίας.


2. Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

Οι Ιχθύες είναι πολύ ευαίσθητοι για να δεχθούν καλά την κριτική. Τα παίρνουν όλα πολύ προσωπικά και η σκληρή κριτική έχει τη δύναμη να τους κόψει την αυτοπεποίθησή τους. Η κριτική δεν βοηθά τους Ιχθύες – δεν χρησιμοποιούν τα αρνητικά σχόλια ως κίνητρο για να κινητοποιηθούν.

Όταν κάποιος τους επικρίνει, νιώθουν σαν να τους μαχαιρώνουν στην καρδιά, και μπορεί να αντιδράσουν πολύ συναισθηματικά. Εάν κάποιο σχόλιο τους πληγώσει, θα κρυφτούν μέσα στον δικό τους φανταστικό κόσμο και απλά δεν θα το αντιμετωπίσουν.

3. Καρκίνος (21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

Οι Καρκίνοι δέχονται την κριτική αν νιώθουν ότι θα είναι για καλό. Αν πραγματικά θέλετε να τους βοηθήσετε, μπορούν να είναι δεκτικοί σε αυτό. Ωστόσο, αν νιώθουν ότι αξίζουν να επικριθούν, θα τους πονέσει και μπορεί να τους πάρει πολύ (αν τελικά γίνει ποτέ) για να το ξεπεράσουν.

Η κριτική για έναν Καρκίνο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και να καταστρέψει τις σχέσεις. Όταν βιώσει σκληρή κριτική, ο Καρκίνος μπορεί να υποχωρήσει μέσα στο καβούκι του μέχρι να το επεξεργαστεί μόνος του.

4. Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

Δεδομένου ότι οι Παρθένοι έχουν τελειομανείς τάσεις και συχνά θεωρούν τον εαυτό τους τον πιο έξυπνο, υπάρχουν στιγμές που δεν αντιδρούν ευνοϊκά στην κριτική. Ο Παρθένος νευριάζει ότι αισθάνεται ότι ο άνθρωπος που τον κριτικάρει δεν είναι ειδικός σε αυτόν τον τομέα και δεν έχει δικαίωμα να το κάνει αυτό.

Επίσης, δεν απολαμβάνει καθόλου όταν κάποιος θέλει να το «παίξει» ανώτερος από αυτόν και προσπαθεί να υπονομεύσει τα αισθήματα ευημερίας του. Καλύτερα να έχετε διαθέσιμα όλα τα δεδομένα, αν τολμήσετε να επικρίνετε έναν Παρθένο.

5. Τοξότης (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

Το καλό είναι ότι ο Τοξότης δεν επιτρέπει στον φόβο της ενδεχόμενης κριτικής, να τον εμποδίσει από το να κάνει αυτό που θέλει ή να πάει σε μέρη που αυτός θέλει. Είναι καλοί στο να αγκαλιάζουν τα λάθη τους, να μαθαίνουν από αυτά και να προχωρούν.

Αυτό που τους τρελαίνει όμως είναι αν κάποιος επισημαίνει τα λάθη τους. Πιθανότατα έχουν μια αρκετά καλή ιδέα στο πού έσφαλαν και δεν εκτιμούν κάποιον που προσπαθεί να καταστρέψει την εμπιστοσύνη τους.

Τα ζώδια που τα πάνε χάλια με τα αισθηματικά τους!

Μάλλον είναι κάποια ζώδια που στέλνουν λάθος μηνύματα και τα πάνε χάλια στα αισθηματικά τους! Ποια είναι όμως εκείνα που τα πάνε χειρότερα από όλους; Να σας θυμίσουμε τα σημάδια οτι σας έχει ερωτευτεί!

Ξεκινάμε με όνειρα και παρασυρόμαστε σε λόγια και υποσχέσεις. Λίγο μετά κάνουμε άλλα από αυτά που έχουμε τάξει, όμως μπορεί να εννοούμε αυτό που στην αρχή είπαμε… Το αποτέλεσμα; Τα αισθηματικά μας να γίνονται σαλάτα!

Δυστυχώς πολλές φορές όλοι μας στέλνουμε λάθος μηνύματα στα αισθηματικά μας! Πώς θα πρέπει να αντιδράσεις; Τι θα πρέπει να αποφύγεις; Δες το ζώδιό σου, αλλά και το ζώδιο του προσώπου που σε ενδιαφέρει!

Κριός

Ο Κριός συνήθως είναι απόλυτα ειλικρινής και ντόμπρος, δεν έχει σκοπό να εξαπατήσει, αλλά ούτε και να στείλει λάθος μηνύματα στον έρωτα. Πολλές φορές όμως μπορεί κάποιος να παρεξηγήσει αυτόν τον υπέρμετρο ενθουσιασμό του και το πάθος του, και να βγάλει το βιαστικό συμπέρασμα ότι ζει τον μεγάλο έρωτα της ζωής του! Τότε είναι που ο Κριός ξεκαθαρίζει δυναμικά τις καταστάσεις, ενώ πολλές φορές απογοητεύει το ταίρι του, γιατί ο ενθουσιασμός του κρατά λίγο.

Ταύρος

Ένας Ταύρος δεν αλλάζει εύκολα αυτό που σκέφτεται, αυτά που αισθάνεται, αλλά προπάντων τις πράξεις του! Είναι στη φύση του να είναι αξιόπιστος, αλλά και απόλυτα σταθερός! Ωστόσο, κάποιος μπορεί να παρερμηνεύσει πολλές φορές την ακλόνητη συμπεριφορά του, το πείσμα και τη ζήλεια του, με αποτέλεσμα να βγάλει το συμπέρασμα πως ό,τι είπε ένας Ταύρος ήταν όλα παραμύθια… Ο Ταύρος, όταν θυμώνει και δε γίνεται αυτό που θεωρεί εκείνος σωστό, υψώνει τοίχο, βάζει αποστάσεις, ζηλεύει και παίρνει πίσω αυτό που έδωσε, έτσι για να τιμωρήσει.

Δίδυμος

Ο Δίδυμος είναι η κλασική περίπτωση ανθρώπου που άλλα λέει, άλλα κάνει και άλλα εννοεί… Είναι πολύ φυσιολογικές αυτές οι μεταπτώσεις του, αφού αν το καλοσκεφτείς, είναι το ζώδιο που λειτουργεί με δύο πρόσωπα! Θα πει πολλά, όμως λίγα από αυτά θα κάνει πράξη, αφού πολλά από αυτά θα τα έχει ξεχάσει στην πορεία, οι πράξεις του πολλές φορές μπορεί να αναιρέσουν όλα όσα ένιωσε ή είπε, με αποτέλεσμα να σε κάνει να βρεθείς μπλεγμένος σε ένα ερωτικό γαϊτανάκι, που δε θα ξέρεις τι μέρα σου ξημερώνει μαζί του! Ίσως όμως, αυτή να είναι και η γοητεία του!

Καρκίνος

Το αρνητικό στοιχείο ενός Καρκίνου είναι ότι πολλές φορές γίνεται έρμαιο των συναισθημάτων του, αδυνατώντας να θέσει σε εφαρμογή όλα όσα έχει στο μυαλό του! Τότε είναι που οι πράξεις πάνε περίπατο και μένει στα συναισθήματα, τα οποία και τον οδηγούν! Αυτό που θέλει είναι αγάπη, αυτό είναι που λέει κιόλας… στην πράξη όμως, πολλές φορές τον πιάνουν οι ανασφάλειές του, οι αδυναμίες και τα ξεσπάσματά του, με αποτέλεσμα να χάνει τη μπάλα και να ξεφεύγει από τον αρχικό του στόχο!

Λέων

Ένας Λέοντας στον έρωτα θέλει την αποκλειστικότητα και να είναι μόνιμα το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, να νιώθει τη λατρεία του συντρόφου του… Πολλές φορές λέει (ή ακόμα και δείχνει) ότι δεν του καίγεται καρφάκι και κρατάει πόζα. Ίσως αυτό να είναι η άμυνά του για να μην πληγωθεί ή για να δείξει ότι είναι σπουδαίος! Σίγουρα τα λάθος μηνύματα που δίνει μερικές φορές στον έρωτα, είναι εξαιτίας του εγωισμού του, γιατί θέλει να δείχνει αλώβητος από τα βέλη του έρωτα!

Παρθένος

Ο Παρθένος δίνει λάθος μηνύματα στον έρωτα μόνο όταν δεν είναι σε φάση σοβαρής δέσμευσης. Ωστόσο, σκοπός του δεν είναι να εξαπατήσει, αλλά ούτε και να πληγώσει… Δε θα κοροϊδέψει, δε θα πει ψέματα, ίσα-ίσα που μπορεί να μην πει και τίποτα, προκειμένου να μην απογοητεύσει! Έτσι, συχνά στην αισθηματική του ζωή αυτός μπορεί να θέλει να αφεθεί συναισθηματικά σε ένα άτομο, η λογική του να του δίνει το μήνυμα ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή ή οι συνθήκες ιδανικές, και ο ίδιος να προτιμά να ακολουθήσει το μονοπάτι της λογικής, αφήνοντας στην άκρη το συναίσθημα.

Ζυγός

Ο Ζυγός είναι το ζώδιο που ζητά τη συντροφικότητα και τη σχέση. Μπορεί να κάνει πολλές υποχωρήσεις αλλά και μεγάλους συμβιβασμούς, προκειμένου να διατηρήσει τη σχέση στη ζωή σου! Εκφράζεται με όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης, κάνει όμως και τα παιχνίδια του και γίνεται άστατος, αν νιώσει λίγο παραμελημένος… Το βάζει στα πόδια όταν βρει ένα νέο έρωτα και έτσι σε κάνει να νιώθεις ότι ήσουν με έναν άνθρωπο, ο οποίος σου έλεγε ψέματα! Ο Ζυγός απλά θέλει να αισθάνεται μόνιμα ερωτευμένος, αν αυτό δεν το κατανοήσεις, τότε τα μηνύματα που έχεις λάβει από αυτόν είναι λάθος…

Σκορπιός

Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις με σιγουριά τι σκέφτεται, αλλά και πώς αισθάνεται ένας Σκορπιός. Είναι μυστήριος τύπος, κρυφός, εσωστρεφής και κρατά πάντα κάτι για τον εαυτό του! Στον έρωτα θα δώσει λάθος μηνύματα, προκειμένου να έχει τον έλεγχο των καταστάσεων. Ένας Σκορπιός στα ερωτικά θα κάνει και τις ραδιουργίες του, θα δώσει και τα λάθος μηνύματά του, είτε για να σε τιμωρήσει, είτε και για να σε εκδικηθεί, αν του έκανες κάτι κακό.

Τοξότης

Το αιώνιο παιδί του ζωδιακού, το οποίο είναι χαμογελαστό αλλά ατίθασο, αυθόρμητο αλλά και αρκετά ζωηρό, πολλές φορές θα σε μπερδέψει με τη συμπεριφορά του! Εξ αρχής θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο ή μόνιμο στο πλευρό ενός Τοξότη! Πολλά από τα λόγια και τις πράξεις του ισχύουν μέχρι να πετύχει τους σκοπούς και τους στόχους του, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάς…

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως θα περάσει λάθος μηνύματα στον έρωτα, όταν έχει επηρεαστεί από τη γνώμη τρίτων προσώπων! Είναι γεγονός ότι ένας Αιγόκερως μετράει πολύ το τι θα πει ο κόσμος, οι φίλοι και η οικογένεια, και άθελά του μπορεί να μπερδευτεί και να μην τηρήσει όλα όσα είπε στην αρχή! Βέβαια, στο παιχνίδι του έρωτα μπορεί να λέει ότι δεν του καίγεται καρφάκι, στη συνέχεια να ρίχνει τον εγωισμό του, αλλά και τα τείχη της λογικής του και να ενδίδει, μετά να μετανιώνει και να μαζεύεται ξανά! Στην ουσία λοιπόν, με τον Αιγόκερο αυτό που έχεις να φοβηθείς είναι η μάχη που δίνει μεταξύ της λογικής και του συναισθήματος.

Υδροχόος

Ένας παιχνιδιάρης και ανατρεπτικός Υδροχόος, μπορεί την μία στιγμή να σε ανεβάσει στα ουράνια, την άλλη στιγμή όμως να σε γειώσει απότομα στην πραγματικότητα και να ψάχνεσαι. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρήσεις δεδομένο κάτι στον έρωτα με έναν Υδροχόο, όχι γιατί έχει κακές προθέσεις, αλλά γιατί ο ίδιος αλλάζει διαρκώς σκέψεις, λόγια και αντιδράσεις! Μην ξεχνάς ότι ο κυβερνήτης πλανήτης του είναι ο Ουρανός και αυτό τον κάνει ιδιαίτερα απρόβλεπτο!

Ιχθύς

Στην περίπτωση του Ιχθύ πρέπει να δείξεις προσοχή, γιατί μπορείς πολύ εύκολα να λάβεις λανθασμένα μηνύματα από τον ίδιο και στην συνέχεια να νιώσεις ότι έχεις εξαπατηθεί! Ο Ιχθύς είναι συναισθηματικός χείμαρρος και όταν είναι ερωτευμένος, είναι μόνιμα μέσα στους όρκους, στα όνειρα και στα σχέδια… Οι πράξεις του ωστόσο, δεν είναι πάντα ίσης αξίας με τα λόγια του! Αδυνατεί πολλές φορές να πάρει την πρωτοβουλία και να πραγματοποιήσει όλα όσα έχει τάξει, είτε από φόβο, είτε και από ανασφάλεια! Επειδή ωστόσο έχει και την τάση να παρασύρεται και να μπερδεύεται, αν εσύ δέσεις σκοινί-κορδόνι όλα όσα σου έχει τάξει, είναι βέβαιο ότι στη συνέχεια θα νιώσεις ότι έχεις προδοθεί από τη συμπεριφορά του!

TAGS
 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share