Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ποιο είναι το κινέζικο ζώδιο σου;

Δείτε τι σημαίνουν!

8 Αυγούστου 2019 11:30
Ποιο είναι το κινέζικο ζώδιο σου;

Όπως γνωρίζουμε το κινέζικο ζώδιο αλλάζει κάθε 12 μήνες και όχι κάθε μήνα όπως στη δική μας, τη Δυτική, αστρολογία.

Ολόκληρος ο κινέζικος ζωδιακός κύκλος συμπληρώνεται σε 12 χρόνια, ενώ στη γνωστή σε εμάς αστρολογία, το ζώδιο αλλάζει κάθε μήνα και ο ζωδιακός κύκλος ολοκληρώνεται σε 12 μήνες. Να σας θυμίσουμε ποιο Αιγυπτιακό ζώδιο σας αντιστοιχεί και τι σημαίνει;

Πότε όμως αλλάζει το κινέζικο ζώδιο;

Το κινέζικο ζώδιο ξεκινάει κάθε χρόνο, με τη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο, η οποία μπορεί να γίνει είτε τον Ιανουάριο είτε το Φεβρουάριο.

Από τη στιγμή που θα μπει ο Ήλιος στον Υδροχόο (γύρω στις 19 Ιανουαρίου), οποιαδήποτε χρονική στιγμή τύχει να μπει και η Σελήνη στο ίδιο ζώδιο, λαμβάνει χώρα το φαινόμενο της Νέας Σελήνης στον Υδροχόο και ταυτόχρονα η έναρξη της νέας κινέζικης χρονιάς.

Έχουμε δηλαδή την κινέζικη πρωτοχρονιά να σηματοδοτεί και την αλλαγή του κινέζικου ζωδίου. Συνηθίζεται δε κάθε κινέζικο έτος να παίρνει το όνομα του ζωδίου. Π.χ. λέμε η χρονιά του Αλόγου, η χρονιά του Δράκου, του Πετεινού κ.λπ.

Για τον παρατηρητικό αναγνώστη, το συμπέρασμα που προκύπτει από τα παραπάνω, είναι ότι οι όλοι οι Αιγόκεροι που έχουν γεννηθεί Ιανουάριο ανήκουν στο κινέζικο ζώδιο της προηγούμενης χρονιάς.Το ίδιο ισχύει και για όσους Υδροχόους γεννηθούν πριν τη Νέα Σελήνη.

Γενικά χαρακτηριστικά των Ζωδίων

Ποντικός

Δημιουργικός, ιδανικός στη λύση προβλημάτων, ευφάνταστος, υπερκινητικός, αποκτά το σεβασμό των άλλων για την ευρηματικότητά του. Έχει την ικανότητα για να αποκτά και να διατηρεί πράγματα που διαισθάνεται ότι αξίζουν.

Βούβαλος ή Βόδι

Ευγενικό, αγαπά την ειρήνη, με μεγάλη φυσική δύναμη που το καθιστά επικίνδυνο, αν εξοργιστεί. Συντηρητικό, ανεξάρτητο, έμπιστο και αποδέχεται τους άλλους για αυτό που είναι.

Τίγρης

Ισχυρή, ευγενής, επιθετική, ανεξάρτητη και θαρραλέα. Επίσης, τείνει να είναι εγωίστρια και οξύθυμη.

Λαγός ή Γάτα


Απλός, στοργικός, ελκυστικός για το αντίθετο φύλο, ταλαντούχος και φιλόδοξος. Ρεαλιστής σχετικά με τις δυνατότητές του, αφήνει τους ηγετικούς ρόλους για τους ισχυρότερους.

Δράκος

Ισχυρός, ταλαντούχος, γεμάτος ζωντάνια, διαθέτει εξαιρετικές ικανότητες ηγεσίας, οξύθυμος, ανήσυχος και ίσως είναι πολύ σχολαστικός.

Φίδι

Διανοητικό, εύστροφο, με πάθος και μερικές φορές με φόβο. Πολλές γυναίκες που ανήκουν στο Φίδι διακρίνονται για το μυαλό αλλά και την ομορφιά τους.

Άλογο

Αγαπάει τη ζωή, έχει σεξαπίλ, είναι γοητευτικό, έξυπνο, δημοφιλές και κυκλοθυμικό. Όταν σοβαρεύεται είναι εργατικό, επίμονο και πιστό.

Πρόβατο ή Κατσίκα

Το ισχυρό μέτωπο και τα κέρατά του αντιπροσωπεύει τη δύναμη και σθένος. Έχει σιγουριά, επιμονή και προστατεύει τους αδύναμους.

Πίθηκος

Είναι έξυπνος, με αίσθηση του χιούμορ, πρωτότυπος, στοχαστής, πρακτικός, εκτελεί με επιτυχία τα σχέδια, περίεργος, παρατηρητικός, φιλικός και εσωστρεφής.

Πετεινός

Εκτελεί τις εργασίες ευσυνείδητα και όταν έρχεται αντιμέτωπος με έναν αντίπαλο, παλεύει με θάρρος. Πάντα απασχολημένος, φαινομενικά εγωκεντρικός, ευαίσθητος όμως, δείχνει ιδιαίτερη προσοχή στους φίλους του.

Σκύλος

Πιστός, αξιόπιστος, συμπονετικός, προστάτης και είναι πάντα έτοιμος να δώσει βοήθεια. Έντονα υπερασπιστικός σε ό, τι αφορά στους φίλους και την οικογένεια, δεν αφήνει κανέναν να τους κακολογήσει.

Κάπρος ή Γουρούνι

Είναι θαρραλέος, ανεξάρτητος, οξύθυμος, δεν θέλει να συμβιβαστεί, μοναχικός με λίγους φίλους που θα κρατήσει για μια ζωή. Κατέχει μεγάλη εσωτερική δύναμη και σθένος.

Τα 4 ζώδια που θα περάσουν υπέροχα τον Αύγουστο!

Αυτός ο μήνας έχει να κάνει, μόνο με τις απαραίτητες επιλογές. Ο Αύγουστος του 2019 θα είναι ο καλύτερος μήνας, γι’ αυτά τα τέσσερα ζώδια – Κριός, Καρκίνος, Λέων και Τοξότης. Nα σας θυμίσουμε ποιές οι ονειρεμένες διακοπές για κάθε ζώδιο!

Ειδικά επειδή είναι έτοιμοι να δουν τους καρπούς των κόπων τους, μετά την πραγματοποίηση των επιλογών τους.

Όπως γνωρίζετε, την εποχή του Λέοντα γιορτάζουμε την ατομική μας αλήθεια και τα πράγματα που μας ευχαριστούν.

Ωστόσο, με την εποχή της Παρθένου να πλησιάζει, ο Αύγουστος θα είναι επίσης ένας μήνας προβληματισμού.

Ο Ήλιος κυβερνάει τον Λέοντα και αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο σκοπό της ψυχής σας. Η Παρθένος, από την άλλη πλευρά, κυβερνάται από τον Ερμή τον αγγελιοφόρο, τον πλανήτη της επικοινωνίας, της γνωστικής λειτουργίας, και γενικά όλων των ανταλλαγών.ιες.

Ο Ερμής κυβερνά επίσης τα χέρια! Γι’ αυτό, είναι μια εξαιρετική στιγμή για να δημιουργήσετε κάτι από το μηδέν, και να το υλοποιήσετε.

Έτσι είναι περισσότερο από πιθανό, να αντιμετωπίσετε μια ενεργειακή αλλαγή, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αν και με το Δία σε ορθή πορεία, μετά από τέσσερις μήνες ανάδρομης κίνησης , κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει μια συντριπτική αίσθηση χαράς κι αισιοδοξίας.

Κριός: είστε επιτέλους έτοιμοι, να βγείτε από το καβούκι σας!
Ήρθε η ώρα να διασκεδάσετε! Βέβαια ο θεραπευτής Χείρωνας είναι ανάδρομος στο ζώδιό σας, αλλά αυτό δεν πρόκειται να σας σταματήσει από το να ζήσετε καλύτερα τη ζωή σας. Θα υπάρξει πολλή ουράνια κίνηση στον εκφραστικό πέμπτο οίκο σας – της χαράς, του ρομαντισμού, της δημιουργικότητας και του πάθους- το μεγαλύτερο μέρος του μήνα. Αν δεν φλερτάρετε με κάποιον αυτή τη στιγμή, είναι μόνο θέμα χρόνου να το κάνετε. Αυτή η περιοχή του χάρτη σας, έχει να κάνει με την αυτο-έκφραση σας! Οπότε αν δεν έχετε χρόνο για να ερωτευτείτε, μη διστάσετε να αξιοποιήσετε τη δημιουργική μούσα σας.

Καρκίνος : πανηγυρίζετε την αξία σας
Όλα αφορούν τα λεφτά αυτές τις μέρες, Καρκίνε. Με τον Ήλιο, τον Άρη και την Αφροδίτη να σεργιανίζουν μέσα από την άνεση του δεύτερου οίκου σας – του πλούτου, της περιουσίας, των μοναδικών ταλέντων, και της αυτο-αξίας- το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, έχετε το μυαλό σας στα χρήματά σας και τα χρήματά σας στο μυαλό σας.

Αν και, εκτός από τα εκθαμβωτικά οικονομικά προνόμια, αρχίζετε επιτέλους ν’ αναγνωρίζετε την αξία σας. Αυτό βέβαια δεν θα ήταν δυνατόν, χωρίς τον τυχερό Δία, από τον Τοξότη! Ο πλανήτης της τύχης και της επέκτασης, έχει περάσει αρκετό χρόνο στον έκτο σας οίκο -της υγείας και της δέουσας επιμέλειας- και μπορέσατε να εκμεταλλευτείτε την καθημερινότητά σας.

Λέων : προοδεύετε και λαμποκοπάτε από περηφάνεια
Πάρτι γενεθλίων. Το ευτυχισμένο κορίτσι με το μαύρο φόρεμα με τις παγιέτες στέκεται στο λευκό δωμάτιο με τα μπαλόνια. Η όμορφη κοπέλα χαμογελά, απολαμβάνοντας τη γιορτή.

Χρόνια πολλά, Λέων! Πανηγυρίζετε, άλλο ένα ευλογημένο ταξίδι, γύρω από τον ήλιο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα αστέρια λάμπουν για σας, αυτό το μήνα! Αλλά με τον Ήλιο, τον Άρη, την Αφροδίτη που σας τονώνουν και σας αναζωογονούν, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε άλλο…παρά μια εκθαμβωτική είσοδο!

Ο προβολέας είναι πάνω σας… γι’ αυτό, αν προσπαθείτε να κάνετε καλή εντύπωση στο φλερτ σας, ή ίσως σ ’έναν από τους προϊσταμένους σας στη δουλειά, η κατάλληλη στιγμή, είναι τώρα. Εντούτοις, προσπαθήστε να μην το παρακάνετε με τους ισχυρισμούς σας. Υπάρχει μεγάλη διαφορά, ανάμεσα σε κάποιον που είναι σίγουρος, με κάποιον που είναι αλαζονικός. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα, με τον ανάδρομο Ουρανό στον Ταύρο και στον 10ο οίκο σας… της εξουσίας και της καριέρας σας.

Τοξότης : είστε έτοιμοι για την επόμενη περιπέτειά σας
Ο Αύγουστος, θα είναι γεμάτος δράση, Τοξότη. Υπάρχουν μια σειρά από ευκαιρίες, στο δρόμο σας αυτό το μήνα – μερικές από τις οποίες, θα επηρεάσουν την καθημερινότητά σας – κι αυτό είναι σημαντικό για να βάλετε σε σειρά, τις προτεραιότητές σας. Σχεδιάζετε την επόμενη απόδραση σας;

Ο κυρίαρχος πλανήτης σας, ο Δίας θα είναι σε ορθή πορεία αυτό το μήνα και αυτό είναι ήδη είναι αρκετά σημαντικός λόγος, για να το γιορτάσετε. Αν και με τον Ήλιο, τον Άρη και την Αφροδίτη να πλανώνται πάνω από τον επεκτατικό ένατο οίκο σας – της περιπέτειας και της προσωπικής σας φιλοσοφίας- μπορεί να νιώσετε λίγο ανήσυχοι. Γι’ αυτό, κάντε στον εαυτό σας μια χάρη… και ακολουθήστε το ρεύμα!

 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share