Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ζώδια και ευτυχία: Τι πρέπει να κάνετε για να το πετύχετε;

Ποιες είναι οι θετικές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν;

19 Ιουλίου 2019 20:00
Ζώδια και ευτυχία: Τι πρέπει να κάνετε για να το πετύχετε;

Η ευτυχία είναι απόφαση. Δεν μπορεί να την προσδιορίσει κανείς, ούτε να την τοποθετήσει σε προκαθορισμένα «κουτάκια», ούτε φυσικά να την οριοθετήσει. Τι πρέπει όμως να κάνουν τα ζώδια για αυτό;

Η ανθρώπινη φύση γεννά αρνητικά συναισθήματα όπως απληστία, ζηλοφθονία και πεσιμισμό που μας απομακρύνουν από την πολυπόθητη αίσθηση της ευτυχίας. Από την άλλη πλευρά όμως, και το κυνήγι της ευτυχίας, το οποίο καθιστά την ευτυχία θήραμα μας και όχι μέρος του εαυτού μας, δεν θα καταφέρει ποτέ να την κάνει ένα με την ψυχή και το μυαλό μας.

Η ευτυχία δεν προσεγγίζεται επιτηδευμένα, δεν αποκτιέται και δεν στηρίζεται στους άλλους. Η ευτυχία είσαι εσύ, σου ανήκει ήδη, την έχεις ήδη στα χέρια σου και αρκεί μονάχα να την τοποθετήσεις και μέσα σου. Οι άνθρωποι είναι πάντα πολύ πιο ευτυχισμένοι από όσο νομίζουν ότι είναι, απλά δεν έχουν την ψυχική δύναμη να το παραδεχτούν.

Μην ζητάς τίποτα παραπάνω απ’ όσα έχεις, μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους, μάθε να χαίρεσαι με την ευτυχία των άλλων και κυρίως χρησιμοποίησε την τεράστια δύναμη που κρύβεις μέσα σου για να προσελκύσεις όλα αυτά που θα σε έκαναν ευτυχισμένο!

Τα ζώδια είναι ουσιαστικά, 12 διαφορετικές ενεργειακές δυνάμεις απαραίτητες για την προσωπική μας ολοκλήρωση και ευτυχία. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα, ανακαλύπτοντας τον εσωτερικό σου μαγνήτη της ευτυχίας, «αντιγράφοντας» τις κρυφές δυνάμεις του κάθε ζωδίου!

Αν δυσκολεύεσαι να «ακολουθήσεις» κάποιο ζώδιο, επικεντρώσου απλά στα βήματα των ζωδίων που έχεις τον Ήλιο, τον Ωροσκόπο και τη Σελήνη σου, γιατί πολύ απλά αυτή είναι η δύναμη που ήδη έχεις κι ας μην το γνωρίζεις! Νιώσε ευτυχισμένος!

–Το σήμερα είναι μια συναρπαστική στιγμή της ζωής σου! Φρόντισε κάθε μέρα να ξυπνάς με αυτή τη σκέψη! Ζεις μία υπέροχη περιπέτεια, την οποία την ζεις μόνο μία φόρα στη ζωή σου! Το αύριο ανήκει σε νέα περιπέτεια, μην αναβάλλεις λοιπόν την προηγούμενη!

–Γεννήθηκες καλός, γίνεσαι ο καλύτερος! Είναι δυνατόν μία σκέψη σου και μόνο να αποτελεί εμπόδιο για την ευτυχία σου; Πεποιθήσεις τύπου : «Δεν θα μπορέσω ποτέ να το έχω αυτό», «Δεν μπορώ να φτάσω τόσο ψηλά», «Δεν θα τα καταφέρω», πρέπει να σβηστούν άμεσα από το κεφάλι σου! Να θυμάσαι πως ακόμα κι αν αποτύχεις, έχεις τις διπλάσιες πιθανότητες να επιτύχεις την επόμενη φορά, έχοντας μαζί σου μία εμπειρία αποτυχίας ως μάθημα! Είσαι πιο καλός από όσο νομίζεις, πιο όμορφος, πιο ικανός, πιο έξυπνος και το μόνο που χρειάζεται είναι να το αποδείξεις στον εαυτό σου! Ανταγωνίσου εσένα τον ίδιο!

–Η δήλωση είναι η έναρξη της ευτυχίας! Όταν αποφασίσεις ότι πρέπει να κάνεις την αλλαγή για να νιώσεις ευτυχισμένος, δήλωσε το! Μην το κρατάς για τον εαυτό σου! Πες στους άλλους: «Αποφάσισα να κάνω αυτό και θα τα καταφέρω!» Η ανθρώπινη ανάγκη να αποδεικνύουμε αυτό που λέμε, θα σε κάνει να προσπαθήσεις διπλά για να πετύχεις και η δήλωση δίνει πάντα στο υποσυνείδητο σου την δύναμη να δουλέψει πραγματικά για το στόχο! Οι πιθανότητες της ευτυχίας σου μόλις αυξήθηκαν!

–Γίνε οπαδός της αλήθειας! Ξέρεις πόσο σπάνιο είναι τη σημερινή εποχή να βρεις έναν ειλικρινή άνθρωπο; Δεν θες να είσαι ένα σπάνιο, μοναδικό και πολύτιμο είδος ανθρώπου; Μπορείς! Έκφρασε τον αληθινό εαυτό σου με συνείδηση και παρουσία! Έχεις κάνει λάθη, έχεις άποψη, έχεις εμπειρίες, έχεις φερθεί ανόητα ή ανώριμα, κάτι σε ενοχλεί, σε κάτι διαφωνείς. Ε και; Πες το! Αυτό είσαι, έχεις το δικαίωμα να είσαι και είσαι περήφανος γι’ αυτό! Όποιοι δεν το εκτιμήσουν, είναι οπαδοί του ψεύδους άρα και αντίπαλοι σου!

–Ενθουσιασμός = Επαναπρογραμματισμός! Μην κρατάς τον εαυτό σου απ’το να ενθουσιάζεται με κάτι σαν παιδί. Αφήσου στον ενθουσιασμό και την χαρά της στιγμής να σε παρασύρει που και που και θα διαπιστώσεις ότι μπορείς να αλλάξεις τις μέχρι τώρα κακές σου πεποιθήσεις, αλλά και να επαναπρογραμματίσεις τις προτεραιότητες σου πιο εύκολα, αφήνοντας πίσω αρνητικές επιρροές!
Βήμα 2: Κάν’το όπως ο Ταύρος

–Αξίζεις να αγαπιέσαι. Πίστεψε στην αξία σου και μην αφήνεις αρνητικές πλευρές του περιβάλλοντος σου να σε πείσουν για το αντίθετο και να σε κάνουν καχύποπτο. Νιώσε ασφάλεια ανοίγοντας την καρδιά σου πρόθυμα και θα καταλάβεις πόσο αξιαγάπητο σε θεωρούν οι άλλοι!

–Δούναι και Λαβείν! Μην επιδιώκεις να «πατσίζεις» με τους άλλους με εκδίκηση και μνησικακία. Δώσε στον άλλο αυτό που αξίζει και άσε το σύμπαν να κάνει τα υπόλοιπα, έστω και με αργούς ρυθμούς. Έχε υπομονή και μην είσαι υπερβολικά γενναιόδωρος συναισθηματικά αλλά ούτε και «τσιγκούνης» ! Ο καθένας έχει την «τιμή» του, φρόντισε εσύ να είσαι από τα πιο πανάκριβα «εμπορεύματα», αρχίζοντας να δίνεις πρώτος αγάπη!

–Απόλαυσε τη ζωή! Μικρές απολαύσεις μπορούν να προσφέρουν χαμόγελα ακόμα και τις πιο δύσκολες εποχές. Ένα ωραίο δείπνο, ένα λαχταριστό παγωτό, ένα αγαπημένο τραγούδι, ένα ποτήρι καλό κρασί, μία ωραία μυρωδιά, μία μαγευτική θέα, ένα άνετο και όμορφο σπίτι, ένα τρυφερό χάδι, το καλό σεξ. Είσαι άνθρωπος και ζεις στη γη. Οι γήινες πραγματικές απολαύσεις μπορούν να ηρεμήσουν και την ψυχή σου. Μην τις αρνείσαι, ευχαριστήσου τες όσο πιο πολύ μπορείς χωρίς τύψεις!

–Είσαι τόσο όσο χρειάζεσαι! Δεν είσαι ούτε πολύς, ούτε λίγος.

Είσαι αυτός που είσαι και δεν χρειάζεται να προσπαθείς να το αποδείξεις στους άλλους αυτό. Είσαι αρκετός, είσαι άξιος, είσαι μοναδικός! Να δείχνεις αυτό που είσαι! Αυτό θέλεις να αγαπήσουν και αυτό οφείλεις και εσύ να αγαπάς κάθε μέρα και περισσότερο.

–Εντιμότητα! Δεν είναι άξιο απορίας πως η ανθρωπότητα εξελίσσεται βασισμένη στην παρανομία-κάθε είδους- αλλά όλοι απαιτούν τιμιότητα προς τους ίδιους; Φρόντισε να είσαι εσύ έντιμος, έμπιστος και αξιοπρεπής και θα λάβεις ακριβώς το ίδιο! Ακόμα κι αν πέσεις πάνω σε ανέντιμες συμπεριφορές, θα έρθει η στιγμή που θα «αναγνωρισθείς» από έναν όμοιο σου! Κάνε την υπομονή σύμμαχο λοιπόν και η ευτυχία έρχεται!

–Όλα μια ιδέα είναι! Και μια ιδέα μπορεί να αλλάξει τα πάντα! Πίστεψε στη δύναμη της σκέψης σου! Έχεις παρατηρήσει πως αν σου συμβούν 2 μικρές αναποδιές και υπερβάλλεις στο μυαλό σου για την ατυχία σου ότι θα σου συμβούν κι άλλες; Όπως και αντίστροφα! Όταν είσαι σε ειρήνη με τις σκέψεις και το μυαλό σου, γεμάτος θετικότητα, θα παρατηρήσεις πως οι εμπειρίες χαράς, θα διαδέχονται η μία την άλλη!


–Μπορείς να σταματήσεις να το σκέφτεσαι! Η φράση «Ουφ, δεν μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου» είναι πλέον θεσμός στην καθημερινότητά μας! Είτε αφορά αρνητική εμπειρία από έρωτα, επάγγελμα, χρήμα, οικογένεια ή φίλους. Κι όμως μπορείς να το βγάλεις από το μυαλό σου! Μην εναντιώνεσαι στον εαυτό σου και στις σκέψεις σου αλλά τη στιγμή που ο εαυτός σου, σου προσφέρει μια αρνητική σκέψη, εσύ χάρισε του ταυτόχρονα μία θετική και επέμεινε, πίστεψε σε αυτή μέχρι να βρεις την ισορροπία. Μην ξεχνάς εσύ και ο εαυτός σου είστε ένα! Πάντα διαλέγεις αυτό που σκέφτεσαι! Δεν στο επιβάλλει κανείς!

–Οι ιδέες είναι κολλητικές! Ο κοινωνικός σου κύκλος μπορεί να έχει απόψεις ή γνώμες που σε πληγώνουν. Επεξεργάσου τες, χωρίς να τις υιοθετήσεις! Προσπάθησε να τις ταιριάξεις με το δικό σου τρόπο σκέψης, χωρίς να επηρεάζουν την ψυχολογία σου. Μην ξεχνάς πως ενώ η καχυποψία κάνει κακό, το να είσαι προετοιμασμένος πως η γνώμη που προσπαθούν κάποιοι να σου επιβάλλουν έχει περίεργα κίνητρα, είναι απαραίτητο. Φτιάξε τη δική σου σκέψη και ιδέα και μην επηρεάζεσαι από τους άλλους, αλλά προσπάθησε να την περάσεις εσύ σε αυτούς!

–Μάθε να ακούς αυτά που λες! Παραπονιόμαστε συνεχώς ότι κάποιοι λένε πράγματα που μας πληγώνουν ή μας προσβάλλουν! Εσύ ακούς αυτά που λες; Φρόντισε πάντα πριν μιλήσεις να ισορροπείς σκέψη και λόγο. Ο τρόπος σκέψης σου πρέπει να είναι ίδιος με τον τρόπο έκφρασης σου. Αν λοιπόν σκέφτεσαι ότι θες να πληγώσεις τον άλλον λεκτικά, τότε οι λέξεις σου θα είναι «κοφτερές». Μην περιμένεις μετά να μην συμβεί το ίδιο και σε σένα, όμως…

–Δεν υπάρχει το «Δεν ξέρω»! Λένε ότι χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκεφάλου μας. Μύθος ή όχι, είναι σίγουρο ότι το μυαλό μας κρύβει πολύ περισσότερη δύναμη από αυτή που νομίζουμε! Όλες οι απαντήσεις, οι λύσεις και οι τρόποι είναι εκεί μέσα! Γίνε φίλος με το μυαλό σου και αφέσου σε αυτά που προσπαθεί να σου πει! Αυτό ξέρει καλύτερα από τον καθένα!

–Όλες οι εμπειρίες του παρελθόντος είναι σωστές! Βγάλε από το μυαλό σου την ερώτηση «Γιατί;» κάθε φορά που γυρνάς στο-υποτιθέμενο-αρνητικό παρελθόν. Η απάντηση είναι πάντα «Γιατί έπρεπε!» και αυτή η απάντηση ισχύει και για τις δυσάρεστες αλλά και για τις ευτυχείς αναμνήσεις. Κουβάλησε το παρελθόν μαζί σου πάντα, αλλά ως όπλο άμυνας και ασφάλειας, νιώσε περήφανος γι’ αυτό και χαρούμενος που το βίωσες!

–Παιδικά χρόνια: Παραδείγματα αλλά και μαθήματα! Μεγαλώνοντας οι περισσότεροι από μας, συνηθίζουν υποσυνείδητα να επαναδημιουργούν τα βιώματα από τα παιδικά τους χρόνια. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, αρκεί να γίνει πρώτα το απαραίτητο… νοικοκυριό! Ξεκαθάρισε τις θετικές από τις αρνητικές εμπειρίες, τα σωστά από τα λάθη των γονέων ή των κηδεμόνων σου, τις επιτυχίες από τις παιδικές σου γκάφες και ύστερα προχώρησε. Δεν υπάρχει καλύτερο να ζεις την ευτυχία μέσα από την παιδική σου εμπειρία!

–Φύλαξε τον εαυτό σου! Μάθε να εμπιστεύεσαι τους άλλους αλλά και να εμπνέεις την εμπιστοσύνης τους, έχοντας όμως πρότινος δημιουργήσει ένα νοητό προστατευτικό πέπλο στη ψυχή σου. Εμπιστεύσου, αλλά να είσαι πάντα προετοιμασμένος. Μόνο αυτό που θα σε συμβουλέψει η προστατευμένη ψυχή σου θα είναι η αλήθεια. Όχι τα αφύλακτα μάτια σου!

–Αγάπησε το παιδί μέσα σου! Ακόμα και στα βαθιά γεράματα, μέσα μας υπάρχει πάντα το παιδί που υπήρξαμε κάποτε. Το σώμα άλλαξε, η ψυχή όχι. Γι’αυτό μην καταπιέζεις ή νοητά μαλώνεις το παιδί μέσα σου. Τα παιδιά γκρινιάζουν όταν τα καταπιέζουν και δεν θες να γκρινιάζει η ψυχή σου… Φέρσου καμιά φορά σαν παιδί, έχε ανάγκη την προστασία, την τρυφερότητα και την αγκαλιά των άλλων. Δεν είναι κακό, ούτε ανώριμο. Αντιθέτως σε αγαλλιάζει!

–Φρόντισε το σπίτι σου! Κοίταξε προσεκτικά το σπίτι σου. Είναι το καταφύγιο σου. Είναι όμως όντως ο χώρος που θες να ζεις; Αισθάνεσαι ασφαλής, άνετος και ευχάριστα όταν είσαι μέσα σε αυτό; Το επιμελείσαι επαρκώς ή το παραμελείς; Μήπως παραείσαι αυστηρός μαζί του και ορισμένες φορές υποχόνδριος; Το σπίτι θέλει φροντίδα, περιποίηση και διατήρηση, όχι σκληρή δουλειά αλλά ούτε και αδιαφορία. Καθάρισε το, συμμάζεψε το και στόλισε το για σένα, όχι για τους άλλους. Μεταμόρφωσέ το σταδιακά σε ένα μέρος που μπορείς να ηρεμήσεις την ψυχή σου, να ανασυγκροτήσεις τις σκέψεις σου και να ξεκουράσεις το κορμί σου!

–Αγάπησε τον εαυτό σου. Αποδέξου, θαύμασε και γιατί όχι ερωτεύσου τον εαυτό σου. Επικεντρώσου σε όλες τις γοητευτικές και αξιαγάπητες πλευρές του, πείσε τον εαυτό σου πως ούτε εσύ ο ίδιος δεν θα μπορούσες να σου αντισταθείς και με γνώμονα αυτή τη σκέψη δραστηριοποιήσου για πολλές μέρες. Θα δεις πως έτσι θα αρχίσουν και οι άλλοι να σκέφτονται για σένα!

-H αγάπη μέσα σου είναι απεριόριστη. Η αγάπη είναι η πιο ισχυρή δύναμη που υπάρχει και στηρίζεται στην αμοιβαία έλξη. Είναι αστείρευτη και όση περισσότερη γενναιόδωρα προσφέρεις, τόσο περισσότερη έλκεις και δέχεσαι.Να ξέρεις πως όση και να δώσεις, έχεις πάντα απόθεμα!

–Αναγνώρισε την μεγαλοπρέπεια σου! Οι αρνητικές σκέψεις φέρνουν αρνητικά συναισθήματα! Σκέψου τι συναισθήματα μπορεί να φέρουν αρνητικές σκέψεις για τον ίδιο μας τον εαυτό! Οι ενοχές, οι ανασφάλειες και φράσεις τύπου «Εγώ φταίω», «Είμαι ανεπαρκής», «Είμαι λίγος/μέτριος/κακός» είναι απαγορευτικές και δεν αλλάζουν το παρελθόν. Το παρελθόν αλλάζει αν ανακαλύψεις, αντικρίσεις και αναγνωρίσεις την μεγαλοπρέπεια και την σπουδαιότητα του εαυτού σου. Το μόνο που σου μένει μετά είναι να το αποδείξεις λάμποντας σε σένα, αλλά και στους άλλους!

–Ότι σε κάνει να χαμογελάς ποτέ δεν είναι λάθος! Όταν διασκεδάζεις, νιώθεις ωραία κι όταν νιώθεις ωραία με τον εαυτό σου είσαι ευτυχισμένος! Ανακάλυψε τι σε διασκεδάζει, κάνε αυτό που θες, αυτό που σε κάνει να νιώθεις όμορφα! Τι σου λένε οι άλλοι; Ότι είσαι επιφανειακός/ανώριμος/επιπόλαιος; Απάντησε τους: «Ξέρω να φροντίζω τον εαυτό μου κάνοντας τον να αισθάνεται όμορφα! Όταν ξέρω να αγαπάω ολοκληρωτικά εμένα, μπορώ να μάθω να αγαπάω απόλυτα και σένα!»

–Δώρα! Κάνε δώρα σε αυτούς που αγαπάς χωρίς κάποιο λόγο! Δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι ακριβό! Κάτι συμβολικό ή ένα κέρασμα στα ξαφνικά, θα τον κάνουν να χαμογελάσει και δεν υπάρχει καλύτερη προσωπική ικανοποίηση, από το να κάνεις κάποιον που αγαπάς να χαμογελάει! Επίσης δέξου ότι δώρο σου προσφέρουν χωρίς να αγχώνεσαι για το πότε και το πώς θα δώσεις αντάλλαγμα. Αν κάποιος σε αγαπάει αληθινά, το χαμόγελο σου είναι το αντάλλαγμα!

–Η αλλαγή θέλει δουλειά και δη νοητική! Έχεις παρατηρήσει ότι κάθε Πρωτοχρονιά ή γενέθλια, κάνουμε δεκάδες σχέδια μαζεμένα και παίρνουμε αποφάσεις για θετικές αλλαγές; Μέγα λάθος! Σχεδόν ποτέ δεν καταφέρνουμε να τις υλοποιήσουμε! Η αλλαγή θέλει προγραμματισμό, οργάνωση, έλεγχο και αναλυτική προσέγγιση, πριν κάνουμε το βήμα. Πες ναι στις μαζικές αλλαγές αλλά όχι στις παρορμητικές. Δούλεψε τες πρώτα σωστά και λεπτομερώς στη σκέψη σου, κάν’τες πραγματική θέληση σου, προετοίμασε όλες τις συνθήκες και ξεκίνα!

–Είσαι ικανός! Η ζωή σε έχει εφοδιάσει με όλα όσα χρειάζεσαι! Μείνε με αυτά και εμπιστεύσου τις απεριόριστες ικανότητες και δυνατότητες που σου έχει δωρίσει! Είσαι μία μεγάλη δύναμη και μπορείς αν το θελήσεις να αγγίξεις την τελειότητα! Σε εμποδίζουν κάποιες κακές σκέψεις ή κάποια πρακτικά προβλήματα; Πάντα, μα πάντα οι διέξοδοι είναι πολλές περισσότερες από τα εμπόδια! Ότι και αν γίνεται μία σκέψη πρέπει να βασιλεύει στο μυαλό σου: «Μπορώ!»

–Δώσε ενέργεια και υγεία στο σώμα σου! Αγάπησε το σώμα σου! Είναι ένα σπίτι και η ψυχή σου ο κάτοικος. Ακόμα κι αν σε ταλαιπωρεί κάποιο πρόβλημα υγείας, βρες την εσωτερική σου ενέργεια. Η αναζωογονημένη και γεμάτη ενέργεια ψυχή, μπορεί να βοηθήσει και το σώμα να γίνει καλύτερα!

–Κάνε το εργασιακό σου περιβάλλον ιδανικό! Μπορεί η δουλειά σου να σε κουράζει ή ακόμα και να σε εξασθενεί. Καλώς ή κακώς η δουλειά είναι μέρος της καθημερινότητας μας και πολλές ώρες της ζωής μας θα τις περάσουμε δουλεύοντας. Ακόμα κι αν είναι κουραστικό λοιπόν, εσύ φρόντισε να βρεις τρόπους να την κάνεις ευχάριστη. Βάλε χρώμα ή ένα αντικείμενο που αγαπάς στον χώρο που εργάζεσαι, διατήρησε καλές συναδελφικές σχέσεις και προσπάθησε να χαμογελάς συχνά. Θα δεις πως σιγά σιγά θα αισθανθείς και πιο ξεκούραστος αλλά και πιο αποδοτικός!

–Διάλεξε το σωστό! Μην διαλέγεις πάντα το εύκολο, στρωμένο με ροδοπέταλα και απολαύσεις, μονοπάτι. Δεν θα σε οδηγήσει απαραίτητα σε αυτό που θες. Διάλεξε το μονοπάτι εκείνο που είναι στρωμένο με ορθό προσανατολισμό, «ταμπέλες», ποιότητα, πληρότητα, σωστή δράση και ακεραιότητα, κι ας θέλει αρκετό περπάτημα για να το διανύσεις! Αυτό όμως θα σε οδηγήσει στο τέλειο αποτέλεσμα που θες!

–Είσαι ένας αρμονικός άνθρωπος! Μην μετανιώνεις για τα λάθη σου, μην ανησυχείς αν αργείς να πάρεις αποφάσεις ή αν αντίστροφα λειτουργείς παρορμητικά, μην νιώθεις ένοχος αν αλλάξεις γνώμη! Ότι κάνεις, ότι λες, ότι σχέση ή συνεργασία υπάρχει στη ζωή σου, ότι σκέφτεσαι είναι σε απόλυτη αρμονία με το είναι σου και την αλήθεια σου αυτή τη στιγμή. Αν αύριο αυτό αλλάξει, αλλάζεις με τον ίδιο τρόπο κι εσύ! Η αλλαγή σου είναι αρμονία, είναι Εσύ!

–Ψάξε αδικίες, διώξε αδικίες! Πάρε το χρόνο σου και ξεκίνα από τον εαυτό σου. Ψάξε στην καρδιά σου και στις πράξεις σου, αδικίες που έχεις επιφέρει και σε βασανίζουν . Ύστερα διόρθωσε τες ή σταμάτησε τες! Ποτέ δεν είναι αργά! Μετά στρέψου προς τους άλλους. Ποιοι σου φέρονται άδικα; Ποιοι φέρονται σε άλλους άδικα ή στον ίδιο τους τον εαυτό; Επίσης προσπάθησε να τους διορθώσεις κι αν δεν γίνεται, απλά σταμάτησε τους από τη ζωή σου!

-Ζήσε με ειρήνη! Βρες την αγάπη μέσα σου και φέρε την αρμονία στη ζωή σου! Κάθε σου κίνηση σε κάποιον άλλον, πριν την κάνεις, πάρε το χρόνο σου και δες: Είναι πράξη σοφίας; Είναι πράξη αρμονίας; Είναι πράξη αγάπης; Είναι πράξη που θα αποφέρει ειρήνη; Αν η ειλικρινής απάντηση είναι Ναι, τότε προχώρησε! Μην θυμώνεις, μην κρατάς κακία και ακόμα κι αν είσαι πληγωμένος, δείξε τον διπλωματικό, ήρεμο και ειρηνικό εαυτό σου! Μόνο κερδισμένος θα βγεις!

–Θετική αυτο-έκφραση! Η καταπιεσμένη εχθρότητα, η ενοχή, η καχυποψία, φέρνει οργή, επιθετικότητα και αγένεια! Γι’αυτό μην αφήνεις μέσα σου αρνητικά κατάλοιπα. Όταν κάτι συμβεί και θες να εκφράσεις την γνώμη σου, την προθυμία σου ή την αντίρρηση σου, κάν’το με το πιο γλυκό, ευγενικό, διπλωματικό και θετικό τρόπο. Είσαι απόλυτα κατανοητός και έτσι! Όποιος το εκμεταλλευτεί απλά δεν έχει θέσει στη ζωή σου!

–Είσαι μέρος ενός καλού κόσμου! Ο κόσμος είναι ένα αρμονικό σύνολο. Πάντα υπάρχει κάποιος που μπορεί να σε πληγώσει αλλά και πάντα υπάρχει κάποιος που μπορεί να σε αγαπήσει. Γίνε εσύ πρώτα πρόθυμος να βοηθήσεις, να ευχαριστήσεις, να αγαπήσεις, να συνεργαστείς και κυρίως να προσαρμοστείς σε αυτό το σύνολο και εκείνο με τη σειρά του θα σε φιλοξενεί πάντα με κάποιον που και θα σε αγαπήσει και θα σε βοηθήσει και θα παλέψει να σε κάνει ευτυχισμένο!

–Δώσε προσοχή σε αυτό που αισθάνεσαι και αγάπησε το βαθύτερο «είναι» σου! Αποδέξου όλες τις πλευρές του εαυτού σου και ανακάλυψε ακόμα και τα βαθιά σου συναισθήματα. Μερικά δεν θα σου αρέσουν και ίσως κάποια μέρη του εαυτού σου τα αντιπαθήσεις κιόλας. Μάθε πρώτα να αγαπάς τον εαυτό σου ολοκληρωτικά με τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του, ψυχολογώντας τον αντικειμενικά, για να μπορέσεις να κάνεις το ίδιο και στους άλλους, ώστε να μην απογοητευτείς ποτέ!

–Νιώθεις περίεργος; Άρα είσαι φυσιολογικός! Αποδέξου κάθε ανακάλυψη που κάνεις για τον εαυτό σου! Ακόμα κι αν για τον έξω κόσμο μπορεί να μην είναι αποδεκτό, εσύ οφείλεις και να το αποδεχθείς αλλά κυρίως να είσαι περήφανος για αυτό! Αποδέξου το σώμα σου, αυτό που είναι το σώμα σου αλλά και αυτά που ζητάει! Αποδέξου την σεξουαλικότητα σου. Αποδέξου ορατά σημάδια στο σώμα σου από το παρελθόν, τα οποία θα σε ακολουθήσουν και στο μέλλον. Αποδέξου τις εμπειρίες σου. Όλα αυτά είσαι εσύ και αυτά που έχεις ζήσει μέχρι τώρα. Νιώσε πολύτιμος για αυτό που είσαι, κι αν είσαι διαφορετικός, είσαι ακόμα πιο πολύτιμος και σπάνιος. Εσύ είσαι και το θαύμα, εσύ η μεταμόρφωση, εσύ και η ολοκλήρωση!

–Οι παλιές πληγές επουλώνονται, δεν είναι για «ξύσιμο»! Πληγές του παρελθόντος, ίσως είναι και αποτέλεσμα της αυτοκαταστροφής σου. Και η αυτοκαταστροφή κάνει κάποια στιγμή τον κύκλο της! Ο πόνος ακολουθείται από το θυμό, ο θυμός από μνησικακία, η μνησικακία από την τιμωρία και η τιμωρία από την αυτό-τιμωρία. Ανθρώπινα όλα αυτά και αποδεκτά, αλλά είναι ένας κύκλος που πρέπει να τελειώνει με μία λέξη. Μεταμόρφωση! Αποτελεί το απόλυτο γιατρικό των πληγών και την έναρξη ενός νέου θετικότερου κύκλου!

–Φοίνικας το μυθικό πουλί! Νιώθεις ότι είσαι στο μηδέν. Ότι όλα έχουν τελειώσει. Ότι δεν έχεις κανένα εξωτερικό στήριγμα ή βοήθεια. Είσαι απόλυτα τυχερός! Ναι αυτό που άκουσες! Σύμφωνα με τη μυθολογία ο Φοίνικας είναι ένα πανέμορφο πουλί που μοιάζει με αετό, αλλά πέρασε πολλά. Κουβαλούσε στα ταξίδια του το νεκρό πατέρα του, προσπαθούσε συνεχώς να γλιτώσει από εχθρούς και καιγόταν ολοκληρωτικά και βασανιστικά κάθε φορά που ήθελε να ξεφύγει από την σκληρή πραγματικότητα του. Έπρεπε να γίνει στάχτη για να αναγεννηθεί και να αφήσει πίσω όλα τα αρνητικά που πέρασε. Κανείς δεν μπορεί να κάνει νέα αρχή από το «1» ή το «2». Πρέπει να αρχίσεις από το «0» για να φτάσεις το «10» το καλό!

–Το χρήμα είναι δίκη σου ενέργεια! Για να αυξήσεις τα χρήματα σου δεν αρκεί να στερείσαι ή να κλαίγεσαι! Αρκεί να δουλέψεις! Εκτός από κυριολεκτικά, δούλεψε πρώτα και κύρια, νοητικά. Το χρήμα και η δουλειά έχουν το νόημα που εσύ τους δίνεις. Μην το έχεις ανάγκη, αλλά επιθυμία. Αξίζεις την ευημερία, προσέλκυσε την με θέληση και όχι με παράπονο. Ακόμα κι αν είσαι σε επικίνδυνη οικονομική περίοδο, μην φοβηθείς να φύγεις από τα πεπατημένα σου. Ψάξε όλες τις παραμέτρους, κάνε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στο μυαλό σου, όρισε τα σωστά βήματα και ξεκίνα να αυξάνεις το εισόδημα σου!

–Ζεις ένα συναρπαστικό ταξίδι και όχι μία απλή επιβίωση! Πόνος, χαρά, φόβος, απόλαυση, αγώνας, προσπάθεια, στόχος, γέλιο, κλάμα, αναμονή, αγωνία. Όλα αυτά είναι ένα απλό μέρος της τελειότητας του ταξιδιού που λέμε Ζωή! Κάθε κύκλος αυτού του ταξιδιού έχει ένα τέλος, μπορεί και επίπονο, αλλά κάθε τέλος είναι το σημείο μίας νέας αρχής και το ταξίδι συνεχίζεται!

–Όταν κλείνει μία πόρτα, μια άλλη ανοίγει! Φαντάσου τη ζωή σαν ένα σπίτι με πολλά δωμάτια, άλλα αποπνικτικά, άλλα εντυπωσιακά, άλλα σκοτεινά, άλλα φωτεινά, άλλα ζεστά, άλλα ψυχρά κτλ. Τα δωμάτια αυτά λέγονται Εμπειρίες και όλα έχουν πόρτες που κλείνουν, αλλά και ανοίγουν!

–Τόλμησε! Μην μπερδεύεις την τόλμη με το ρίσκο, με αποτέλεσμα να σε κυριεύει ο δισταγμός. Το να επικεντρώνεσαι στον στόχο σου και να τολμάς, δεν σε κάνει έναν επιπόλαιο ριψοκίνδυνο άνθρωπο, αλλά έναν άνθρωπο δυνατό και γιατί όχι επιτυχημένο!

–Επέκτεινε τον ορίζοντα της σκέψης σου! Τα μικρά μυαλά έχουν μεγάλα στόματα και τα μεγάλα στόματα μόνο κακό έκαναν στην ανθρωπότητα στην ιστορία! Συνειδητοποίησε ότι δεν υπάρχει καλό και κακό. Το ένα συνδέεται άμεσα με το άλλο και ο καθένας μας το λαμβάνει διαφορετικά. Επίσης ζήσε χωρίς να θεωρείς ότι η ζωή έχει όρια. Δεν υπάρχουν αντικειμενικά όρια, όταν κάτι δεν επηρεάζει τους άλλους παρά μόνο τον εαυτό σου, μόνο υποκειμενικά! Μην μιλάς άσχημα για «αυτόν» λοιπόν, μίλα για «εμάς». Είμαστε όλοι διαφορετικοί και αυτό είναι η ομορφιά του κόσμου μας. Απόλαυσε τον!

–Φιλοσόφησε το! Μην είσαι μετριοπαθής, μην επηρεάζεσαι και μην παρασύρεσαι από το ρεύμα. Φιλοσόφησε τη δική σου ζωή όπως εσύ πιστεύεις και προχώρησε έτσι προς την ευτυχία. Μην φοβάσαι την επανάσταση σε αυτά που σου έχουν μάθει, αν αυτά δεν σε κάνουν ευτυχισμένο!

–Να είσαι πάντα πρόθυμος να αναπτυχθείς! Μην μένεις ποτέ στάσιμος. Να είσαι ικανοποιημένος με αυτό που είσαι, αλλά να είσαι παράλληλα πρόθυμος να εγκαταλείψεις παλαιά σχέδια αν δε σε ωφελούν και να προχωρήσεις σε παραπάνω σκαλί. Το να ανεβαίνεις μία σκάλα είναι κουραστικό, αλλά μόνο έτσι θα φτάσεις στον «όροφο» που επιθυμείς!

–Μην κατηγορείς τους άλλους για δικά σου λάθη! Ένα συνηθισμένο ανθρώπινο ατόπημα είναι να κατηγορούμε τους άλλους για δικά μας λάθη, για δικές μας αναβολές, για δικές μας λανθασμένες επιλογές. «Αυτός με πλήγωσε», «Αυτός δεν με βοήθησε», «Αυτός με πρόδωσε» κτλ. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι πριν γίνουν τα παραπάνω, εσύ έβλεπες τα σημάδια αλλά δεν τα παραδέχθηκες ποτέ; Μάθε να είσαι προσγειωμένος, δυνατός, λογικός, ώριμος και να στηρίζεσαι στα δικά σου πόδια. Εσύ βάζεις τις βάσεις στη ζωή σου και εσύ αγωνίζεσαι για να είναι γερές! Όχι οι άλλοι!

–Είσαι υπεύθυνος για το ποιόν της δικής σου ύπαρξης! Προσπάθησε να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου! Βρες έστω και λίγες στιγμές μοναξιάς χωρίς να την φοβάσαι! Δες ότι όταν ο εξωτερικός κόσμος όταν δεν σ’αγγίζει, δεν αλλάζει τίποτα στον εαυτό σου. Εσύ μόνο μπορείς να κρατήσεις τον εαυτό σου ασφαλή και ηθικό. Εκεί, στη μοναξιά σου, στο χώρο σου, ανασυντάξου. Ανασύνταξε σκέψεις, συναισθήματα, αισθήσεις, αξίες και ήθη. Εσύ ευθύνεσαι γι’αυτό που θα βγει μετά στον έξω κόσμο! Γίνε υπεύθυνος, γίνε ευτυχισμένος!

-Να επαινείς τον εαυτό σου! Μάθε να επιβραβεύεις τον εαυτό σου για τα επιτεύγματα του λεκτικά αλλά και έμπρακτα, ειδικά αν πάλεψες πολύ γι’αυτά! Πείσε τον ότι είναι πάντα επαρκής για τα όσα θες να φτάσεις! Να επισημαίνεις τα λάθη στον εαυτό σου αλλά κυρίως τα σωστά του. Αυτό είναι και η πιο εποικοδομητική εξάσκηση στον αγώνα σου για την επιτυχία! Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βάλεις ένα στόχο, υποσχέσου στον εαυτό σου ένα δώρο, ένα ακριβό ρούχο π.χ. και θα δεις ότι θα προσπαθήσεις ακόμα περισσότερο!

–Μην φοβάσαι την σκληρή δουλειά! Ποιος σου είπε ότι οι δυσκολίες δεν είναι μέρος της επιτυχίας; Ακόμα κι αν την αγγίξεις ή ακόμα καλύτερα την αποκτήσεις, οφείλεις να την προστατέψεις και να την αγαπήσεις σαν να είναι το «παιδί» σου. Είναι όντως «παιδί» σου, γιατί είναι δημιούργημα σου, αλλά πρέπει να ρίξεις και πολύ δουλειά αν θες να το μεγαλώσεις. Αξίζει λοιπόν, γιατί σκέψου πόσο θα το «καμαρώσεις» μετά, αν το μεγαλώσεις σωστά!

–Για να αλλάξεις την ζωή σου, άλλαξε πρώτα τον εσωτερικό εαυτό σου! Γίνε πραγματικά πρόθυμος να αλλάξεις την ζωή σου, ακόμα κι αν πορεύεσαι με παλιές επίπονες αναμνήσεις. Εσύ πεισματικά δούλευε με τον εαυτό σου και σταδιακά γίνε για τον κόσμο, αυτό που θα ήθελες να είναι και εκείνος για σένα. Είναι απίστευτο το πώς το Σύμπαν θα βρει τότε τον τρόπο να σου φέρει την αλλαγή που χρειάζεσαι!

–Πάρε βαθιά ανάσα, αντιστάσου και απελευθερώσου! Το υποσυνείδητο σου έχει μία απίστευτη δύναμη που ούτε καν γνωρίζεις. Αρνητικές εμπειρίες και σκέψεις μένουν εκεί συγκαλυμμένες και βγαίνουν στην επιφάνεια κάθε φορά που είσαι σε μία ευάλωτη φάση της ζωής σου. Και αυτό είναι στο χέρι σου! Μάθε να αναγνωρίζεις τα αρνητικά σημάδια του υποσυνείδητου σου και αντιστάσου, πήγαινε κόντρα και αποδεσμεύσου από αυτό, κάθε φορά! Απελευθέρωσε τον θετικό εαυτό σου και εμπιστεύσου την πρωτοπόρα πορεία που σου ετοιμάζει η ζωή!

–Η δύναμη σου είναι πιο μεγάλη από τη δύναμη της συνήθειας! Πολλές φορές τα εμπόδια στην ευτυχία μας είναι οι ίδιες οι συνήθειες μας! Αν έχεις κάποια συνήθεια, είτε στην καθημερινότητα σου, είτε ακόμα κι αν αυτή η συνήθεια είναι ένας άλλος άνθρωπος κάτσε και αναρωτήσου: Τι θα συνέβαινε αν δεν την είχες; Σε τι σε εξυπηρετεί; Σε τι σε εμποδίζει; Τι θα άλλαζε στη ζωή σου αν την απέβαλλες; Θα γινόταν καλύτερη ή χειρότερη; Μην φοβάσαι ποτέ να απελευθερωθείς από συνήθειες που δεν σου προσφέρουν τίποτα και σου κάνουν μόνο κακό. Κάνε την αλλαγή και την ευτυχία την μόνη σου συνήθεια!

-Θυμήσου ότι γεννήθηκες ελεύθερος! Περιορισμοί, προσκολλήσεις, απαγορεύσεις, χειραγωγήσεις και δεσμά που δεν σε κάνουν να νιώσεις την ευτυχία, έχεις κάθε δικαίωμα να τα εξαφανίσεις. Το σώμα σου, το μυαλό σου και η ψυχή σου ήρθαν σε αυτόν τον κόσμο ελεύθερα και έτσι πρέπει να παραμείνουν αν θες να ευτυχίσεις. Η ελευθερία είναι επιλογή!

-Αν θες να αλλάξει ο κόσμος, κάνε εσύ την αρχή! Αν θες να θεραπεύσεις τον εαυτό σου, τις πληγές σου και την ψυχή σου, ξεκίνα από την θεραπεία του πλανήτη, του κόσμου στον οποίο είσαι μέλος. Μάθε να οραματίζεσαι μία κοινή σωτηρία και όχι μία εγωιστική. Ποτέ οι εγωιστικές δραστηριότητες δεν είχαν θετικά αποτελέσματα για τον ενδιαφερόμενο! Είσαι απλά ένα μήλο μέσα σε ένα τελάρο γεμάτο μήλα. Αν είσαι σάπιο, θα σαπίσεις και τα υπόλοιπα. Είσαι απλά ένας συνδετικός κρίκος. Μην σπάσεις!

–Κάθε γεγονός, είναι ο καθρέφτης της σκέψης και της καρδιάς σου. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις πάντα στο μυαλό σου πως ο καθένας μας αντιμετωπίζει κάποιον ή κάτι σύμφωνα με τον δικό του ψυχισμό, εμπειρίες, προσωπικότητα, νοητικότητα κτλ. Αν κάποιο πρόσωπο ή κάποιο γεγονός ενοχλεί ή διαταράσσει τον εσωτερικό σου κόσμο, αρνήσου το! Μην σε επηρεάζουν οι άλλοι λέγοντας σου ότι είσαι υπερευαίσθητος, εύθικτος ή ότι ζεις σε δικό σου κόσμο. Σε ενοχλεί, άρα είναι τοξικό για την ψυχή σου, άρα αντίο!

–Εσωτερικά μηνύματα ελήφθησαν! Ορισμένες σκέψεις σου και πεποιθήσεις σου δεν ήταν ποτέ αληθινές. Αποδείχθηκαν μία ψευδαίσθηση και μία ουτοπία που τελικά αποτέλεσαν εμπόδια στη ζωή σου. Μην μετανιώνεις! Αυτά αποτελούν τα εσωτερικά μηνύματα της ψυχής σου για το τι πρέπει να κάνεις ώστε να νιώσεις ευτυχισμένος. Φτιάξε έναν φανταστικό δικό σου κόσμο και με θέληση, αγώνα και προσπαθεία, κάν’ τον σιγά σιγά πραγματικό!

-Ανακάλυψε την αληθινή πίστη σου! Δούλεψε με τον εσωτερικό σου κόσμο! Ξεγέλασε το υποσυνείδητο σου στο «κρυφτό» που σου παίζει και ανακάλυψε τι είναι αυτό που πραγματικά πιστεύεις ότι είναι ευτυχία και άστο να έρθει αβίαστα στο συνειδητό επίπεδο. Πάρε ένα χαρτί και ένα μολύβι γράψε τι πιστεύεις ότι είναι ευτυχία με σειρά προτεραιότητας και δίπλα τους γράψε έστω και ένα μικρό αρνητικό συναίσθημα που μπορεί να σου προκαλέσουν. Π.χ. Πιστεύεις και γράφεις Γάμος αλλά ο γάμος, σου δημιουργεί Πίεση, γεγονός που το γράφεις δίπλα. Το υποσυνείδητο σου, μόλις σου απάντησε ότι ο Γάμος που πιστεύεις ότι θα σου φέρει ευτυχία, είναι λάθος!

-Είσαι ένα με τη ζωή γύρω σου! Αναζητάμε συνεχώς στη ζωή μας πηγές ενέργειας, φωτός, πνεύματος και αγάπης. Ψάξε μέσα σου. Η αυτοανάλυση της ψυχής μας, μας δίνει όλα τα παραπάνω. Μπορείς να «αρρωστήσεις» τον εαυτό σου, μπορείς και να τον «θεραπεύσεις». Στείλε κάθε πρωί νοητά λίγη αγάπη ως γιατρικό στην ψυχή σου. Μην το παραμελήσεις. Δες το σαν φάρμακο που πρέπει να παίρνεις κάθε πρωί. Ταυτόχρονα δώσε πραγματική αγάπη στον έξω κόσμο, ανιδιοτελώς. Δεν πειράζει αν δεν στην ανταποδίδουν όλοι. Εσύ συνέχισε! Το σύμπαν θα σου φέρει την ευτυχία, επίσης ανιδιοτελώς!

-Μάθε να συγχωρείς! Η δύναμη της συγχώρεσης είναι από τις μεγαλύτερες που υπάρχουν αλλά και από τις δυσκολότερες! Όποιος θέλει να μάθει να συγχωρεί, πρέπει πρώτα να καταφέρει να συγχωρεί τον εαυτό του. Δικαιολόγησε τον εαυτό του για τα λάθη του. Είσαι άνθρωπος και τα λάθη είναι ανθρώπινα. Φέρσου ακριβώς το ίδιο και στον εξωτερικό κόσμο. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ήρεμη και γαλήνια μπορεί να νιώσει η ψυχή σου αν δεν κρατάς καμία κακία μέσα σου!

TAGS
 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share