Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ζώδια και χαρακτηριστικά: 10 λόγοι που δεν θα ξεχάσεις ποτέ έναν Καρκίνο!

Γιατί θα σου μείνει αξέχαστος;

21 Ιουνίου 2018 11:07
Ζώδια και χαρακτηριστικά: 10 λόγοι που δεν θα ξεχάσεις ποτέ έναν Καρκίνο!

Αφιέρωμα στο ζώδιο του Καρκίνου και στους 10 σημαντικούς λόγους για τους οποίους θα παραμείνει αξέχαστος στη ζωή σου!

Ο Καρκίνος σημάνει πάντα την έναρξη της καλοκαιρινή περιόδου και είναι κατά σειρά το τέταρτο ζώδιο, που κυβερνήτη του έχει την Σελήνη.

Με στοιχείο του το Νερού και ποιότητά του την Παρορμητική, ο Καρκίνος είναι ένας άνθρωπος γεμάτος συναίσθημα και σίγουρα το στοιχείο αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει, να διακρίνεται αλλά και να παραμένει αξέχαστος στις καρδιές μας.

Στο άρθρο αυτό, θα μπούμε λίγο πιο βαθιά και θα αναφέρουμε 10 Σπουδαίους Λόγους, που μας κάνουν να μην ξεχνάμε ποτέ όσο ζούμε αυτό το ζώδιο. Όποιος έχει ζήσει για ένα διάστημα στο πλευρό ενός Καρκίνου σίγουρα θα ταυτιστεί με αυτό το άρθρο ...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή: Αυτή η ομάδα κερδίζει το σημερινό (21/06) έπαθλο!

Πάμε λοιπόν να δούμε τους 10 βασικούς λόγους που δεν θα ξεχάσεις ποτέ σου έναν Καρκίνο;

Είναι ο άνθρωπος που θα σε κάνει γρήγορα να νιώσεις «οικογένεια» του!
Από την στιγμή που καταφέρνεις να κερδίσεις την καρδιά ενός Καρκίνου, αμέσως γίνεσαι ο άνθρωπος του, η οικογένειά του και είσαι ένα επίτιμο μέλος της ζωής του. Σε κάνει να αισθάνεσαι οικειότητα, ζεστασιά, ανθρωπιά και δεν σε ξεχωρίζει σε τίποτα, από ένα μέλος της οικογένειάς του.

Θα σε αγαπήσει με την ψυχή του, δίχως όρους, όρια και κανόνες.
Δεν κάνει εκπτώσεις στα συναισθήματα, δίνει όλη του την ψυχή σε όποιον αγαπά και δεν περιμένει ανταπόδοση, αυτό που έχει ανάγκη μόνο είναι να νιώσει την ζεστασιά της δικής σου αγάπης.

Η υπερπροστατευτικότητά του θα σε «σκλαβώσει» αλλά θα σε κάνει να νιώσεις ότι ασφυκτιάς.
«Έφαγες; Κοιμήθηκες; Σε παρακαλώ βάλε μία ζακέτα θα κρυώσεις» αυτές είναι ακριβώς οι ατάκες που θα ακούσεις συχνά πυκνά από το στόμα ενός Καρκίνου. Η συμπεριφορά του είναι «μαμαδίστικη» αλλά όχι «δήθεν». Έχει πραγματικά την ανάγκη να προστατέψει και να προφυλάξει τους ανθρώπους που αγαπά, θέλει να τους φροντίζει, να είναι ευτυχισμένη, να τους προστατεύει από τον κίνδυνο ... Όλη αυτή η ανάγκη προστασίας των αγαπημένων, τον κάνει πολλές φορές να λειτουργεί υπερβολικά, γεγονός που μπορεί να σε κάνει να νιώσεις ότι πνίγεσαι από την πολλή αγάπη και την υπερπροστασία του και δεν έχεις τα περιθώρια να νιώθεις αυτονομία .. Το κάνει όμως από αγάπη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή βόμβα στην υπόθεση της Ειρήνης Λαγούδη: Τι βρέθηκε σε σπίτι 5 μήνες μετά την τραγωδία;

Δεν θα καταλάβεις ΠΟΤΕ πώς αισθάνεται ένας Καρκίνος
Μπορεί να ακούς και να διαβάζεις ότι το πιο κυκλοθυμικό ζώδιο είναι ο Δίδυμος, δεδομένου της διπλής φύσης του. Γνωρίζοντας όμως έναν Καρκίνο, τότε είναι που θα αναθεωρήσεις, αφού είναι ο άνθρωπος που μέσα σε μία ημέρα μπορεί να έχει τόσο έντονες συναισθηματικές εναλλαγές που θα σκεφτείς : «Μα τι γίνεται ; Πάει καλά ο τύπος»; Τα γέλια γίνονται κλάματα, ο θυμός γίνεται πολύ γρήγορα αγάπη, η αγάπη γίνεται λατρεία και μετά γίνεται κακία και μετά έρχεται η χαρά, που γρήγορα γίνεται ανία και ξαφνικά εμφανίζεται ο ενθουσιασμός και τότε είναι που εκδηλώνεται και ο φόβος... Μπερδεύτηκες;;; Σίγουρα ναι, ο Καρκίνος όμως ΟΧΙ, γιατί έχει μάθει να ζει καθημερινά με πληθώρα συναισθημάτων. Χαρακτηριστικό του γνώρισμα; Ξέρει πότε έχει Πανσέληνο (το καταλαβαίνεις και εσύ), από τον τρόπο που αισθάνεται! Ποτέ λοιπόν δεν θα ξεχάσεις το πλευρό του, ότι δεν κατάφερες να τον ψυχολογήσεις και να ψυχανεμιστείς τα συναισθήματά του!

Θα θυμάσαι πάντα πως όταν του μιλούσες, ο Καρκίνος σε ένιωθε
Ο Καρκίνος μπαίνει στα παπούτσια του άλλου, διαβάζει πίσω από τις λέξεις τι θέλει να πει ο άνθρωπος που έχει απέναντί του και αντιλαμβάνεται τον τρόπο που αισθάνεται ο συνομιλητής του. Ποτέ δεν θα ξεχάσεις λοιπόν πως όταν μιλούσες με το Καρκινάκι, έμπαινε άμεσα στην ψυχή σου, καταλάβαινε το πώς αισθάνεσαι, μπορούσε να σε συμβουλέψει ενστικτωδώς .

Θα σου «χτυπήσει» ξανά και ξανά τα παραπτώματα του παρελθόντος
Ένας Καρκίνος ποτέ δεν ξεχνά, θυμάται και κάθε μικρή, χαρακτηριστική λεπτομέρεια του παρελθόντος, σε σημείο που σε κάνει να σκεφτείς : «Βρε που έμπλεξα; Πώς θα ξεφύγω; Βρε αυτός τελικά δεν ξεχνά τίποτα»! Μπορεί να είστε αγαπημένοι, μονιασμένοι και ο Καρκίνος να πίνει νερό στο όνομά σου, έλα μου ντε όμως που στην φυλάει πάντα στην γωνία , για να σου θυμίσει όλα όσα έκανες (ή δεν έκανες στο παρελθόν)! Μπορεί να βάζει νερό στο κρασί του, να παραβλέπει, να πηγαίνει παρακάτω όμως ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ και υπάρχει και κάτι ακόμα που ποτέ δεν θα ξεχάσεις στον Καρκίνο ξέρεις τι είναι αυτό;

Τα σκληρά του λόγια
Μπορεί να είναι ευαίσθητος, συναισθηματικός, δοτικός και να δίνει και την ψυχή του ... θα έρθει όμως η στιγμή που τα λόγια του θα σε πικράνουν και θα διαπεράσουν τα σωθικά σου. Ο Καρκίνος εκφράζεται λεκτικά με τέτοιο τρόπο που πραγματικά μπορεί να σε ταρακουνήσει συναισθηματικά. Ξέρει τι θα πει, πώς θα το πει, για να σε κάνει να πονέσεις (εφόσον το αξίζεις). Μερικά από τα σκληρά λόγια του Καρκίνου, οφείλω να σου πω ότι θα είναι για το καλό σου, γιατί όπως ανέφερα και παραπάνω είναι τόσο προστατευτικός με τους δικούς του ανθρώπους, που πολλές φορές μπορεί να χρησιμοποιήσει σκληρή διάλεκτο προκειμένου να τους συνεφέρει στην πραγματικότητα.

Το σπίτι του θυμίζει Κατάστημα Vintage
Το σπίτι του Καρκίνου έχει άρωμα ζεστασιάς, οικογένειας, καλού φαγητού και θυμίζει φωλίτσα που σε κάνει να νιώθεις προστασία. Τι είναι όμως αυτό που θα σου κάνει μεγάλη εντύπωση; Ο Καρκίνος δεν θέλει ποτέ να πετάει τίποτα ... Θα δεις στοιβαγμένους λογαριασμούς, πολλά ενθύμια, πολλά μπιχλιμπίδια (που μπορεί να είναι ντε – μο-ντε) αλλά έχουν αξία .. Για κάθε αντικείμενο του σπιτιού έχει να σου πει και μία ιστορία ... «Αυτό το σεμεδάκι το έπλεξε η γιαγιά μου για το γάμο μου, ααα το σκρίνιο είναι της πεθεράς μου» κλπ! Μην πας να πειράξεις τα προσωπικά αντικείμενα ή να αλλάξεις θέση στα πράγματα ενός Καρκίνου ... θα αποσυντονιστεί συναισθηματικά (γίνεται; και ναι λοιπόν για τον Καρκίνο γίνεται)!

Το κουτσομπολιό του ...
Δεν σου παραδέχεται ότι κουτσομπολεύει αλλά ναι το κάνει και μπορώ να πω ότι έχει τέχνη σε αυτό ... Ζει τα προβλήματα των άλλων, τα βιώνει προσωπικά, μαθαίνει τα πάντα για όλους και συμμετέχει ενεργά ... Του «ξεφεύγουν» ωστόσο πληροφορίες και μυστικά, γιατί όταν μπει με όλο του το «είναι» σε μία συζήτηση, δεν μπορεί να συγκρατήσει το συναίσθημα αλλά και το στόμα του!

Δεν είναι τόσο ευαίσθητος όσο δείχνει ...
Μπορεί να συγκινείται εύκολα, να έχει ευαισθησίες, να είναι το παιδί της μαμάς, δοσμένος στην οικογένεια ...αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι ο Καρκίνος είναι αδύναμος. Απεναντίας, είναι από τα πιο δυνατά, ανθεκτικά ζώδια, με πολύ ισχυρό το ένστικτο της επιβίωσης, της προστασίας και της ασφάλειας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο Καρκίνος διαθέτει αντοχές, κουράγια έχει πολλά ψυχικά αποθέματα.

Πηγή: oroskopos.gr

 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share