Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020

Ζώδια και εργασία: Σε ποιο ανήκει το αφεντικό σου; Μάθε πώς θα τα πας καλά μαζί του!

15 Αυγούστου 2017 11:26
Ζώδια και εργασία: Σε ποιο ανήκει το αφεντικό σου; Μάθε πώς θα τα πας καλά μαζί του!

Είτε είσαι νέα στη δουλειά, είτε έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που κόλλησες τα πρώτα ένσημα πρέπει να ξέρεις μία πολύ βασική λεπτομέρεια για το αφεντικούλι σου. Το ζώδιο παίζει ρόλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί σβήνει η ερωτική φλόγα ανάμεσα σε δυο συντρόφους;
Αν είναι Κριός

Αν έχεις έναν Κριό σαν αφεντικό να είσαι προετοιμασμένος ότι θα κάνει τις ανακοινώσεις του με ενθουσιασμό και περιμένει από εσένα,να είσαι εξίσου ενθουσιώδης. Ο Κριός επιδιώκει να παρακινήσει και να εμπνεύσει τους άλλους αλλά μπορεί να τα παρατήσει στη μέση. Μην ανησυχείς όμως, ο Κριός είναι καλός στο να αναθέτει σε κάποιον άλλο να τελειώσει το έργο ενώ ό ίδιος το επιβλέπει. Θα σε εντυπωσιάσει η ζωηρή προσωπικότητά του αλλά μπορεί να αναρωτηθείς πως έχει τόσα πολλά να πει για ένα θέμα. Να είσαι πάντα ενεργητικός και σε ετοιμότητα. Βεβαιώσου ότι έχεις πάντα ένα στυλό και τα βιβλία αναφοράς στο χέρι σου. Να προβάλεις τις καινούργιες ιδέες σου μόλις πας στη δουλειά σου και πρωί-πρωί. Μην του εναντιώνεσαι και άφησέ τον να νομίζει ότι είναι το καλύτερο αφεντικό.

Αν είναι Ταύρος

Χρειάζεσαι κάποιον να σου μάθει σωστά τη δουλειά σου και να επιμείνει σ’ αυτό; Ο Ταύρος είναι αυτός που ψάχνεις. Αν είσαι υπάλληλος του Ταύρου δε νομίζω ότι του αρέσει να αστειεύεσαι και να μιλάς πολύ εν ώρα εργασίας. Δεν πειράζει η περιστασιακή φιλική συζήτηση αλλά ως επί το πλείστον αισθάνεται ότι όλοι είναι εκεί για ένα λόγο να εργασθούν ώστε να διατηρήσουν τον επαγγελματισμό. Δεν επιθυμεί διακοπές κατά τις εργάσιμες ώρες. Δεν είναι δύσκολο να τον προσεγγίσεις γιατί διαθέτει εκλεπτυσμένο γούστο και εκτιμά τα λεπτότερα πράγματα στη ζωή. Ξέρει πως να λειτουργήσει αλλά ξέρει πως να σε βάλει και στη θέση σου. Ετοίμασε όλους τους λογαριασμούς και έλεγξε το ταμείο. Ένα αφεντικό Ταύρος θέλει να δει τα κέρδη γρήγορα. Περιποιήσου τον και φέρε του τον καφέ στο γραφείο. Να χαμογελάς, να ντύνεσαι με στυλ και να είσαι εργατικός. Μετά από ώρες εργασίας, μπορείς να απολαύσεις καλό φαγητό και ποτό μαζί του και να διασκεδάσεις, βλέποντας και αυτήν την πλευρά της προσωπικότητάς του.

Αν είναι Δίδυμος

Το αφεντικό Δίδυμος είναι τόσο επικοινωνιακός και συνεργάσιμος που καταλαβαίνει πότε έχεις ανάγκη για ένα time out. Μπορεί να σου πει να ηρεμήσεις αν είσαι πιεσμένος με το φόρτο εργασίας. Αναμένει τα επιχειρήματά σου για να σταματήσεις για λίγο να ξεκουραστείς, να κάνεις ένα διάλειμμα και να συνομιλήσετε λίγο. Έχει τελειοποιήσει την τέχνη της πειθούς και δεν έχει κανένα πρόβλημα να σου προτείνει τι είναι καλύτερο για εσένα. Γενικά κάνει καλές εντυπώσεις αλλά μπορεί μερικές φορές να είναι λίγο επιφανειακός, όταν είναι εντυπωσιασμένος. Αν νομίζεις ότι δεν έχει σημασία η εξωτερική σου εμφάνιση στη δουλειά σου κάνεις λάθος. Μπορεί να δελεαστεί από την ιδέα που παρουσίασες στο Power Point σου αλλά θα αποσπαστεί η προσοχή του από αυτό εάν είσαι απεριποίητος. Δίνει σημασία στο συνολικό πακέτο. Να μιλάς με στρατηγική και πάντα με χαμόγελο. Κράτησε όλες τις πληροφορίες στο μυαλό σου και βεβαιώσου ότι σε βλέπει να διαπραγματεύεσαι στρατηγικά τους πελάτες στο τηλέφωνο. Κράτησέ τον ενημερωμένο για ό,τι συμβαίνει στη δουλειά αλλά μην κάνεις κακοπροαίρετο κουτσομπολιό. Να μιλάς όταν έχεις κάνει ένα λάθος εάν δε θέλεις την επίπληξή του.

Αν είναι Καρκίνος

Το αφεντικό Καρκίνος αδιαφορεί στην επιπολαιότητα ή την πολιτική στο γραφείο κι όταν πρόκειται για δουλειά αναμένει από σένα να εργάζεσαι εξίσου σκληρά. Σέβεται τη νοημοσύνη σου και την αίσθηση ότι ξέρεις τι πρέπει να γίνει σε μια δεδομένη στιγμή. Είναι λίγο καυστικός γι’ αυτό παρουσίασε τον εαυτό σου ως ένα φιλικό αλλά ευθύ χαρακτήρα. Απόφυγε το σαρκασμό ή τα ανέκδοτα σχετικά με το χαρακτήρα του διότι παρεξηγείται. Αν τον αντιμετωπίσεις με αγάπη, σεβασμό, εκτίμηση και συμπόνια, αυτός ο ευαίσθητος χαρακτήρας θα γίνει ο καλύτερος φίλος που είχες ποτέ. Είναι διατεθειμένος να πάρει κάποιο από το φόρτο εργασίας σου ή να σου δώσει δουλειά στο σπίτι για να ηρεμήσεις. Βεβαιώσου ότι έχεις κάνει πολλά στο γραφείο ακόμα και το ξεσκόνισμα και γνωρίζεις τα πάντα για τη δουλειά σου ή τουλάχιστον ενδιαφέρεσαι να μάθεις. Περίμενε γκρίνια αν έρθεις αργά. Περίμενε να είναι κατσούφης αν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. Περίμενε σοκολατάκια για μια καλή δουλειά τα οποία θα τα φάτε οικογενειακά.

Αν είναι Λέων

Ο Λέων ως αφεντικό θα είναι καλά ντυμένος με μια χαρούμενη διάθεση και θα είναι πολύ διασκεδαστικός, αρκεί να έχει την προσοχή σου. Αλλά αν χάσει το ενδιαφέρον του στα πρόσωπα ή τα σχέδιά του να είσαι βέβαιος ότι όταν θα χρειασθείς την υποστήριξή του δε θα την έχεις. Θα λατρέψεις αυτή τη φωτεινή προσωπικότητα σε επαγγελματικό επίπεδο και θα διαπιστώσεις ότι είναι ένας καλός φίλος. Αυτό το αφεντικό εργάζεται σκληρά, παρατηρεί τα πάντα και αντιπαθεί αυτούς που είναι σνομπ. Σε γενικές γραμμές είναι ζεστός, γενναιόδωρος και υπερήφανος. Ελέγχει τα πάντα και τείνει να επιβάλλεται στο προσωπικό του κυρίως επειδή δε θέλει να δει να αποτυγχάνει. Συχνά έχει μεγάλες φιλοδοξίες και μπορεί να ολοκληρώσει μια εργασία με την απόλυτη δύναμη της θέλησής του. Αλλά αν δεν είναι ενθουσιασμένος τείνει στην πλήξη και στην τεμπελιά. Χαμογέλασε, όταν σου αναθέτει μια δουλειά. Θα σε πάει έξω για φαγητό αν κάνεις μια καλή δουλειά. Θα σε συγχαρεί για τη σωστή διαχείριση της εταιρείας. Μη χασμουριέσαι όταν σου μιλάει για την προσωπική του ζωή. Έχει τα νευράκια του αλλά θα σε παρακινήσει όταν έχει καλή διάθεση. Περίμενε να σε αντιμετωπίσει με αυταρχικότητα αν κάνεις κάποιο οικονομικό λάθος ή δεν έχεις προνοήσει σωστά.

Αν είναι Παρθένος

Μην αμφισβητήσεις την εξουσία του. Ο Παρθένος αισθάνεται ότι ξέρει τον καλύτερο τρόπο για να ολοκληρώσει το έργο του και έχει συνήθως δίκιο. Θα είναι διασκεδαστικός σε καθημερινή βάση και θα σου δίνει συνεχώς πληροφορίες σχετικά με ό,τι νέο υπάρχει. Κι εσύ θα πρέπει να το μοιραστείς έτσι ώστε και οι άλλοι να αρχίζουν να ενδιαφέρονται γι’ αυτό. Πιστεύει πραγματικά ότι μπορείς να επιτύχεις την τελειότητα αν δουλεύεις αρκετά σκληρά. Και ο ίδιος το κάνει, αναλαμβάνοντας σκληρή εργασία. Ως διευθυντής είναι συχνά πάρα πολύ σκληρός με τον εαυτό του και τους γύρω του. Έχει την τάση να βασανίζεται για λεπτομέρειες και θα σταθεί σε μια μικρή ατέλεια. Μην το βλέπεις όμως ως κριτική, απλά δίνει χρήσιμες συμβουλές επειδή ξέρει ότι μπορείς να το κάνεις καλύτερα. Κάνε ατελείωτες και λεπτομερείς λίστες. Αν επισημάνεις ένα λαθάκι και το διορθώσεις θα γίνεις το δεξί του χέρι. Και φρόντισε να έρχεσαι στο γραφείο, καθαρός και περιποιημένος. Μην κουτσομπολεύεις ή είσαι τεμπέλης και φυσικά μην έρχεσαι στο γραφείο κουρασμένος ή βαριεστημένος ή τουλάχιστον μην το δείχνεις.

Αν είναι Ζυγός

Ο Ζυγός ως αφεντικό δε θα διστάσει να σε κάνει φίλο του έτσι ώστε να αισθάνεσαι ελεύθερος να μοιραστείς ένα μικρό κομμάτι της προσωπικής ζωής σου για να σπάσει ο πάγος που συχνά υπάρχει μεταξύ αφεντικού και εργαζόμενου. Η ήρεμη συμπεριφορά του μπορεί να είναι παραπλανητική και αγωνίζεται για τη λήψη αποφάσεων, δεδομένου ότι ζυγίζει συνεχώς τις δύο πλευρές του θέματος. Μη διστάσεις να μοιραστείς την άποψή σου, θα την εκτιμήσει. Θέλει να γνωρίζει αν κάτι σε ενοχλεί και θα προσφερθεί εθελοντικά να επιλύσει τα τυχόν εμπόδια που θα συναντήσεις κατά την προσπάθειά σου για την εκπλήρωση των εργασιών ή των έργων. Θα δει πάντα με ευνοϊκό πνεύμα,αν κάνεις κάτι καλό γι’ αυτόν και θα δείξει την ευγνωμοσύνη του,για τη βοήθειά σου. Η αυταρχική πλευρά του είναι συχνά κρυμμένη πίσω από ένα εξειδικευμένο τρόπο επικοινωνίας. Κατηγορείται ότι είναι αναποφάσιστος, αλλά στην ουσία τα πάντα γίνονται για να προωθήσει την αρμονία στο χώρο εργασίας. Εντυπωσίασέ τον με τις γνώσεις σου και να είσαι προετοιμασμένος για διάλεξη. Μη δείχνεις τις αδυναμίες σου και να είσαι ευγενικός. Ποτέ μη φωνάζεις στο τηλέφωνο, στην αίθουσα εκτύπωσης ή στους συναδέλφους σου. Διατήρησε πάντα τακτοποιημένο το γραφείο σου και να ντύνεσαι κομψά. Μίλησέ του καθώς περπατά στο γραφείο και βοήθησέ τον σε σοβαρές αποφάσεις.

Αν είναι Σκορπιός

Ο Σκορπιός αφεντικό ανταμείβει γενναιόδωρα τους υπαλλήλους του. Βοήθησέ τον να πετύχει τους στόχους του και θα θυμάται σίγουρα την προσφορά της εργασίας σου όταν θα έρθει η ώρα για προαγωγή. Θα μιλήσει με πάθος και με συναίσθημα και έχει τη δυνατότητα να σε κάνει να εμπλακείς συναισθηματικά με τη δουλειά σου. Θέλει να ενώσει όλους τους υπαλλήλους συναισθηματικά και να δουλεύουν όλοι με τιμιότητα και ακεραιότητα. Ο Σκορπιός ως αφεντικό έχει πάντα τον απόλυτο έλεγχο και μπορεί να τον διατηρήσει, ακόμα και σε περίπτωση απόλυτου χάους. Είναι πιστός και προστατευτικός αλλά πάντα θυμάται τα παράπονα που του έκανες για όσο χρειασθεί. Προσδοκά υψηλή απόδοση και δεν έρχεται να εργαστεί για να κερδίσει δημοτικότητα. Λαμβάνει αποφάσεις μετρώντας τους κινδύνους προσεκτικά και του είναι δύσκολο να παραδεχθεί τα λάθη του (όχι ότι είναι πάντα λάθος) ή να αλλάξει πορεία. Δείξε του ότι είσαι ενθουσιασμένος μαζί του, με την παρουσία του και θα σου δείξει καλοσύνη. Να μην αναμειχθείς ποτέ σε κουτσομπολιά. Να μη σχολιάσεις την πολιτική της εταιρείας και να είσαι προετοιμασμένος για εργασία 12 ώρες τουλάχιστον την ημέρα, αν δε θέλεις να δεις έντονες αντιδράσεις. Να είσαι στωικός και έτοιμος για ''πισώπλατα χτυπήματα'' και σχόλια,από τους αντιπάλους των επιχειρήσεων. Μην καλύπτεις τα λάθη σου. Αν μπορείς να τα δεχτείς όλα αυτά, θα πάρεις προαγωγή.

Αν είναι Τοξότης

Ο Τοξότης ως αφεντικό έχει πολλές ιδέες να μοιραστεί με οτιδήποτε μπορείς να σκεφθείς. Σίγουρα είναι ένα επαγγελματικό περιβάλλον αλλά όμως μοιράζεται τη φιλοσοφία του για τη ζωή,όπου κι αν βρίσκεται. Η φαντασία του είναι δημιουργική και μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον των υπαλλήλων του. Θα μιλήσει προτού να σκεφθεί και δε συνειδητοποιεί ότι οι άλλοι μπορούν να προσβληθούν. Να μην προσβάλλεσαι ακόμα κι όταν αισθάνεσαι ότι πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικός με την ειλικρίνειά του. Θα ενθαρρύνει την αλλαγή, τη δημιουργικότητα, την ανάπτυξη, την αισιοδοξία και γενικά θα είναι εκεί, εάν τον χρειάζεσαι. Έχει ελεύθερο πνεύμα και χιούμορ κάνοντας την εργάσιμη μέρα λίγο πιο ευχάριστη. Είναι ο τελικός αποδέκτης των κινδύνων και δεν είναι ηγέτης. Ενδιαφέρεται περισσότερο για τη διασκέδαση, τη διερεύνηση και την παροχή κινήτρων. Δείχνει λίγο ενδιαφέρον για τη διαχείριση της επιχείρησης. Περίμενε γιορτινή ατμόσφαιρα στη δουλειά σου. Περίμενε να έρχεται αργά στα ραντεβού, αλλά μην κάνεις το λάθος και του πεις κάτι. Να έχεις έμπνευση. Να τον βοηθάς σε κάποιο έργο ή σχέδιο. Εάν κάνεις κάποιο λάθος,θα σε καλύψει. Πρόκειται για ένα αφεντικό που θα γελάσει όταν η εταιρεία δεν πάει και τόσο καλά. Μη δείχνεις νευρικότητα και να είσαι χαλαρός, όταν τα πράγματα ολισθαίνουν στην επιχείρηση.

Αν είναι Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως ως αφεντικό μπορεί να φαίνεται ότι είναι επιφυλακτικός και πάνω από τα προβλήματα αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ ζεστός, σοβαρός και ευαίσθητος. Μη διστάσεις να μοιραστείς τις ανησυχίες σου μαζί του και θα διεξάγει λεπτομερή έρευνα για να σε βοηθήσει να βρεις τη βέλτιστη λύση. Πριν από την έναρξη ενός έργου θα συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για να μάθει τι λειτούργησε σωστά και τι όχι, ώστε να προβεί σε καίριες αποφάσεις πριν από την εκτέλεση των καθηκόντων του. Αντιλαμβάνεται ότι η σκληρή δουλειά είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε αποτελέσματα, την αναγνώριση, το χρήμα και την ασφάλεια. Θα τον δεις σ’ ένα δομημένο εταιρικό περιβάλλον όπου ο καθένας έχει μια σαφή θέση στην ιεραρχία. Την αλλαγή την αντιμετωπίζει με δυσπιστία και καχυποψία, αλλά θα προσπαθήσει να εξουδετερώσει κάθε δυνητική απειλή για την ηγεσία του, ακόμα και να απολύσει τους εργαζόμενους που δεν παράγουν έργο. Εργάσου με ζήλο και θα το εκτιμήσει. Να είσαι έτοιμος να εργαστείς χωρίς αμοιβή υπερωριακής απασχόλησης. Περίμενε από τον Αιγόκερω αφεντικό σου να σε ενθαρρύνει στις φιλοδοξίες σου και στην τεχνογνωσία. Μην ανακατεύεσαι σε θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς σου ή χαλάσεις τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Συγκεντρώσου και ανάλυσε όλες τις πληροφορίες για το έργο σου.

Αν είναι Υδροχόος

Ο Υδροχόος αφεντικό είναι κατά κάποιο τρόπο εκκεντρικός και έχει καινοτόμες ιδέες. Είναι πολύ πνευματικός και έτοιμος να προσεγγίσει οποιαδήποτε εργασία με έναν απροκατάληπτο τρόπο. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συζητάς μαζί του που και που οτιδήποτε σε απασχολεί, διαφορετικά θα βαρεθεί και θα κάνει κάτι που είναι έξω από τα ενδιαφέροντά σου, είτε άμεσα,είτε πίσω από την πλάτη σου. Ο Υδροχόος ως αφεντικό απλώς θέλει να διαδραματίζεις ενεργό ρόλο στην ομάδα και προσβάλλεται όταν δεν το κάνεις. Η τεχνολογία θα παίζει ενεργό ρόλο στην επιχείρηση και τα αποτελέσματα θα είναι για το καλό όλων. Οι εργαζόμενοι θα είναι ευέλικτοι, θα έχουν εναλλακτικές στον εργασιακό χώρο, δίκαιες και ίσες παροχές. Περιμένει σκληρή δουλειά για έναν κοινό στόχο και χρησιμοποιεί το μυαλό του για να το πράξει. Στην καλύτερη περίπτωση είναι μια επαναστατική ιδιοφυία και στη χειρότερη τελείως χαλαρός και απρόσωπος. Να είσαι ενήμερος για τα θέματα τελευταίας τεχνολογίας. Θα ήθελε να είσαι φίλος του γι’ αυτό κάνε το. Μην κλαις ή κάνεις σαν υστερικός, αν κάνεις ένα λάθος. Ποτέ να μη μιλήσεις στον Υδροχόο αφεντικό σου για τους συναδέλφους σου και προπάντων μην τους κατηγορήσεις. Θέλει να είσαι πρωτοπόρος και συναισθηματικά ανεξάρτητος όταν πρόκειται για τη δουλειά σου. Βεβαιώσου ότι έχετε μεταξύ σας καλή και ενδιαφέρουσα επικοινωνία, ιδέες καλά μελετημένες και δε θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαν σήμερα 15 Αυγούστου του 1940 ο τορπιλισμός της Έλλης!

Αν είναι Ιχθύς

Αν έχεις έναν Ιχθύ ως αφεντικό να είσαι προετοιμασμένος να προβάλεις νέες ιδέες. Θα περιμένει να τις μοιραστείς μαζί του και θα πρέπει οπωσδήποτε να λάβεις έγκριση για τις ιδέες σου. Πρόσεξε να μην τον επισκιάσεις, γιατί θα αντικατασταθείς από κάποιον άλλο. Είναι όμως ευχάριστη προσωπικότητα και συχνά κρατά κρυφές τις σκέψεις του. Είναι ευαίσθητος σε κάθε διάθεση μέσα στο γραφείο και θυσιάζεται για τους εργαζομένους, αν αισθάνεται ότι πρέπει να το κάνει. Δεν μπορεί να πει ''όχι'' ,αντιπαθεί τη λήψη αποφάσεων και δίνει αξία στους εργαζομένους που μπορούν να κάνουν τα φανταστικά οράματά του πιο λειτουργικά. Είναι πολύ χαρισματικός και θα απολαύσεις τη συντροφιά του, τόσο στο χώρο εργασίας, όσο και εκτός γραφείου. Μάθε να ψυχολογείς τις αόριστες εκφράσεις του προσώπου του. Εμπιστεύσου τον. Κάνε εντυπωσιακές παρουσιάσεις και ευφάνταστα έργα. Παρουσίασε στοιχεία για τις πωλήσεις δημιουργικά. Οι εργασίες σου σχετικά με την εξυπηρέτηση των πελατών σου να είναι απτές. Ανάδειξε τις ικανότητές σου όταν υπάρχει κάποια κρίση στο γραφείο. Κάλυψε τις απουσίες του στο γραφείο. Όταν οι πελάτες του τον αναζητούν ποτέ μη λες που βρίσκεται.

 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share