Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΖΩΔΙΑ και σχέσεις: Πώς συμπεριφέρονται όταν ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ;

10 Μαρτίου 2015
ΖΩΔΙΑ και σχέσεις: Πώς συμπεριφέρονται όταν ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ;

Αγάπη! Έρωτας! Κοινή αναζήτηση, επιθυμία και προσδοκία όλων μας. Κι ενώ νομίζουμε ότι όλοι μιλάμε και εννοούμε το ίδιο πράγμα, στην πράξη συνειδητοποιούμε ότι ζούμε στον «Πύργο της Βαβέλ». Αυτό που πριν μας φαινόταν αυτονόητο, τελικά δεν είναι το ίδιο αυτονόητο και για τους άλλους, ούτε το επικοινωνούμε όλοι με τον ίδιο τρόπο.

Τι όμως σημαίνει για τον καθένα μας ο έρωτας; Ποιο είναι το ζητούμενο στον έρωτα;

Ο άλλος είναι ο «καθρέφτης» μας και στο πρόσωπό του αναζητούμε την αποδοχή, την έγκριση, την αγάπη. Συναισθήματα που εμείς οι ίδιοι, πολλές φορές, δεν έχουμε αποδώσει στον ίδιο μας τον εαυτό κι έτσι η αναζήτηση συνεχίζεται, κάποιες φορές επ’ άπειρον, σε εξωτερικά αντικείμενα.
Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, τα βιώματά του, η ψυχοσύνθεσή του, η παιδεία του, οι κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες μέσα στις οποίες μεγάλωσε… ο τρόπος που τα «φίλτραρε» όλα αυτά, θα διαμορφώσουν ένα ακόμη πιο μοναδικό ερωτικό προφίλ. Ας μην ξεχνάμε πως μόνο μέσα από τη μελέτη του κάθε προσωπικού χάρτη μπορούμε να βρούμε πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για τον καθένα. Παρ’ όλα αυτά, σ’ ένα γενικότερο πλαίσιο, και με σημαντικό εργαλείο διερεύνησης το ζωδιακό κύκλο, θα κάνουμε μια επισκόπηση του τι αναζητούν τα ζώδια στον έρωτα:

ΚΡΙΟΣ

Το κριάρι μας θα μπει ορμητικά στον έρωτα, με πάθος. Δε θα το σκεφτεί πολύ. Στην αρχή, θα υποσχεθεί και θα δώσει «τον ουρανό με τ’ άστρα» και θα το πιστεύει ακράδαντα όλο αυτό. Στο σεξ θα είναι ασυγκράτητος, αλλά και δοτικός, τρυφερός, επίσης εφευρετικός, και δύσκολα θα βαρεθείς μαζί του. Πολλές φορές, θα σε ξαφνιάζει με εκπλήξεις και δώρα. Θα έρθει σαν σίφουνας στη ζωή σου, αλλά ένας σίφουνας γεμάτος χαρά, γέλιο, περιπέτεια και ανεμελιά. Αν όμως τον ζαλίσεις με γκρίνια, αρνητική κριτική και του ζητάς συνέχεια να σκέφτεται ορθολογιστικά, γρήγορα θα «ευνουχιστεί» και μπορεί να πέσει σε κατάσταση απραξίας και αδιαφορίας. Δε θα πιστεύεις ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο που ερωτεύθηκες. Όπως ξαφνικά μπήκε στη ζωή σου, άλλο τόσο, το ίδιο απρόσμενα, μπορεί να σε αφήσει «στα κρύα του λουτρού» και να μην ξέρεις από πού σου ήρθε. Γρήγορα κουράζεται με τη μονοτονία ή τη ρουτίνα μιας σχέσης. Ο Κριός θέλει έναν σύντροφο και υποστηρικτή στις περιπέτειες που αναζητά σαν πεταλούδα από λουλούδι σε λουλούδι…


ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος, κι ενώ μπορεί ήδη να είναι μέσα στη σχέση, δε θα αφήσει τον εαυτό του να εκφραστεί συναισθηματικά, πριν κρίνει ότι σε πέρασε από σαράντα κύματα. Δεν του αρέσουν οι απρόσμενες εκπλήξεις, αναζητά την καθημερινή του ρουτίνα, γιατί του προδίδει ασφάλεια και σιγουριά. Πολλές φορές μπορεί να είναι ξεροκέφαλος και να νομίζεις ότι μιλάτε διαφορετικές γλώσσες. Αν έχει βάλει κάτι στο μυαλό του, δε θα του το βγάλεις με τίποτα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι απλά να συμφωνήσεις μαζί του. Επίσης, είναι λίγο ζηλιάρης, αλλά με πολύ έξυπνο και διακριτικό τρόπο, δε θα στο δείχνει φανερά, γι’ αυτό καλά θα κάνεις να προσέχεις. Υπομονετικός, σε καταστάσεις κρίσης στο ζευγάρι, αλλά αν ξεπεράσει τα όρια του… τότε θα καταλάβεις τι εστί: «ταύρος εν υαλοπωλείο!» Μπορεί πολλές φορές να συγχωρήσει, όταν όμως θα πει «αντίο», τότε το πιο πιθανό είναι πως θα είναι και το οριστικό τέλος στη σχέση σας. Στο σεξ είναι τρυφερός και προτιμά πιο ήπια πράγματα, τον εξιτάρουν όμως και οι προκλήσεις. Καλύτερα όμως να οδηγείς εσύ τα πράγματα σ’ αυτόν τον τομέα, ίσως μάλιστα να είναι και ο μόνος τομέας που θα σε αφήσει να οδηγήσεις…

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ένας δίδυμος είναι απλά… ένας δίδυμος! Από τη μια ιδιαίτερα ορθολογιστής και από την άλλη ένα παιδί που ζητάει να παίξει, να ρισκάρει, ακόμη και να κολυμπήσει στα άγνωστα νερά του έρωτα. Στην αρχή, θα τον συνεπάρει το πάθος, γενικά είναι του κεραυνοβόλου έρωτα, αλλά να προσέχεις, γιατί μόλις σε κατακτήσει, γρήγορα θα σε βλέπει με άλλο μάτι. Καλύτερα να τον έχεις «στην πρίζα» και να μη σε θεωρήσει ποτέ δεδομένη. Είναι ό, τι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί μαζί του. Εκεί που νόμιζες ότι είσαι το κέντρο της ζωής του για εκείνον, ξαφνικά σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι ίσως η …προτελευταία προτεραιότητα στη ζωή του. Είναι ιδιαίτερα εγκεφαλικός και για να παραμείνει στη σχέση πρέπει συνέχεια να του εξάπτεις τη φαντασία. Είναι ικανός να ερωτευθεί κάποιον που δεν έχει δει, αλλά που απλά τον άκουσε κάπου να μιλάει και ερωτεύθηκε το μυαλό του! Έχει χιούμορ, κι ενώ στον έρωτα του αρέσει να παίζει και να γελάει, μπορεί ξαφνικά να γυρίσει το άλλο του προφίλ και να δεις ξαφνικά ένα πρόσωπο παγωμένο, αποφασιστικό αλλά και απόμακρο. Έσω έτοιμη για τέτοιου είδους εκπλήξεις…!

Διαβάστε ακόμη:


ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο σπιτόγατος του ζωδιακού! Σίγουρα θα σε καλέσει στο σπίτι του για να σε μαγέψει, με τις άρτιες μαγειρικές του ικανότητες. Θα είναι ένας πολύ ζεστός οικοδεσπότης, θα σου δείξει τις συλλογές του, όποιες κι αν είναι αυτές (γραμματόσημα, πεταλούδες, παλιά αντικείμενα…) καλά θα κάνεις να δείξεις ενθουσιασμό, αν σε ενδιαφέρει, γιατί αλλιώς θα πληγωθεί βαθιά. Τρυφερός και δοτικός στον έρωτα, ρομαντικός και του αρέσει να μοιράζεται σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στο συναισθηματικό. Χρειάζεται συνεχώς επιβεβαίωση ότι τον αγαπάς κι εκείνος θα στο ανταποδίδει πάντα, με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα, να σου προσφέρει τη ζωή του όλη… Κάποιες φορές αυτό μπορεί να φαίνεται κάπως καταπιεστικό, αλλά ας πρόσεχες κι ας πήγαινες μ’ έναν Υδροχόο… Αν θέλεις αγάπη, τρυφερότητα και νοιάξιμο, τότε έκανες την καλύτερη επιλογή! Είναι ο άνθρωπος που από τα πρώτα σας κιόλας ραντεβού σας φαντασιώνεται ως μάνα των παιδιών του, σε ποιον θα μοιάζουν κ.τ.λ. Είναι εκείνος που πιστεύει ότι αγάπη σημαίνει θυσία, εμπιστοσύνη, για μια ζωή μαζί!

ΛΕΩΝ

Ο Βασιλιάς του ζωδιακού! Πως αλλιώς, λοιπόν, αξίζει ν’ αγαπά και ν’ αγαπιέται ένας βασιλιάς, παρά μόνο… βασιλικά! Θα σου προσφέρει το βασίλειό του όλο, αλλά ως «υπήκοός» του οφείλεις να δείχνεις πάντα θαυμασμό για την πλούσια χαίτη του (μεταφορικά και κυριολεκτικά). Η «χαίτη» του, στην προκειμένη περίπτωση, μπορεί να είναι η προσωπικότητά του, το μυαλό του, το παράστημά του, τα επιτεύγματά του, η κοινωνική του θέση… Αλλά μην ανησυχείς, άπαξ και σε εντάξει στους ευνοούμενους του, θα ανταμειφθείς ανάλογα! Μέσα από το θαυμασμό σου, θα αναγνωρίζει τον εαυτό του και αυτό είναι κάτι που ξέρει πολύ καλά να το εκτιμά ένα λιοντάρι. Δοτικός και μεγαλοπρεπής, του αρέσει να ζει το παραμύθι με την καλή έννοια. Εξαιρετικά γενναιόδωρος και ιππότης στις σχέσεις του. Μην παραξενευτείς, αν μια νύχτα με ολόγιομο φεγγάρι βρεθείς μπροστά σ’ ένα τραπέζι με κεριά κι όλα τα πολυτελή εδέσματα πάνω στην παραλία. Ένα τραπέζι μόνο για τους δυο σας… άντε και τους βιολιτζήδες!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Θα σε ξαφνιάσει πως ένα άτομο ήσυχο, κατά τα φαινόμενα, και συγκρατημένο, μπορεί να μεταμορφωθεί εξαιτίας του έρωτα. Χιούμορ και προσοχή στη λεπτομέρεια είναι αυτά που τον χαρακτηρίζουν. Στο σεξ μπορεί να είναι μια ευχάριστη έκπληξη…! Ανασφαλής, όμως, και γι’ αυτό και λίγο ζηλιάρης. Αν δεν το προσέξεις αυτό, μπορεί να πληγωθεί πολύ. Μη σε ξεγελάει η εξωτερική του εικόνα, από μέσα έχει πολύ περισσότερο πάθος απ’ ό, τι αφήνει να φανεί. Χρειάζεται όμως να νιώσει πρωτίστως ασφαλής, για να στο δείξει. Θα τον νοιάζει να προσφέρει, όχι μόνο σε σένα αλλά και στα αγαπημένα σου άτομα. Αν έχεις κάποιο κατοικίδιο, τότε να είσαι ασφαλής ότι δε θα σου γκρινιάξει ποτέ για τρίχες και ότι επίσης βρήκες το κατάλληλο άτομο, για να στο προσέχει, όταν θα χρειάζεται να λείψεις. Αν αρρωστήσεις (χτύπα ξύλο!), έχεις τον πιο αφοσιωμένο νοσοκόμο, που θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς. Έχει βέβαια τρελό θέμα με τα της καθαριότητας και τάξης… Αλλά αν είσαι «καλή νοικοκυρά», θα τα βρείτε. Μην ξεχνάς ποτέ τα S.O.S. σημεία κλειδιά μαζί του: ασφάλεια, ανάγκη για επιβεβαίωση, τάξη και καθαριότητα!


ΖΥΓΟΣ

Ο συντροφικός! … Ο συντροφικός; Αναγνωρίζει τον εαυτό του μέσα από τους άλλους και το πόσο τον αποδέχονται. Θέλει να είναι πάντα το καλό παιδί για να πάρει την αποδοχή τους. Πόσο μάλλον από το ερωτικό τους ταίρι. Ως συνήθως, στα ζώδια του αέρα, ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Είναι ικανός να αντέξει πολλά και να δείξει μεγάλη υπομονή, προκειμένου να διατηρηθεί μια ισορροπία στη σχέση. Φοβάται τη μοναξιά και έρωτας για το Ζυγό σημαίνει πέρα από το σεξ, κυρίως αγάπη, νοιάξιμο, μοίρασμα, φιλία. Ιδίως φιλία! Ως ζώδιο του αέρα, είναι κι αυτός κυρίως εγκεφαλικός, που σημαίνει ότι δεν πρέπει να βαρεθεί ποτέ. Από φόβο μη χάσει αυτό που επιθυμεί, μπορεί να πει μικρά αθώα ψεματάκια. Αν το ανακαλύψετε, τουλάχιστον αναγνωρίστε του την καλή του πρόθεση. Του αρέσουν οι ρομαντικές εκπλήξεις ή γενικά οι εκπλήξεις. Είναι γλυκός και τρυφερός στον έρωτα, τον νοιάζει πρώτα να δώσει και μετά να πάρει. Αν όμως του φερθείτε αχάριστα και δεν του αναγνωρίζετε τα καλά του σημεία, θα βρεθείτε προ εκπλήξεων! Εκείνος που δεν είχε μάτια για άλλη-ον και έδειχνε εξαιρετικά ανασφαλής, μπορεί μια ωραία πρωία να πάρει το καπελάκι του και να φύγει κι εσείς να μείνετε «στα κρύα του λουτρού!».


ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Εδώ είμαστε…! Μια πολύ ιδιάζουσα περίπτωση. Έρωτας και σεξ στενά συνυφασμένα με αγάπη και εξάρτηση. Πότε το ένα επικαλύπτει το άλλο και πότε το ένα συμπληρώνει το άλλο. Μια περίπτωση για δυνατούς λύτες… Πάθος, ορμή, σεξ, παθιασμένος έρωτας, όλα αυτά όμως με την προϋπόθεση ότι αγγίξατε κάποιο ευαίσθητο σημείο του. Στην αρχή, μην ξεγελαστείτε από το πρόσωπο που θα σας δείξει. Μπορεί να είναι ένα επτασφράγιστο μυστικό ή το παιδικό του χαμόγελο και ο αυτοσαρκασμός του να σας ξεγελάσουν. Μη μείνετε στην επιφάνεια. Πάντα από πίσω βρίσκεται ένα βαθιά πληγωμένο παιδί, που τα μόνα όπλα που έχει βρει για να επιβιώσει είναι αυτά. Συνήθως ερωτεύεται δύσκολες περιπτώσεις, τα εύκολα τον αφήνουν αδιάφορο. Εδώ που τα λέμε, είναι και λίγο: «τραβάτε με κι ας κλαίω». Αν χωρίσει, πονάει βαθιά και χρειάζεται καιρός για να το ξεπεράσει. Πριν όμως αποδεχτεί το χωρισμό, θα κάνει τα πάντα για να μη χάσει αυτό που αγαπάει κι αυτό είναι που τον λυτρώνει στο τέλος, γιατί τα έχει καλά με τη συνείδησή του. Δύσκολα φεύγει πρώτος από μια σχέση. Αν μη τι άλλο, δεν είναι η περίπτωση που θα πει κανείς ότι «το έβαλε στα πόδια»…


ΤΟΞΟΤΗΣ

Βίρα τις άγκυρες! Ετοιμάστε διαβατήρια ή ξεσκονίστε την παλιά σας σχολική τσάντα… ή κι όλα μαζί! Γιατί ένα ταξίδι θα είναι μαζί του η σχέση, ένα ταξίδι όμως εκπαιδευτικό. Τίποτα δε γίνεται για να γίνεται, υπάρχει σκοπός από πίσω. Είτε για να γίνουμε πιο πλούσιοι σε εμπειρίες, είτε για να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους, νέες συνήθειες, για να ανοιχτούν νέοι ορίζοντες στη ζωή μας. Σίγουρα, δεν είναι από τις περιπτώσεις που θα σε κάνουν να βαρεθείς. Πίσω απ’ όλα κρύβεται ένα δίδαγμα. Αισιόδοξος, χαμογελαστός και κεφάτος, δε γίνεται να μην σε παρασύρει μαζί του σε αυτή τη χαρά της ζωής. Όταν ερωτεύεται, έχει ευφάνταστους τρόπους για να διεκδικήσει το αντικείμενο του πόθου του. Είναι δημιουργικός σε όλες του τις εκφάνσεις και αυτό ισχύει και για τις πιο προσωπικές στιγμές μαζί του… τυχερές! Όμως πάντα θα παραμένει ένα κομμάτι μέσα του που θα είναι καθαρά προσωπικό και δε θα το μοιράζεται με κανέναν. Το θέμα είναι ότι αργεί να ριζώσει κάπου κι ασφυκτιά μέσα σε μια σχέση που νομίζει ότι του περιορίζει την ελευθερία του.

Διαβάστε ακόμη:



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αν και είναι πολύ του καθήκοντος και της εργασίας, το θέμα «έρωτας» δεν περνάει καθόλου σε δεύτερη μοίρα μαζί του. Σχεδόν επιβάλλεται για εκείνον να είναι μέσα σε μια σχέση αλλά και να είναι καλά μέσα σ’ αυτή τη σχέση. Μαζί του νιώθεις ότι πατάς σε στερεή γη. Νιώθεις ότι δε διατρέχεις τον κίνδυνο να βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Αρκεί βέβαια να στέκεσαι στο ύψος των περιστάσεων και όπως το νοεί ο ίδιος. Εδώ ο έρωτας υπογράφει συμφωνητικό, τίποτα δεν είναι στον αέρα ή ασαφές. Θέλει να ξέρει ότι δε θα τον εκθέσεις στο περιβάλλον του, όποιο και αν είναι αυτό (φιλικό, οικογενειακό και κυρίως το επαγγελματικό). Μην περιμένεις όμως να είναι εκείνος που θα σε παροτρύνει να κάνεις κάτι ριψοκίνδυνο, το πιο πιθανό είναι ότι θα σου κόψει τη φόρα, με όλες τις πιθανές εκδοχές αποτυχίας αυτού που θα θέλατε. Στο σεξ η κατάσταση είναι… αποκάλυψη! Αντοχή και εντιμότητα τον χαρακτηρίζουν και στον έρωτα Αν όμως τηρείς όλες τις προηγούμενες προϋποθέσεις, να ξέρεις ότι μαζί του θα ζήσεις ό, τι σου έχει υποσχεθεί. Ποτέ δε θα ακούσεις λόγια του αέρα, ο λόγος του είναι… συμβόλαιο.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αν το ζητούμενό σου είναι να μη βαρεθείς ποτέ, να μαθαίνεις διαρκώς νέους τρόπους επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα και κυρίως σε μία ερωτική σχέση, τότε έπιασες το τζόκερ του ζωδιακού! Αν πάλι είσαι ζηλιάρα, κτητική και της ασφάλειας της ρουτίνας… τότε μην του πεις ούτε καλημέρα και κάνε αμέσως μεταβολή! Όσο ερωτευμένος κι αν είναι ένας Υδροχόος, δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να αφήσει τους φίλους του και τα ενδιαφέροντά του για σένα. Συμβουλή: Κέρδισε την εύνοια των φίλων του. Αν και δεν επηρεάζεται εύκολα από κανέναν, γιατί απλούστατα κάνει πάντα του κεφαλιού του, παρ’ όλα αυτά, είναι σημαντικό για εκείνον ότι «έδεσες» αρμονικά με τους αγαπημένους του. Επίσης, μην ξαφνιαστείς αν μία πρώην του τηλεφωνήσει και του ζητήσει τη συμβουλή του για την καινούρια της σχέση. Πραγματικά, ίσως είναι ο μόνος του ζωδιακού που μπορεί να δει σαν φίλη, και μόνο, μία πρώην του. Κάνει σεξ με το μυαλό του κι αυτό σημαίνει πως πρέπει να τον κρατάς πάντα σε εγρήγορση. Τα κατεστημένα και τα καθώς πρέπει δεν τον αφορούν. Αν θέλεις να γνωρίσεις τι σημαίνει… «εναλλακτικό» σεξ, τότε πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίσεις έναν Υδροχόο!

ΙΧΘΥΣ

«Χάρτινο το φεγγαράκι…», λέει το τραγούδι. Όλα μέσα στο νερό διαθλούνται και αλλάζουν σχήμα. Ένας Ιχθύς θα σε ανεβάσει ψηλά στον ουρανό, θα σου κάνει ποδόλουτρο με σαμπάνια, θα σου γράψει τραγούδια, θα σε κάνει να νιώθεις η μούσα του… Και ένα ωραίο πρωινό, μπορεί να ξυπνήσεις μόνη! Πως γίνεται αλήθεια αυτό; Μα τίποτα απ’ όσα σας είπε και έκανε δεν ήταν ψέμα. Ήταν όλα, μα όλα, αλήθεια. Αν θέλατε λίγα και στα σίγουρα, ας πηγαίνατε μ’ έναν Αιγόκερω, αλλά από τη στιγμή που διαλέξατε έναν Ιχθύ, πάει να πει ότι τα θέλατε κι εσείς…! Προς Θεού, δεν είναι μόνο έτσι οι Ιχθείς, αλλά υπάρχει πάντα κι αυτό το ενδεχόμενο. Πάντως, από τη στιγμή που κερδίσατε την αγάπη του, ένα είναι το σίγουρο: θα γνωρίσετε και θα βιώσετε τις «χίλιες και μια νύχτες» αυτοπροσώπως! Είναι πάντα ένα μεγάλο παιδί, με όλα τα καλά και κακά που μπορεί να σημαίνει αυτό. Κυρίως όμως τα καλά! Η συναισθηματική του γενναιοδωρία είναι σπάνιο φαινόμενο στις μέρες μας, καθώς και η έμφυτη ικανότητά του να μπαίνει στη θέση του άλλου και να του συμπαραστέκεται. Ρομαντικός, τρυφερός, δοτικός, γενναιόδωρος, ονειροπόλος, παιχνιδιάρης, με φαντασία, καλοσύνη και πολλή αγάπη!

 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share